Cum să descărcați fișiere appx din Windows Store în Windows 10

Cum să descărcați fișiere appx din Windows Store în Windows 10
⏱️ 4 min read

Cu Windows 10, Microsoft încearcă să unifice experiența aplicației pe toate dispozitivele folosind UWP sau Universal Windows Platform. De fapt, din ce în ce mai mulți dezvoltatori își convertesc aplicațiile win32 în aplicații UWP. Toate aplicațiile UWP folosesc formatul de fișier .appx mai degrabă decât formatul obișnuit .exe. Mai mult, deoarece majoritatea aplicațiilor UWP sunt disponibile prin Windows Store, puteți instala cu ușurință orice aplicație doriți cu doar un clic sau două. Lucrul bun este că Windows se va ocupa de procedura de instalare și dezinstalare și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la resturile de fișiere și chei de registru, cum ar fi cu programele obișnuite.

Pe cât de bun este, la fel ca în cazul Google Play Store pentru Android, Magazinul Windows nu vă va permite să descărcați pachetele de fișiere .appx. Cu toate acestea, urmând pașii de mai jos puteți descărca pachetele .appx din Windows Store.

Descărcați fișiere .appx din Windows Store

Pentru a descărca pachete appx din Windows Store, vom folosi un software gratuit numit Lăutar. Fiddler este un software proxy gratuit de depanare web care poate înregistra tot traficul HTTP și HTTPS între computerul dvs. și Internet. Deoarece poate înregistra traficul HTTP (S), vom prelua linkul de descărcare directă din Magazinul Windows și îl vom folosi pentru a descărca pachetul de fișiere appx al aplicației țintă.

A începe, descărcați Fiddler de pe site-ul său oficial și instalați-l ca orice alt software Windows.

În mod implicit, Windows nu va permite aplicațiilor să trimită trafic de rețea către computerul local, așa că trebuie mai întâi să eliminăm această restricție. Pentru aceasta, deschideți Fiddler căutându-l în meniul Start.

download-appx-files-win10-open-fiddler

Odată deschis, faceți clic pe butonul „WinConfig” care apare în bara de navigare de sus.

download-appx-files-win10-click-winconfig

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra „AppContainer Loopback Exemption Utility”. Aici, faceți clic pe butonul „Exempt All”, apoi faceți clic pe butonul „Save Changes”. După ce ați terminat, închideți această fereastră.

download-appx-files-win10-excempt-all

În fereastra principală, faceți clic pe pictograma „Remove” și selectați opțiunea „Remove all” din meniul derulant. Această acțiune va șterge ecranul de captură.

download-appx-files-win10-select-remove-all

Acum deschideți Magazinul Windows, găsiți aplicația pe care doriți să o descărcați și faceți clic pe butonul „Instalare”. În cazul meu, încerc să descarc aplicația CrystalDiskMark 5. Aceasta este o aplicație win32 convertită într-o aplicație UWP.

download-appx-files-win10-click-install

Odată ce Windows dobândește licența și începe procesul de descărcare, așa arată în Magazinul Windows. După ce vedeți acest lucru, treceți la pasul următor.

download-appx-files-win10-store-downloading-file

Deoarece Fiddler rulează în fundal, tot traficul este monitorizat de acesta. Din rezultatele monitorizării putem găsi și copia adresa URL pentru a descărca pachetul appx. Pentru aceasta, faceți clic pe butonul „Găsiți” care apare în bara de navigare de sus.

download-appx-files-win10-click-find

În fereastra Găsiți, tastați „appx” în câmpul gol și apăsați butonul Enter.

download-appx-files-win10-find-appx

Acțiunea de mai sus va evidenția toate adresele URL care sunt responsabile pentru descărcarea pachetului appx. Din adresele URL evidențiate, găsiți și faceți clic dreapta pe prima adresă URL și selectați opțiunea „Copiere> Doar URL”. În timp ce faceți acest lucru, asigurați-vă că adresa URL evidențiată are codul de stare 200.

download-appx-files-win10-copy-download-url

După ce adresa URL a fost copiată, pur și simplu lipiți-o în bara de adrese a browserului preferat și apăsați butonul Enter. Pachetul appx trebuie descărcat automat. În funcție de dimensiunea descărcării, poate dura ceva timp, dar ar trebui să aveți fișierul în folderul Descărcări imediat ce descărcarea este finalizată.

download-appx-files-win10-file-downloaded

După descărcare, îl puteți stoca pentru utilizare offline și îl puteți instala după cum este necesar.

Nu comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale despre utilizarea metodei de mai sus pentru a descărca fișiere appx din Magazinul Windows în Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x