Cum să descărcați aplicațiile în Android Oreo

Cum să descărcați aplicațiile în Android Oreo
⏱️ 4 min read

Navigați vreodată online și vă dați peste un program pentru Android pe care doriți să-l instalați pe telefonul dvs., dar când verificați Google Play Store, acesta nu este acolo? Există o altă opțiune pentru instalarea aplicațiilor pe telefon. Se numește sideloading și nu este complicat de făcut. Cu toate acestea, vine cu riscuri de care trebuie să fii conștient.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce este încărcarea laterală?

Sideloading este un termen pentru instalarea aplicațiilor pe telefonul dvs. Android prin ocolirea magazinului Google Play. În schimb, descărcați direct fișierul APK pe telefon. APK înseamnă Android Package Kit și este fișierele de instalare pentru Android.

Există multe motive pentru care cineva ar putea dori să descarce o aplicație. În primul rând, permite dezvoltatorilor să testeze versiunile aplicațiilor lor. Dacă nu sunteți dezvoltator, îl puteți folosi pentru a instala actualizări la programe înainte ca acestea să fie trimise automat pe telefon. Există și alte aplicații sigure și utile care pur și simplu nu au trecut prin Play Store dintr-un motiv sau altul.

Desigur, adăugarea de aplicații pe telefonul dvs. din Magazinul Google Play este cea mai sigură (deși nu este infailibilă) modalitate de a vă bucura de noi aplicații fără să vă faceți griji cu privire la viruși și programe malware. Consideră-te avertizat!

Dacă ați avut un telefon nou anterior Android Oreo și aplicații încărcate lateral, veți observa că metoda de a permite telefonului dvs. să descarce aplicații din alte surse nu este aceeași ca în versiunile anterioare. Cu toate acestea, este încă destul de simplu și este mai bine pentru telefonul dvs.

Ce s-a schimbat?

Android Oreo are acum un mod mai sigur de a permite încărcarea laterală. În loc să modificați o singură setare pentru a permite programele din surse necunoscute, aveți mai mult control asupra aplicațiilor care permit această opțiune. Acest nou mod de încărcare laterală vă va permite să instalați noi aplicații, păstrând în același timp restul sistemului în siguranță.

Android Oreo vă permite să alegeți dacă aplicațiile precum Chrome, Amazon sau Reddit au sau nu permisiunea de a descărca aplicații. Dacă utilizați de obicei Chrome pentru a descărca fișierele APK, puteți selecta opțiunea de descărcare numai pentru acel program. Celelalte aplicații care pot descărca programe nu vor putea.

Cu alte sisteme de operare Android, este posibil ca un program să se autoinstaleze printr-un mesaj text sau prin alte mijloace și este posibil să nu observați nici măcar până nu este prea târziu. Cum? Când ați permis „Activați surse necunoscute” în versiunile mai vechi, toate aplicațiile ar putea accesa și descărca fișiere pe telefon. E puțin înfricoșător.

Dacă nu aveți încă Oreo, trebuie să vă asigurați că dezactivați „Permite surse necunoscute” ori de câte ori ați terminat descărcarea fișierelor APK. Revenirea la acesta va face mai dificilă trecerea datelor rău intenționate.

Chiar și cu toate modificările, există încă băieți răi acolo care doresc acces la dispozitivul dvs. Deci, fii foarte atent. Asigurați-vă că aplicațiile pe care le încărcați provin din surse de încredere, cum ar fi APKMirror și APKPure.

Cum să descărcați în Oreo

1. Mai întâi, glisați în jos de sus pentru a extinde meniul. Găsiți setul de setări din colțul din dreapta sus și atingeți-l.

2. Deschideți „Aplicații și notificări” și atingeți meniul Avansat.

Sideload-Oreo-apps-notification-menu-min

3. Alegeți acces special la aplicație.

4. Selectați „Instalați aplicații necunoscute”.

Sideload-Oreo-install-unknown-apps

5. Veți vedea o listă de aplicații capabile să descarce fișiere APK. Observați că în mod implicit niciuna dintre aceste aplicații nu este permisă descărcarea.

Sideload-Oreo-download-from-Chrome-not-allowed

6. Faceți clic pe cel pe care doriți să îl utilizați pentru a descărca aplicații, apoi activați comutatorul.

Sideload-Oreo-download-from-Chrome

7. Când reveniți la meniul anterior, cuvântul „da” apare acum sub Chrome. Acest lucru indică faptul că programul are permisiunea de a descărca aplicații din alte locuri decât Google Play Store.

Sideload-Oreo-downloads-permise-min

Aplicațiile de încărcare laterală vă oferă mai multă libertate de a utiliza telefonul după cum doriți, dar fiți precauți. Indiferent de unde descărcați un fișier, indiferent dacă este din Google Play Store sau este încărcat lateral dintr-o altă sursă, poate fi periculos. Dar, dacă rămâneți atent la programele rău intenționate, vă puteți bucura de multe opțiuni noi pe dispozitivul dvs. Android.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x