Coursera își închide vechea platformă pe 30 iunie, eliminând zeci (dacă nu chiar sute de cursuri de pe internet pe 30 iunie)

Coursera elimină 472 de cursuri online gratuite de pe internet pe 30 iunie.

Numit inițial „Cursuri online deschise masive”, Aceste cursuri nu vor mai fi deschise – sau online, de altfel – deoarece condițiile de utilizare ale Coursera le vor interzice studenților să-și împărtășească materialele odată ce aceste cursuri se vor întuneca.

Dar putem învăța în continuare din aceste cursuri în mod privat – dacă putem obține mai multe dintre ele. În afară de a recomanda studenților „să facă capturi de ecran”, Coursera nu a furnizat nicio îndrumare cu privire la cursurile care vor deveni indisponibile și nici la modul în care studenții ar putea descărca materialele lor.

Acest ghid vă va arăta cum să vă grăbiți și să descărcați în mod legal cât mai multe cursuri posibil înainte de 30 iunie.

Marele abandonare

Vizualizați postarea pe imgur.com

În primul rând, o lecție rapidă de istorie. În 2014, Coursera a început să își reconstruiască platforma de la zero pentru a găzdui cursuri auto-ritmate la cerere.

Pe vechea platformă, cursurile erau bazate pe sesiuni și nu aveau un program previzibil. Momentul a fost lăsat la latitudinea universității și a profesorilor săi. Era destul de obișnuit să întâlnești un curs care ți-a plăcut, doar să descoperi că cursul se terminase deja. Nu ar exista nicio indicație despre momentul (sau dacă) cursul va fi oferit din nou.

De fapt, am construit Class Class’s MOOC Tracker ca serviciu de notificare pentru cursurile online, special pentru a ajuta studenții să facă față lipsei informațiilor despre data de începere. Acest instrument vă trimite notificări atunci când sunt anunțate noi sesiuni de curs.

Am observat că multe dintre cursurile mai vechi bazate pe sesiuni s-au mutat pe noua platformă la cerere a acestei Coursera, dar nu pe toate. Nu avem informații despre dacă vreunul dintre cursurile pe care le închide Coursera va migra vreodată către această nouă platformă.

Așadar, asigurați-vă că descărcați orice cursuri despre care credeți că ați putea fi chiar interesat de la distanță acum, în timp ce mai puteți.

Un apel nominal de la rândul morții

Multe dintre cele mai populare și mai apreciate cursuri de pe Coursera vor muri pe 30 iunie, când Coursera va trage ștecherul pe vechea lor platformă. După ce am fugit Clasa Centrală în ultimii 5 ani și fiind însărcinat în cursuri online, iată câțiva dintre cei mai renumiți deținuți ai morții:

Site-ul web Coursera nu face mai ușor să vă dați seama ce cursuri sunt pe vechea platformă și care sunt pe noua platformă. O modalitate de a discerne acest lucru este căutând paginile cu descrierea cursului. Un curs pe vechea platformă are butonul „înscrieți-vă” din dreapta, în timp ce noua platformă îl are în stânga:

Cum sa descarcati cursurile Coursera inainte ca acestea sa dispara
Pagini de descriere a cursului Coursera pentru platforma veche (stânga) și platforma nouă (dreapta)

Dar cu peste 1.800 de cursuri pe Coursera, va fi aproape imposibil să parcurgeți toate acestea singuri și să vă dați seama ce cursuri trebuie să salvați.

Dar ai noroc. Am întreprins o analiză masivă a tuturor acestor cursuri și am aflat care dintre ele vor muri cu vechea platformă – peste 450 dintre ei.

Din păcate, nu toate aceste cursuri sunt deschise pentru înscriere. Și dacă nu v-ați înscris în unele dintre ele, este posibil să nu le puteți accesa materialele.

Aproximativ 220 de cursuri sunt în prezent deschise pentru înscriere, însă puteți lua materialele pentru aceste cursuri dacă acționați rapid.

Întreaga listă a cursurilor programate pentru ștergere – dar sunt încă deschise pentru înscriere – este live aici.

Cum sa descarcati cursurile Coursera inainte ca acestea sa dispara

OK – deci cum le descărcăm?

1611273371 38 Cum sa descarcati cursurile Coursera inainte ca acestea sa dispara
Pagina de conținut a cursului pentru vechea platformă Coursera

Vechea pagină a platformei Coursera are linkuri de descărcare direct pe paginile de conținut ale cursului (pictogramele din partea dreaptă). În loc să faceți clic pe fiecare link pentru a descărca manual materialele de curs, să automatizăm acest proces.

Pasul 1: Găsiți-vă cursurile

Există două moduri de a descărca cursurile – Chrome Plugin și Python Script. Vom explora aceste metode în Pasul 2. Dar în acest pas vă vom ajuta să aflați ce curs (uri) puteți descărca.

Înainte de a trece la Pasul 2, va trebui să aveți o adresă URL care să arate cam așa: https://class.coursera.org/pgm-003/lecture pentru pluginul chrome sau un nume de clasă ca pgm-003 pentru scriptul Python.

Pasul 1A: deja înscris

În acest pas vom descoperi la ce cursuri din vechea stivă sunteți deja înscris. Mai puțin de jumătate din 450+ cursuri găzduite în prezent pe vechea platformă sunt deschise pentru înscriere. Ceea ce înseamnă acest lucru este că, dacă nu v-ați fi înregistrat pentru un curs înainte, nu veți putea descărca materialele de curs folosind pluginul Chrome. Scriptul Python ar putea încă să funcționeze.

Pentru a găsi cursuri în vechea stivă la care v-ați înscris înainte, vizitați Cursurile mele secțiunea despre Coursera. Vechile cursuri de platformă vor fi prezente în Arhivat filă împreună cu alte cursuri. După cum se arată mai jos, vechile cursuri de platformă vor avea un link numit „Arhiva cursurilor” dacă faceți clic pe butoanele de navigare cu puncte pentru fiecare curs. Copiați acel link și îl vom folosi la pasul 2.

Dacă utilizați scriptul Python, veți avea nevoie de un nume de clasă care este parțial în adresa URL. Deci, în cazul PGM, va fi pgm-003 adică https://class.coursera.org/pgm-003/lectura

1611273372 757 Cum sa descarcati cursurile Coursera inainte ca acestea sa dispara
Filă arhivată a cursurilor mele din Coursera. Cursurile care au linkul „Arhiva cursurilor” sunt găzduite pe platforma veche

Copiați acel link și îl vom folosi la pasul 2. Dacă Arhiva cursului link-ul nu există înseamnă că este un curs din noua platformă.

Alternativ, este o modalitate rapidă de a verifica dacă cursul face parte din vechea stivă căutați cursul pe Class Central. Dacă vedeți un PSA mare roșu (captură de ecran de mai jos) pe pagina de descriere a cursului Class Central, înseamnă că face parte din vechea platformă.

Pasul 1B: neînscris

În acest caz nu ai noroc. Puteți descărca doar cursuri care sunt încă deschis pentru înscriere. Dar dacă adăugați cursurile pe vechea platformă care vă interesează MOOC Tracker folosind butonul ‘+’ de lângă curs pe această pagină, vă vom trimite o notificare dacă cursul se mută pe noua platformă la cerere.

Viziteaza pagină dedicată cu 220 de cursuri pe care le-am creat pe Class Central, care listează toate cursurile care sunt încă deschise pentru înscriere. Puteți filtra această listă pe subiecte sau puteți sorta aceste cursuri în funcție de evaluare pentru a vă ajuta să aflați ce cursuri ar trebui să le descărcați și să le păstrați.

După ce vă dați seama ce curs doriți să salvați, faceți clic pe nume pentru a vizita pagina cursului din Class Central. Veți vedea o pagină similară celei de mai jos cu un PSA mare și roșu.

1611273372 588 Cum sa descarcati cursurile Coursera inainte ca acestea sa dispara
Link-ul evidențiat sau numele clasei (adică pgm-003) este ceea ce veți avea nevoie pentru Pasul 2

Copiați linkul materialului cursului (similar cu linkul evidențiat din imaginea de mai sus) sau numele clasei din Script Python (adică pgm-003) și suntem pregătiți pentru pasul 2.

Unele cursuri pot avea nume de clase multiple. Fiecare nume de clasă reprezintă o sesiune / desfășurare diferită a cursului. Vă recomandăm să alegeți cea mai recentă rundă (ultima din listă). Dacă din anumite motive scriptul eșuează, atunci încercați alte nume de clase. Este foarte posibil ca pentru unele cursuri, scriptul python să nu poată descărca materialele cursului.

De asemenea, puteți răsfoi acest lucru această foaie de calcul găzduit pe Google Docs cu toate cursurile. Copiați „Adresa URL a materialului cursului‘sau un nume de clasă din coloana slug pentru orice curs pe care doriți să îl descărcați.

Pasul 2: Descărcați tot materialul cursului

Înainte de a merge mai departe, trebuie să aveți următoarele condiții prealabile:

  1. Un URL către pagina materialelor de curs sau un nume de clasă pe care îl alegeți din Pasul 1. Pentru acest pas, vom presupune că adresa URL este https://class.coursera.org/pgm-003/lecture (Modele grafice probabiliste de la Daphne Koller) și numele clasei este pgm-003
  2. Spațiu suficient pe disc sau unitate. Un singur curs poate ocupa mai mult de 1 GB.

Există două moduri de a descărca cursuri Coursera în bloc, folosind un plugin Chrome sau un script Python.

Opțiunea 2A: Google Chrome Plugin

Acest pas este excelent pentru utilizatorii non-tehnici sau dacă doriți doar să descărcați câteva cursuri. Instalați fișierul Descărcare materiale de curs Plugin Google Chrome. Ar trebui să vedeți o pictogramă logo Coursera în partea dreaptă a barei URL.

1611273372 265 Cum sa descarcati cursurile Coursera inainte ca acestea sa dispara

Acum vizitați adresa URL a materialului cursului de la Pasul 1. Trebuie să vă conectați la Coursera sau, în unele cazuri, să vă înscrieți la curs. Faceți clic pe pictogramă și veți fi direcționat către o pagină similară celei de mai jos:

1611273373 969 Cum sa descarcati cursurile Coursera inainte ca acestea sa dispara
Pagina de descărcare a materialelor de curs pentru Coursera

Dacă faceți clic pe Start Descărcați, va începe descărcarea materialelor cursului în folderul de descărcare implicit din Chrome. Feriți-vă de Întrebați Salvarea utilizatorului opțiune. Va pune această întrebare pentru fiecare fișier descărcat, ceea ce îl face foarte enervant. Vă recomandăm să rămâneți departe de caseta de selectare și să creați mai mult spațiu în folderul de descărcări sau să modificați descărcare implicită a locației în Chrome.

Pentru unele cursuri este posibil ca acest plugin să nu funcționeze. S-ar putea să doriți să experimentați cu Coursera Downloader conecteaza. Din păcate, acest plugin descarcă numai videoclipuri.

Opțiunea 2B: utilizați un script python

Această opțiune este puțin mai complicată, dar dacă puteți trece prin procesul de configurare este cea mai bună opțiune, deoarece vă permite să descărcați toate cursurile care sunt găzduite pe vechea platformă, și nu doar cele din prezent deschis pentru înscriere.

Coursera Downloader scriptul python vă face foarte ușor să descărcați mai multe cursuri simultan. De asemenea, face un pas mai departe și obține nume de săptămâni și clase din pagina de cursuri, apoi descarcă materialele aferente în fișiere și directoare denumite corespunzător.

1611273373 724 Cum sa descarcati cursurile Coursera inainte ca acestea sa dispara
Coursera Downloader organizează cu grijă toate materialele cursului în dosare adecvate

Pentru a începe să utilizați scriptul, urmați instrucțiuni de pe pagina Github pentru a instala scriptul. Instalarea poate fi un pic dificilă, dar dacă aveți probleme, vă rugăm să lăsați un comentariu. Vom încerca să vă ajutăm cât mai curând și să actualizăm acest ghid.

Odată instalat, veți avea nevoie de un „nume de clasă” pe care l-ați preluat la Pasul 1, adică pgm-003 Pentru a descărca materialele cursului, veți rula următoarea comandă:

coursera-dl -u <coursera_user> -p <coursera_pass> pgm-003

Dacă doriți să descărcați mai multe cursuri, atunci atașați mai multe clase la sfârșitul comenzii. Coursera Downloader scriptul are mult mai multe opțiuni pentru utilizatorii avansați. Au chiar un script docker gata.

Nu uitați să trimiteți un cuvânt de mulțumire Rogério T. de Brito (@rtdbrito) și John Lehmann (@jplehmann) pentru crearea acestui instrument minunat.

[Experimental] Descărcați teste și teme

Utilizatorul Github Chillee a creat o modalitate de a descărca teste și teste prin extinderea scriptului coursera-dl Python. Puteți găsi script aici și citiți despre asta aici.

Vom actualiza în mod constant acest ghid, așa că lăsați întrebările dvs. mai jos.

17 iunie 2016: Actualizare de la Coursera despre această modificare: Tranziția Coursera către o nouă platformă tehnologică. A cita:

„Vrem să clarificăm faptul că, chiar și când se termină accesul la vechea platformă, aproape toate cursurile care au fost oferite pe acea platformă vor rămâne disponibile într-un format actualizat pe noua platformă. Există câteva zeci de cursuri pe vechea platformă care nu vor migra către noua platformă și, prin urmare, nu vor fi disponibile după 30 iunie. ”
Coursera

Dacă ți-a plăcut să citești acest lucru, verifică câteva Clasa Centralăalte piese:

  • Am clasat fiecare curs de introducere în știința datelor pe internet, pe baza a mii de puncte de date
  • Dacă doriți să învățați știința datelor, începeți cu una dintre aceste clase de programare
  • Dacă doriți să învățați știința datelor, urmați câteva dintre aceste clase de statistici
  • Cele mai bune cursuri universitare online gratuite pentru învățarea unei noi limbi mondiale
  • Cele mai bune 50 de cursuri universitare online gratuite, conform datelor
  • Iată 250 de cursuri Ivy League pe care le puteți urma online chiar acum gratuit