Cum să descărcați aplicații pe Android fără Google Play Store?

apps1
⏱️ 5 min read

În timp ce Magazinul Google Play poate fi cea mai mare piață de aplicații din lume, uneori puteți fi condus către alte platforme din diverse motive. Unul dintre motivele majore pentru care oamenii privesc dincolo de Magazinul Play este că nu listează aplicațiile care sunt blocate în regiune sau interzise în țara lor. Lăsând deoparte problemele de reglementare, dacă căutați o versiune mai veche a unei anumite aplicații, va trebui să apelați la un magazin de aplicații terță parte. În acest articol, vă oferim ghidul complet despre cum să descărcați aplicații pe smartphone-ul Android fără a utiliza Magazinul Google Play.

Citeste si: Cele mai bune modalități de a oglindi ecranul smartphone-ului tău Android pe un dispozitiv Windows

Autorizați instalarea de aplicații necunoscute

Dispozitivul dvs. Android nu vă încurajează să descărcați aplicații din surse terțe. Acest lucru se datorează în primul rând pentru că Google nu are încredere în alte platforme decât Magazinul Play nativ. Toate aplicațiile din Magazinul Play au certificatele de securitate necesare și orice aplicație suspectă este eliminată rapid de pe platformă.

Cu toate acestea, piețele terțe precum APKPure, APKMirror, Aptoide și altele sunt complet demne de încredere și folosesc măsurile necesare pentru a menține aplicațiile dăunătoare în afara platformelor lor.

Sistemul de operare Android de pe dispozitivul dvs. necesită autorizare de la dvs. atunci când instalați o aplicație dintr-o sursă terță parte. Iată cum o poți face.

Pasul 1: Accesați Setări și selectați „Biometrie și securitate”.

Pasul 1: Accesați Setări și selectați „Biometrie și securitate”.

Pasul 2: Atingeți „Instalați aplicații necunoscute”.

Pasul 2: Atingeți „Instalați aplicații necunoscute”.

Pasul 3: Derulați la aplicația pe care ați folosit-o pentru a descărca APK-ul. Este posibil să fi descărcat APK-ul dintr-un browser web sau să l-ați primit prin WhatsApp sau Telegram.

Pasul 3: Activați comutatorul de lângă aplicația relevantă.

Pasul 3: porniți comutatorul de lângă aplicația relevantă.

Descărcați fișierul APK de pe o piață terță parte

Dacă v-ați îndreptat vederea dincolo de Magazinul Google Play, există o mulțime de piețe sigure și securizate pe care le puteți utiliza pentru a descărca aplicațiile preferate. Procesul de descărcare a unei aplicații dintr-o altă sursă decât piața autorizată se numește „încărcare laterală”. Acestea sunt unele dintre cele mai bune site-uri pentru descărcări sigure de APK.

  • APKMirror: În afara Magazinului Play, APKMirror este cea mai populară piață pentru aplicații Android. Este, de asemenea, unul dintre cele mai sigure locuri pentru a descărca fișiere APK. Platforma verifică toate fișierele APK înainte de a le publica. APKMirror folosește semnături criptografice pentru a identifica dezvoltatorii verificați și restricționează orice duplicat. Aplicațiile mai noi sunt verificate prin căutarea în profilul dezvoltatorului și potrivirea semnăturii cu celelalte aplicații pe care le-au publicat.
  • APKPure: APKPure are propriul set riguros de teste pentru a se asigura că niciun APK-uri rău intenționate sau dăunătoare nu sunt publicate pe platformă. În afară de semnăturile criptografice, APKPure folosește și certificate SHA pentru a securiza piața.
  • Aptoide: Cu peste 1 milion de aplicații pe platformă și 300 de milioane de utilizatori în întreaga lume, Aptoide este una dintre cele mai mari piețe de aplicații în afara Magazinului Google Play. Un studiu de la Universitatea Waseda din Japonia a evaluat Aptoide drept cel mai sigur magazin de aplicații terță parte din lume. Instrumentele de detectare a malware-ului din magazin sunt unele dintre cele mai eficiente dintre toate piețele.
  • F-Droid: Fiind un proiect open-source, F-Droid este la fel de sigur pe cât este pentru magazinele de aplicații terțe. Una dintre cele mai bune părți ale utilizării F-Droid este că nu aveți nevoie de un cont pentru a descărca un APK de pe piață. F-Droid găzduiește, de asemenea, aplicații open-source care nu pot fi găsite în Magazinul Google Play.
  • APKAici: Dacă trebuie să obțineți acces la o aplicație care este locală într-o țară străină, APKHere este locul potrivit. Unele aplicații locale pot fi blocate în funcție de regiune în Magazinul Google Play, ceea ce face dificilă instalarea lor pe dispozitiv. APKHere are o comoară de aplicații în limbi străine care pot fi descărcate doar cu o atingere.

Instalați aplicația pe dispozitivul dvs

În timp ce Magazinul Google Play instalează automat aplicațiile pe care le descărcați de pe acesta, piețele terțe descarcă pur și simplu fișierul APK, lăsându-vă să le instalați pe dispozitiv pe cont propriu. Iată cum puteți instala un fișier APK pe dispozitiv.

Pasul 1: Accesați magazinul de aplicații terță parte și descărcați fișierul APK.

Pasul 1: Accesați magazinul de aplicații terță parte și descărcați fișierul APK.  cum să descărcați aplicații pe Android fără magazin Google Play

Pasul 2: Accesați fișierul APK descărcat din bara de notificări. De asemenea, puteți accesa Managerul de fișiere de pe smartphone și căutați APK-ul în dosarul Descărcări.

Accesați fișierul APK descărcat din bara de notificări.  cum să descărcați aplicații pe Android fără magazin Google Play

Pasul 3: Deschideți fișierul APK. Aici Android vă va întreba dacă doriți să permiteți instalări terțe pe dispozitivul dvs. din aplicația pe care ați folosit-o pentru a descărca APK-ul. Dacă nu ați acordat deja permisiunea necesară, faceți-o acum.

Deschideți fișierul APK.  cum să descărcați aplicații pe Android fără magazin Google Play

Pasul 4: Continuați să instalați fișierul APK. Odată instalată, aplicația poate fi accesată din sertarul de aplicații.

Pasul 4: Continuați să instalați fișierul APK.  Odată instalată, aplicația poate fi accesată din sertarul de aplicații.  cum să descărcați aplicații pe Android fără magazin Google Play

Citeste si: Samsung a anunțat oferte și oferte interesante pentru seria Galaxy S23 în India

Concluzie

Acesta este modul în care puteți descărca aplicații pe un smartphone Android fără a utiliza Magazinul Google Play. Deși piețele terță parte menționate în acest articol sunt sigure de utilizat, asigurați-vă că verificați alte surse înainte de a descărca conținut de pe acestea. În plus, instalați o aplicație antivirus bună pe smartphone-ul dvs. pentru un nivel suplimentar de securitate.

Pentru cele mai noi gadget și știri tehniceși recenzii gadgeturmareste-ne pe Stare de nervozitate, Facebook și Instagram. Pentru cele mai noi videoclipuri cu tehnologie și gadgeturi abonați-vă la noastre Canalul canalului YouTube. De asemenea, puteți rămâne la curent folosind Aplicația Android Routech. Puteți găsi cele mai recente știri despre mașini și biciclete aici.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x