Cum să depanați problemele de sincronizare OneDrive

Troubleshooting Onedrive Sync Issues Featured
⏱️ 22 min read

Unul dintre lucrurile grozave despre OneDrive este posibilitatea de a vă sincroniza fișierele pentru un acces ușor oriunde aveți nevoie de ele pe o mare varietate de dispozitive. Deși de cele mai multe ori, îl puteți seta și uita, acest lucru nu funcționează întotdeauna atât de bine pe cât ați spera. Dacă descoperiți că fișierele dvs. nu se sincronizează corect, va trebui să depanați problemele de sincronizare OneDrive pentru a descoperi cauza principală înainte ca sincronizarea să revină la normal.

Semne ale problemelor de sincronizare OneDrive

Când sincronizați un număr mare de fișiere, uneori este greu de observat dacă vă lipsesc doar unul sau două fișiere. Indiferent dacă întâmpinați probleme cu un singur fișier sau cu toate fișierele, veți observa câteva semne comune care vă spun că ceva nu este în regulă:

 • Fișierele lipsesc în OneDrive sau alte dispozitive
 • Sincronizarea eșuează între OneDrive și orice alt dispozitiv
 • Modificările aduse fișierelor nu sunt salvate
 • Primiți erori de problemă de conexiune
 • OneDrive se oprește complet de sincronizare
 • Nu puteți accesa fișierele din aplicație
 • OneDrive se oprește în mod aleatoriu sincronizarea, chiar și cu o conexiune puternică la internet
 • Primiți orice mesaj de eroare

De îndată ce ați observat ceva suspect, este timpul să începeți depanarea.

Depanarea problemelor de sincronizare

Deși ar fi bine să existe o singură remediere pentru fiecare tip de problemă de sincronizare, pur și simplu nu este cazul. De fapt, poate fi necesar să parcurgeți mai mulți pași de depanare înainte ca problema dvs. particulară să fie rezolvată. În mod ideal, începeți cu cele mai simple soluții înainte de a trece la cele mai complexe.

După fiecare soluție, testați OneDrive pentru a vedea dacă problema este rezolvată. De asemenea, OneDrive nu va șterge niciun fișier care este deja sincronizat cu aplicația. Cu toate acestea, dacă aveți fișiere pe dispozitiv pe care nu le-ați sincronizat încă, nu le eliminați de pe dispozitiv până nu rezolvați problemele de sincronizare cu OneDrive.

Toate metodele descrise în această secțiune pot fi aplicate la OneDrive atât pe Windows 10, cât și pe Windows 11.

1. Verificați codurile de eroare

Deși acest lucru nu rezolvă întotdeauna problema, OneDrive vă va oferi adesea un cod de eroare sau o pictogramă. Când vine vorba de probleme de sincronizare, este posibil să vedeți una dintre următoarele:

Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Erori Onedrive
Sursa imaginii: Microsoft

Toate acestea vor apărea în zona de notificare a dispozitivului dvs. aplicabil. Microsoft oferă linii directoare generale pentru fiecare pictogramă de eroaredar este posibil să fie nevoie totuși să parcurgeți alți pași de depanare.

Există, de asemenea coduri și mesaje reale. Toate acestea nu se aplică problemelor de sincronizare cu OneDrive, dar sunt un început excelent pentru a afla ce se întâmplă dacă aveți probleme cu OneDrive.

Din păcate, nu veți primi întotdeauna niciun tip de pictogramă, cod sau mesaj de eroare, așa că va trebui să depanați folosind soluții mai generale.

2. Verificați stocarea

Poate părea evident, dar adesea cauza problemelor de sincronizare este la fel de simplă, deoarece ați rămas fără spațiu sau sunteți extrem de aproape de limita de stocare. În mod implicit, utilizatorii OneDrive primesc gratuit doar 5 GB de spațiu de stocare.

 1. Pentru a verifica cantitatea de stocare rămasă, faceți clic dreapta pe pictograma cloud OneDrive din tava de notificări și selectați Setări.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Setări 2
 1. Sub fila Cont, veți vedea limita de stocare și utilizarea curentă.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Setări Stocare 2
 1. Faceți clic pe „Obțineți mai mult spațiu de stocare” pentru a obține mai mult spațiu de stocare.
 2. Dacă utilizați aplicația desktop, verificați limita de stocare actuală și spațiul disponibil făcând clic pe meniul din dreapta sus a aplicației și alegând Setări.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Setări
 1. Veți vedea apoi detaliile de stocare chiar sub „Despre OneDrive”.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Setări Stocare
 1. Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu de stocare, faceți clic pe linkul „Obțineți mai mult spațiu de stocare” pentru a cumpăra mai mult.

3. Închideți și redeschideți

Este una dintre cele mai simple soluții, dar funcționează adesea. Uneori, problemele temporare de sincronizare sunt cauzate de o eroare la încărcarea OneDrive, o problemă de conexiune la rețea sau doar un fișier care a înghețat în timpul sincronizării.

 1. Faceți clic dreapta pe pictograma OneDrive și selectați „Închide OneDrive”. Nu va trebui să resincronizați niciun fișier pentru aceasta, așa că este o soluție rapidă și ușoară.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Închide
 1. De asemenea, puteți încerca să reporniți computerul.

4. Asigurați-vă că contul dvs. este conectat

Dacă ați instalat OneDrive pe un dispozitiv nou sau ați actualizat computerul, problema ar putea fi cu contul sau dispozitivul conectat. În acest caz, trebuie doar să reconectați contul OneDrive cu dispozitivul.

 1. Mai întâi, faceți clic dreapta pe pictograma OneDrive și selectați Setări.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Meniul de setare
 1. Sub fila Cont, selectați „Deconectați acest computer”. Acest lucru vă permite să resetați conexiunea. Va trebui să vă conectați din nou la contul OneDrive deschizând OneDrive pe computer.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Deconectați
 1. Dacă nu vedeți „Deconectați acest computer”, înseamnă că nu aveți un cont conectat la dispozitiv. Selectați „Adăugați un cont” pentru a adăuga un cont și a conecta OneDrive cu computerul.

5. Actualizați Windows și OneDrive

În mod ironic, actualizarea Windows sau OneDrive poate duce și la probleme de sincronizare. Deci, dacă ați instalat recent o actualizare Windows sau o nouă versiune de OneDrive, aceasta ar putea fi problema. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, este adevărat opusul. Problemele de sincronizare OneDrive apar deoarece trebuie să instalați cele mai recente actualizări Windows și/sau cea mai recentă versiune de OneDrive.

 1. Actualizările Windows ar trebui să aibă loc automat pentru majoritatea utilizatorilor, dar dacă le-ați întrerupt sau le-ați dezactivat, accesați „Start-> Setări-> Windows Update”.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Windows Update
 1. Selectați „Verificați actualizările”.
 2. De obicei, OneDrive se actualizează automat la versiunea stabilă actuală, dar uneori nu. Puteți verifica cu ușurință făcând clic dreapta pe pictograma OneDrive din tava de notificări și alegând Setări.
 3. Selectați fila Despre. Faceți clic pe linkul cu numărul versiunii curente.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Despre
 1. Aceasta vă duce la site-ul Microsoft. Verificați dacă versiunea curentă disponibilă pentru descărcare este aceeași cu cea pe care o aveți. Dacă nu, faceți clic pe linkul de descărcare pentru a descărca și instala cea mai recentă versiune.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Verificați

6. Mutați un fișier sau un folder

Dacă sincronizarea pare să înghețe și nu va continua. Este posibil ca conexiunea să se fi pierdut sau un fișier este pur și simplu blocat. Cea mai simplă soluție este să alegeți orice fișier sau folder și să îl mutați din folderul de sincronizare OneDrive.

 1. Începeți făcând clic dreapta pe pictograma OneDrive și selectați „Întrerupeți sincronizarea”. Selectați „2 ore” din caseta derulantă.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Întrerupeți sincronizarea
 1. Odată întrerupt, mutați orice fișier la alegere din folderul de sincronizare. Îl puteți plasa pe desktop sau oriunde doriți. Doar asigurați-vă că nu face parte din niciun folder de sincronizare OneDrive.
 2. Faceți clic dreapta pe pictograma OneDrive din nou și selectați „Reluați sincronizarea”. De obicei, aceasta resetează conexiunea și permite fișierelor să se sincronizeze cu ușurință. Odată ce procesul s-a încheiat, adăugați fișierul înapoi în folderul OneDrive.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Reluați sincronizarea

7. Asigurați-vă că fișierele îndeplinesc cerințele OneDrive

Puteți sincroniza majoritatea fișierelor și folderelor cu OneDrive, dar există unele restricții. Există mai multe probleme principale care pot cauza probleme de sincronizare, cum ar fi:

 • Încercarea de sincronizare a fișierelor mai mari de 20 GB, deși această limită a crescut la 250 GB odată cu actualizarea din martie 2021
 • Numele fișierelor nu pot conține caractere/simboluri ilegale, cum ar fi „?”, „*”, „<“ sau „>”
 • Căile fișierelor conțin prea multe caractere (limita este de 400)
 • Aveți nume de fișiere duplicat
 • Încercarea de a sincroniza prea multe fișiere simultan (limita este de 2.500 o dată)

Microsoft recomandă să sincronizați doar ceea ce aveți nevoie de fapt. De exemplu, puteți folosi OneDrive pentru a face backup la fișiere, dar dacă nu aveți nevoie să le sincronizați, încărcați-le fără a le sincroniza cu computerul.

8. Verificați accesul la cont

Problemele dvs. de sincronizare OneDrive pot fi legate de o problemă de acces la cont. Acest lucru se poate întâmpla dacă v-ați schimbat recent parola sau este posibil ca conexiunea să fi fost întreruptă după o actualizare.

 1. Faceți clic dreapta pe pictograma OneDrive din încercarea de notificare și selectați „Vizualizare online”. Dacă această opțiune nu este disponibilă, nu sunteți conectat la OneDrive și ar trebui să vedeți o opțiune de conectare. O altă problemă poate fi că conexiunea dvs. la internet este întreruptă.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Vizualizați online
 1. Dacă aveți opțiunea „Vizualizare online”, faceți clic pe ea pentru a vă asigura că puteți accesa fișierele fără probleme în OneDrive online. Aceasta înseamnă că problema nu este cu serviciul OneDrive în sine.
 2. De asemenea, puteți utiliza Site-ul Microsoft Service Health pentru a verifica dacă OneDrive funcționează corect online. Dacă există o problemă, nu puteți face nimic până când Microsoft remediază problema.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Microsoft Service Health

9. Preveniți restricțiile de lățime de bandă în rețea

Pentru a preveni utilizarea prea multă lățime de bandă, OneDrive ar putea seta restricții de lățime de bandă a rețelei. Acest lucru este cel mai frecvent în cazul conexiunilor mai lente sau limitate.

Puteți modifica cu ușurință această restricție, care poate preveni problemele de sincronizare precum înghețarea, întreruperea, sincronizarea lentă și imposibilitatea de sincronizare.

 1. Faceți clic dreapta pe pictograma OneDrive din tava de notificări și selectați Setări.
 2. Apoi deschide fila Rețea.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive în rețea
 1. Pentru cele mai bune rezultate, selectați „Nu limitați” în ambele categorii. Dacă sincronizați un număr mare de fișiere, este posibil să observați că conexiunea dvs. încetinește, deoarece OneDrive își acordă prioritate față de alte activități online.

10. Opriți temporar antivirusul și firewall-urile

Ocazional, antivirusul sau firewall-ul dvs. ar putea intra în conflict cu OneDrive. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu l-ați folosit de ceva timp sau dacă sincronizați sau descărcați brusc un număr mare de fișiere.

Dacă întâmpinați probleme de sincronizare cu OneDrive, încercați să dezactivați temporar atât antivirusul, cât și firewallul. În timp ce sunt oprite, nu faceți nimic altceva online până când procesul de sincronizare nu se termină. Reactivați-le după ce problemele de sincronizare s-au rezolvat.

11. Lista albă OneDrive

În ciuda faptului că OneDrive este un produs Microsoft, Windows Firewall și Windows Security (cunoscut anterior ca Windows Defender) ar putea încerca să blocheze conexiunea. Chiar dacă ați folosit OneDrive de ani de zile, o actualizare recentă de securitate pentru Windows Security poate face ca soluția antivirus să vadă OneDrive ca o amenințare. Acest lucru este valabil și pentru orice alt antivirus sau firewall pe care îl utilizați.

 1. Pentru „Windows Security and Firewall”, accesați Start și tastați „Windows Security”.
 2. Selectați „Firewall și protecție rețelei”.
Depanarea problemelor legate de Onedrive Sync Securitatea Windows
 1. Faceți clic pe „Permiteți o aplicație prin firewall”.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Firewall
 1. Apăsați pe „Modificare setări” și derulați până când vedeți OneDrive.
Depanarea problemelor de sincronizare cu o unitate Permite
 1. Dacă nu îl vedeți, selectați „Permite altă aplicație”, situat sub lista de aplicații și evidențiat mai susși navigați la locația OneDrive. Puteți face acest lucru atât pentru aplicația desktop OneDrive, cât și pentru serviciul OneDrive.
 1. Bifați ambele casete de selectare Privat și Public de lângă OneDrive și selectați OK pentru a salva modificările.

Pentru alte firewall-uri și aplicații antivirus, veți găsi de obicei o opțiune de a lista albă aplicațiile în setări.

12. Reparați OneDrive

Dacă întâmpinați probleme de sincronizare și OneDrive nu răspunde sau aplicația pur și simplu nu funcționează corect, puteți încerca să o reparați. Aceasta este disponibilă numai în aplicația desktop din Microsoft Store.

 1. Accesați Start și introduceți OneDrive.
 2. Selectați „Setări aplicații” sub OneDrive.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Repararea
 1. Derulați în jos până când vedeți secțiunea Resetare.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Reparare
 1. Alegeți Reparare. Această opțiune permite Windows să încerce să repare aplicația fără a șterge nicio setare. Dacă selectați Resetare, va trebui să vă conectați din nou și să ajustați toate setările de pe dispozitiv. Oricum, fișierele dvs. nu vor fi șterse.

13. Resetați OneDrive

Dacă reparația nu funcționează, încercați să resetați OneDrive.

 1. presa Victorie + R pentru a deschide fereastra prompt de comandă.
 2. Introduceți următoarele:
%localappdata%\Microsoft\OneDrive\onedrive.exe /reset
 1. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați următoarele, dar înlocuiți „C” cu litera de unitate corespunzătoare:
C:\Program Files (x86)\Microsoft OneDrive\onedrive.exe /reset
 1. Va trebui să relansați OneDrive din meniul Start și să-l lăsați să vă resincronizeze fișierele.
 2. Ca alternativă, deschideți aplicația OneDrive și selectați Setări din meniul cu trei puncte din dreapta sus.
 3. Apoi, selectați „Resetați acum” sub „Resetați aplicația”.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Resetare
 1. Aceasta elimină toate setările și datele aplicației, dar nu vă afectează fișierele. După ce reporniți OneDrive, va trebui să vă conectați din nou și să așteptați ca OneDrive să se resincronizeze.

14. Dezinstalați OneDrive

Dacă problemele de sincronizare apar cu aplicația în sine, repararea și resetarea ar putea să nu fie suficientă. Poate fi necesar să dezinstalați și să reinstalați OneDrive. Nu veți pierde niciunul dintre fișierele dvs., iar aplicația va trebui să se resincronizeze odată ce o reinstalați. S-ar putea să aveți nevoie și descărcați fișierul de instalare de la Microsoft sau Microsoft Store.

 1. Accesați Start și introduceți OneDrive.
 2. Selectați Dezinstalare.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Dezinstalare
 1. Reporniți computerul odată ce procesul se termină, astfel încât să începeți cu o soluție curată. Uneori, problemele de sincronizare OneDrive apar după actualizarea aplicației, ceea ce înseamnă că a începe de la capăt este cea mai bună opțiune.

Cum să opriți permanent sincronizarea OneDrive

Dacă aveți în mod constant probleme de sincronizare cu OneDrive sau problema dvs. este că nu doriți ca OneDrive să vă sincronizeze fișierele, puteți opri sincronizarea OneDrive definitiv. Există mai multe opțiuni, în funcție de dacă doriți să utilizați în continuare OneDrive sau dacă preferați să utilizați altceva.

Eliminați fișierele sursă

Eliminați orice fișiere sau foldere din OneDrive pe care nu doriți să le mai sincronizați. Fără fișierul sursă, OneDrive nu mai are nimic de sincronizat.

 1. Deschideți OneDrive în „File Explorer”.
 2. Eliminați fișierele/folderele sursă din folderul principal OneDrive într-o altă locație de pe computer.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Dosarul Onedrive

Dezactivați Backup automat

În funcție de folderele de sincronizare, este posibil să puteți opri sincronizarea OneDrive dezactivând funcțiile de rezervă.

 1. Faceți clic dreapta pe pictograma OneDrive și selectați Setări.
 2. Accesați fila Backup. În funcție de versiunea dvs. de OneDrive, aceasta poate fi numită și „Salvare automată” în loc de Backup.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Backup
 1. Dacă folderele Documente, Desktop și Imagini sunt copiate automat, selectați „Gestionați backup” pentru a modifica setările și a dezactiva backup-urile automate. De asemenea, debifați toate casetele pentru a evita salvarea și sincronizarea automată a fotografiilor, videoclipurilor și capturilor de ecran.

Dezinstalați OneDrive

Dacă ați decis că OneDrive nu este potrivit pentru dvs., dezinstalați-l. Acest lucru nu va elimina niciun fișier de pe hard disk-ul local al computerului sau din cloud. Cu toate acestea, dacă aveți fișiere stocate pe OneDrive care nu sunt pe computer, nu le veți putea accesa decât dacă vă conectați la contul OneDrive de pe web.

 1. Accesați Start și introduceți OneDrive.
 2. Selectați Dezinstalare sub rezultatul OneDrive.
Depanarea problemelor de sincronizare Onedrive Eliminați Onedrive

întrebări frecvente

1. Unde este pictograma mea OneDrive?

Dacă utilizați aplicația OneDrive din Microsoft Store, nu veți vedea o pictogramă. Dacă utilizați aplicația OneDrive descărcată de pe Microsoft.com sau ca parte a Microsoft Office, ar trebui să vedeți o pictogramă în tava de notificări. Cu toate acestea, uneori dispare.

Pentru a remedia problema, începeți cu ghidul nostru pentru restabilirea unei pictograme lipsă. Acest lucru ar trebui să-l restabilească. De asemenea, puteți accesa setările OneDrive făcând clic dreapta pe folderul OneDrive din File Explorer. Selectați „OneDrive-> Setări”.

2. De ce resincronizarea durează atât de mult?

OneDrive trebuie să restabilească o conexiune cu fiecare fișier și folder pe care alegeți să îl sincronizați. Aceasta înseamnă că, cu cât aveți mai multe fișiere și foldere, cu atât procesul va dura mai mult. În funcție de cât de mult trebuie sincronizat, procesul poate dura de la câteva secunde la câteva ore sau mai mult. Acest lucru este valabil mai ales atunci când încercați să sincronizați sau chiar să încărcați peste 100.000 de fișiere simultan.

3. Ce se întâmplă dacă întâmpin probleme de sincronizare OneDrive pe alt dispozitiv în afară de un PC Windows?

Puteți folosi majoritatea pașilor de depanare. Modalitățile comune de a rezolva majoritatea problemelor de sincronizare pe toate dispozitivele includ:

 • Repornirea dispozitivului
 • Repornirea OneDrive
 • Verificarea conexiunii funcționează
 • Mutarea unui fișier dintr-un folder de sincronizare OneDrive înghețat sau oprit și reluarea sincronizării
 • Dezinstalarea și reinstalarea OneDrive
 • Actualizarea OneDrive

4. Problemele de sincronizare OneDrive pot fi cauzate de un virus?

Da. Un virus poate afecta toate zonele computerului. Este o idee bună să vă scanați computerul doar pentru a fi în siguranță. Cu toate acestea, problemele de sincronizare nu înseamnă că aveți un virus sau orice problemă de securitate. Ar trebui să vă amintiți să utilizați o parolă puternică pentru contul dvs. OneDrive pentru a preveni accesul neautorizat. De asemenea, puteți cripta fișierele pentru a adăuga un nivel suplimentar de securitate.

Credit imagine: Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x