Cum să creezi povești pe TikTok

Tiktok Stories Featured
⏱️ 14 min read

Popularizat anterior de aplicații precum Instagram și Snapchat, Stories a ajuns acum la TikTok. O nouă actualizare permite acum utilizatorilor serviciului de rețele sociale axat pe video să posteze imagini și videoclipuri care vor rămâne în aplicație timp de 24 de ore înainte de a fi șterse. Acest articol arată cum poți începe cu prima ta poveste pe TikTok.

Prin ce sunt diferite poveștile TikTok?

În general, Poveștile TikTok funcționează aproape în același mod ca și poveștile din alte aplicații de social media. Cu toate acestea, există câteva diferențe care merită menționate.

De exemplu, Poveștile pe TikTok vor apărea în feedul „Pentru tine”, la fel ca videoclipurile obișnuite. În plus, spre deosebire de ceea ce am văzut cu alte rețele de socializare, telespectatorii vor putea lăsa un comentariu public asupra poveștilor. De obicei, pe alte platforme, utilizatorii pot răspunde doar persoanei care a postat povestea, așa că nu puteți începe o discuție publică cu privire la conținutul care a fost postat.

În același timp, Poveștile TikTok sunt diferite, deoarece nu permit posterului original să vadă cine le-a văzut. Veți vedea numărul de persoane care v-au vizionat Povestea în partea de jos, dar nu va fi posibil să știți cine v-a deschis Povestea decât dacă postează un comentariu sau îi place.

Mai mult, poveștile pe care le postați nu vor apărea în grila de profil, la fel ca videoclipurile tale obișnuite. Chiar și așa, va trebui totuși să vizitezi profilul unui utilizator și să îi poți vedea Povestea curentă apăsând pe fotografia de profil. Dacă au postat o poveste, veți observa un cerc albastru în jurul fotografiei de profil.

Cum să creezi prima ta poveste TikTok

Înainte de a continua, asigurați-vă că aveți cea mai recentă versiune de TikTok instalată pe dispozitiv. Actualizarea care aduce Stories în aplicație este destul de recentă, așa că vizitați Magazinul Play, caută TikTok și vedeți dacă un buton „Actualizare” este disponibil pentru aplicație. Dacă este, apăsați-l și permiteți aplicației să-și actualizeze înainte de a căuta Povestiri. Dacă aveți actualizările automate activate, urmați instrucțiunile de mai jos:

 1. Deschideți aplicația TikTok pe telefon.
 2. Atingeți pictograma „Profil” din colțul din dreapta jos.
Profil Povestiri Tiktok
 1. Veți vedea un buton albastru „+” sub balonul pentru imaginea de profil.
Povești Tiktok Profil Pic Plus
 1. Apăsați-l pentru a începe să încărcați prima poveste.
 2. Alternativ, atingeți butonul „Postează” din partea de jos, creați sau încărcați o fotografie sau un videoclip așa cum ați face de obicei, apoi postați conținutul ca Povestea.
Povești Tiktok Post
 1. Pentru a-ți crea Povestea, poți folosi atât videoclipuri, cât și imagini. Este posibil să înregistrați un videoclip de 15 secunde sau să faceți o singură fotografie prin opțiunea „Rapid”. Acesta va fi selectat implicit, așa că trebuie doar să apăsați butonul roșu mare din partea de jos.
Povești Tiktok Opțiuni rapide
 1. Puteți adăuga efecte chiar înainte de a crea videoclipul sau fotografia. Pur și simplu atingeți butonul „Efecte”, iar TikTok va înregistra videoclipul sau va face fotografia cu efectul deja aplicat. Există numeroase opțiuni din care să alegeți.
Selecția efectelor poveștilor Tiktok
 1. Alternativ, încărcați o imagine sau un videoclip din galeria telefonului dvs. apăsând butonul „Încărcați”.
Încărcare de povești Tiktok
 1. Dacă doriți să filmați un videoclip mai mare, va trebui să comutați la „Cameră” și să selectați opțiunile „60s” sau „3m”. (Opțiunea „15s” este activată în mod implicit.)
Opțiunile camerei Povești Tiktok
 1. TikTok oferă, de asemenea, o mulțime de șabloane de povești pe care le puteți accesa apăsând „Șabloane” din partea de jos.
Șabloane de povești Tiktok
 1. Acest lucru vă oferă acces la o bibliotecă de planuri personalizate care vă vor face cu ușurință Povestea să iasă în evidență din mulțime. Fiecare șablon necesită să încărcați un anumit număr de fotografii (care este specificat). Apoi va aplica diferite efecte asupra fotografiilor dvs.
Opțiuni pentru șabloane Povești Tiktok

Opțiuni de personalizare a poveștii pe TikTok

Există diferite moduri de a vă face Povestea mai atractivă pe TikTok. După ce ați selectat fotografia sau videoclipul, veți putea să vă personalizați creația folosind meniul din dreapta, care include diverse opțiuni.

Opțiuni de editare a poveștilor Tiktok

Text – vă permite să adăugați text colorat poveștii dvs. Aveți diverse fonturi din care să alegeți și vă puteți evidenția textul final.

Povești Tiktok Adăugați text

Autocolante – permite utilizatorilor să adauge diverse autocolante (inclusiv animate) și emoji la poveștile lor, inclusiv pe ale lor. (Atingeți al treilea buton „Adăugați o imagine” pentru a face asta.) De aici, puteți, de asemenea, să adăugați mențiuni, hashtag-uri și să creați un sondaj.

Povești Tiktok Adaugă autocolante

Filtre – TikTokers pot adăuga, de asemenea, filtre la poveștile lor dintr-o selecție de multe.

Filtre de editare a poveștilor Tiktok

Setările de confidențialitate – o opțiune foarte importantă care vă permite să decideți cine vă va vedea Povestea. Fie să fie complet privat, să permită tuturor sau să permită doar prietenilor să-l vizioneze. De aici, puteți controla dacă doriți să permiteți comentarii la povestea dvs.

Povești Tiktok Editarea opțiunilor de confidențialitate

Voce off – adaugă o voce off la poveste. Pur și simplu înregistrați-vă vocea (sau a altcuiva) atingând butonul „Înregistrare” și rezultatul va fi adăugat la Povestea.

Povești Tiktok Editarea vocilor off

Efecte de voce – dacă ați încărcat un videoclip, puteți accesa diverse efecte vocale, cum ar fi Robot, Elf și multe altele, cu condiția ca videoclipului să aibă aplicată o voce off.

Povești Tiktok Editarea efectelor vocale

Reglați clipurile – dacă utilizați un videoclip pentru povestea dvs., puteți utiliza această opțiune pentru a porți videoclipul după cum doriți.

Editarea poveștilor Tiktok Ajustați clipurile

Spori – un buton care îmbunătățește automat imaginea/videoclipul. Atingeți-l și vedeți dacă vă place rezultatul.

Îmbunătățirea editării poveștilor Tiktok

Adăugați sunet – acest buton din partea de sus vă permite să adăugați un fundal audio la povestea dvs. Atingeți lupa pentru a căuta melodia preferată. Sperăm că îl veți putea găsi în biblioteca muzicală TikTok.

Povești Tiktok Editarea muzicii

Postarea și editarea poveștii dvs

 1. După ce ți-ai editat povestea în mod satisfăcător, pur și simplu apasă pe butonul „Postează în poveste” din partea de jos pentru a o posta.
Povești Tiktok Post în poveste
 1. Dacă vă amintiți mai târziu că doriți să adăugați ceva mai mult, este ușor de făcut: deschideți povestea și apăsați pe pictograma camerei pentru a adăuga mai multe fotografii și videoclipuri în povestea dvs.

Notă: nu vă puteți edita Povestea existentă, așa că nu veți putea adăuga autocolante suplimentare sau modifica efectul vocal.

Editarea poveștilor Tiktok Adăugați mai multe după publicare
 1. Alternativ, apăsați pe cele trei puncte din dreapta pentru a trimite Povestea cuiva sau pentru a modifica „Setările de confidențialitate”.
Povești Tiktok Editarea opțiunilor suplimentare
 1. În cele din urmă, dacă decideți că nu ați făcut o treabă bună cu o poveste, o puteți șterge de aici.

întrebări frecvente

Cum pot descoperi Povești pe TikTok?

Nu există nicio secțiune dedicată pentru Povești pe TikTok în acest moment. Pe Instagram, poveștile persoanelor pe care le urmăriți sunt afișate sub formă de bule în partea de sus, dar nu este cazul pe TikTok. Pentru a găsi povești în aplicația centrată pe video, răsfoiți TikTok prin fila „Pentru tine”. Poveștile sunt marcate cu o etichetă albastră pentru a le diferenția de conținutul obișnuit. De asemenea, puteți verifica profilurile oamenilor pentru a vedea dacă au încărcat o poveste sau nu.

Pot posta o poveste de pe computerul meu?

Deși puteți încărca videoclipuri de pe computer folosind versiunea web a TikTok, încă nu puteți încărca Povești, așa că veți avea nevoie de aplicația dvs. mobilă pentru asta. De asemenea, nu puteți vedea poveștile altora.

Nu găsesc povești pe TikTok. Fac ceva greșit din partea mea?

Probabil ca nu. Funcția este relativ nouă pe TikTok, așa că cel mai probabil nu există atât de mulți oameni care o folosesc încă. Ceea ce puteți face pentru a vedea noua funcție în acțiune este să încercați să vă creați o poveste proprie, apoi să cereți unui prieten să vadă dacă o poate găsi pe telefonul său.

Credit imagine: Freepik

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x