Cum să depanați routerul

Cum să depanați routerul

Ruterul dvs. este megabrainul tuturor activităților pe internet din casa dvs. Fie că doriți ca dispozitivele dvs. să comunice între ele prin rețeaua locală sau cu internetul mai larg, doriți ca routerul dvs. să funcționeze pe deplin atunci când vă desfășurați viața de zi cu zi.

Aici vă vom arăta cum să depanați routerul și să aflăm într-adevăr dacă routerul dvs. este de vină pentru problemele dvs.

Lucrurile evidente

Înainte de a intra în nitty-gritty, există câteva sfaturi de bază de depanare pe care ar trebui să le verificați și să încercați:

  • Opriți routerul și reporniți-l. (Da, probabil că ți-ai dat seama deja de asta, dar poate că nu toata lumea este la fel de inteligent ca tine).
  • Accesați pagina web a stării de bandă largă pentru furnizorul dvs. de servicii de internet pentru a vedea dacă există probleme cunoscute în zona dvs.
  • Testați conexiunea la Internet cu un alt dispozitiv. Dacă un singur dispozitiv nu se conectează, atunci problema se află acolo, nu la router.
  • Dacă nu vă puteți conecta prin Wi-Fi, conectați un dispozitiv la router folosind un cablu Ethernet și vedeți dacă vă puteți conecta la internet în acest fel. În mod ideal, încercați acest lucru cu câteva dispozitive. Atunci veți ști cu siguranță dacă problema se referă la conectivitatea Wi-Fi a routerului sau a dispozitivului respectiv.
  • Asigurați-vă că cablul dintre router și modem este bine atașat. Aceste cabluri implică adesea un mecanism cu șurub și piuliță la fiecare capăt, iar acestea se pot slăbi în timp.

Schimbați canalul Wi-Fi router

Dacă rețeaua Wi-Fi de la domiciliu de la routerul dvs. a încetinit sau a încetat definitiv să funcționeze, atunci este posibil ca canalul Wi-Fi pe care vă aflați să fie ocupat cu traficul altor utilizatori de Wi-Fi din zona dvs. locală.

Cum să depanați un canal de router

Puteți schimba manual canalul Wi-Fi prin setările routerului. Pentru a ajunge la setările routerului dvs., veți avea nevoie de IP-ul „Default Gateway”, care este adresa routerului din rețeaua dvs. Acesta este de obicei 192.168.1.1, 192.168.0.1, 192.168.1.254 sau similar și trebuie introdus în browserul dvs. Iată cum puteți găsi adresa IP a routerului dvs. în Windows 10.

Apoi vi se va solicita numele de utilizator și datele de conectare ale routerului, care variază în funcție de furnizorul IP și pot fi scrise pe routerul însuși.

După ce vă aflați în setările canalului Wi-Fi ale routerului, de unde știți ce canal alegeți? Există destul de multe lucruri, așa că citiți ghidul nostru despre cum să găsiți cel mai bun canal Wi-Fi pentru rețeaua dvs.

Resetați routerul

Pasul mai radical de la repornirea sau repornirea routerului este resetarea acestuia, ceea ce îl va restabili în întregime la setările implicite, împreună cu SSID-ul și parola.

Cum să depanați o resetare a routerului

Există, de obicei, două modalități de a face acest lucru: unul este printr-un buton fizic de pe routerul în sine (poate fi unul care necesită un pin pentru a apăsa), iar celălalt este prin pagina de setări a routerului dvs. pe care am descris cum să accesați în titlul anterior.

Actualizați firmware-ul routerului

O altă soluție pe care o puteți găsi chiar acolo în setările routerului dvs. este o actualizare de firmware. Acest lucru poate fi găsit și prin setările routerului dvs. și va necesita în mod evident ca routerul dvs. să fie conectat la Internet pentru a funcționa (deci poate rezolva problemele de conexiune router-dispozitiv, dar nu și problemele Internet-router).

Concluzie

Cele de mai sus sunt câteva dintre principalele modalități de depanare a unui router care nu se comportă corect. Dacă cele de mai sus eșuează, atunci luați în considerare contactarea furnizorului de servicii Internet pentru o resetare a conexiunii la sfârșitul acestora. Dincolo de aceasta, ar putea merita să te uiți la un nou router (ideal oferit gratuit de ISP-ul tău!).

Scroll to Top