Cum să descărcați fonturi din Microsoft Store în Windows 10

Cum să descărcați fonturi din Microsoft Store în Windows 10

⌛ Reading Time: 4 minutes

Știați că puteți descărca fonturi din Microsoft Store? Dacă nu, este un lucru destul de iertabil de ratat; a fost adăugat într-o actualizare recentă cu foarte puțină fanfară sau anunț. Indiferent, este o caracteristică utilă pentru a obține cu ușurință mai multe fonturi pentru computerul dvs. Windows. În acest moment este încă relativ nou, deci gama de fonturi disponibile nu este uimitoare; totuși, pe măsură ce se umple în timp, veți avea din ce în ce mai multe fonturi la îndemână, fără a fi nevoie să vizitați site-uri terțe.

Cum se accesează Magazinul de fonturi

Pentru a accesa magazinul, faceți clic mai întâi pe butonul Start, apoi faceți clic pe roata dințată din stânga pentru a accesa pagina Setări.

Găsiți și faceți clic pe „Personalizare”.

magazin-fonturi-personalizare

În bara din stânga a ferestrei de personalizare, faceți clic pe Fonturi.

store-fonts-sidebar

În partea de sus a ferestrei, faceți clic pe „Obțineți mai multe fonturi în Microsoft Store”.

magazin-fonturi-link

Magazinul

Magazinul Microsoft ar trebui să se deschidă și să se redirecționeze automat către pagina fontului. Acolo veți vedea o selecție de fonturi disponibile. În momentul scrierii, aveți treisprezece fonturi din care puteți alege. Majoritatea sunt gratuite, iar unele dintre ele necesită o mică taxă pentru descărcare.

magazin-fonturi-selectare

Când vedeți un font care vă place, faceți clic pe el. Veți fi direcționat către o pagină de magazin legată de fontul selectat. Dacă nu vă interesează detaliile și doriți doar să le luați, faceți clic pe butonul „Obțineți” din partea dreaptă pentru a descărca fontul. Doar asigurați-vă că verificați costul fontului, altfel s-ar putea să efectuați taxe accidentale în contul dvs. bancar!

store-fonts-get

Dacă doriți să aflați mai multe despre font, puteți derula în jos până la panoul de informații. Secțiunea „Prezentare generală” vă oferă câteva informații de fundal despre font. De asemenea, va intra în detaliu dacă fontul vine cu derivate, cum ar fi variante aldine și italice.

magazin-fonturi-prezentare generală

Dacă fontul are capturi de ecran, le puteți verifica sub descriere. Acest lucru este util pentru a lua o decizie dacă un font este pentru dvs. Unele fonturi își vor arăta și derivatele într-o captură de ecran.

store-fonts-screenshots

Dacă cineva a lăsat o recenzie pentru font, puteți afla ce crede în fila „Recenzii”.

magazin-fonturi-recenzii

Descărcarea unui font

De fapt, obținerea unui font este surprinzător de ușoară. După ce faceți clic pe butonul albastru „Obțineți”, Windows gestionează totul pentru dvs. Aceasta include obținerea licenței, descărcarea fontului și instalarea pe computer.

Odată terminat, nu mai este nimic de făcut; totul este instalat și gata! Dacă doriți să-l utilizați într-o aplicație deschisă în timpul instalării, poate fi necesar să o reporniți pentru a vedea noile fonturi în lista de fonturi.

Eliminarea fontului

Dacă vă îndrăgostiți de un font, reveniți la pagina fontului unde ați dat clic pe linkul magazinului. Faceți clic pe numele fontului pe care doriți să îl eliminați pentru a deschide pagina cu detalii. Derulați în jos până la secțiunea „metadate” și faceți clic pe butonul „Dezinstalare”.

store-fonts-uninstall

Găsirea fonturilor

Capacitatea de a descărca fonturi din magazinul Microsoft a ajuns pe Windows 10 cu foarte puțină fanfară. Este păcat, deoarece este o caracteristică cu adevărat excelentă, care elimină necesitatea de a vizita site-uri terțe și de a instala manual fonturi. Un clic al unui buton și un font sunt instalate și gata de utilizare.

Crezi că magazinul de fonturi Microsoft are mult potențial? Sau preferați să vizitați alte site-uri pentru fonturile dvs.? Sună în comentariile de mai jos!