Cum să descărcați fonturile Google pe computer

Cum să descărcați fonturile Google pe computer
⏱️ 7 min read

Google Fonts prezintă un mod gratuit de a vă îmbogăți textul, de la conținut web la articole și cărți electronice. Cu acest ghid, veți putea descărca și instala Google Fonts, făcând cheie cu litere cu stil diferit în setul de instrumente digitale pentru a face textul mai lizibil. De la scena introductivă Războiul Stelelor până la proză gotică, fonturile transmit tonul textului dvs. și publicului către care se adresează.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce sunt fonturile Google?

Datorită tehnologiei digitale, există acum mai multe tipuri de fonturi decât au existat vreodată în întreaga istorie înainte de revoluția industrială. Cu o căutare rapidă, puteți găsi cu ușurință cel puțin o jumătate de milion de fonturi din care să selectați. Multe dintre ele trebuie cumpărate, dar majoritatea sunt disponibile gratuit.

Din fericire, Google Fonts se încadrează în această din urmă categorie. Este o colecție de peste 1.000 de familii de fonturi open-source gratuite. O familie de fonturi înseamnă doar că un tip de font conține alte stiluri – diferite grade de grosimea literelor și cursiv.

Unele familii de fonturi conțin un singur stil, în timp ce altele conțin mai multe stiluri, așa cum puteți vedea în cazul Roboto – 12 stiluri într-o singură familie de fonturi!

Trebuie să ne amintim că colecția Google Fonts a fost numită anterior Google Web Fonts când a fost lansată în 2010. Scopul a fost extinderea și îmbogățirea varietății conținutului web, făcându-l să profite de API (Application Programming Interface).

De fiecare dată când browserul dvs. web se conectează la Internet, acesta trimite o cerere de la server pentru a accesa conținutul, care este apoi reprezentat în consecință. API-urile web procesează aceste solicitări și afișează conținutul, extragând din seturile de fonturi disponibile pe server. Aceasta înseamnă că Google Fonts sunt complet gratuite!

De ce ai avea nevoie de Google Fonts?

Cea mai bună întrebare este, de ce nu ați folosi o resursă gratuită care nu necesită licențiere? Google Fonts sunt gratuite atât pentru uz personal, cât și comercial, ceea ce le face un instrument de bază pentru orice designer de web, student sau lucrător de birou.

Cei care sunt studenți la marketing știu foarte bine importanța tipografiei în transmiterea oricărui tip de mesaj – de la lansarea unui nou produs până la munca școlară. Fiecare tipografie reprezintă o personalitate de marcă, făcând conținutul dvs. să iasă din mulțime.

Cum se descarcă și se instalează Google Fonts pe Windows 10

1. Mergeți la Pagina Google Fonts.

2. Selectați familia de fonturi care este cea mai atrăgătoare pentru nevoile dvs. Puteți previzualiza fiecare stil de font pentru a vă asigura că este cel potrivit. Roboto este un font destul de lizibil, generalist, potrivit pentru o gamă largă de utilizări.

3. Când sunteți gata, faceți clic pe butonul „Descărcați familia”.

Roboto Font

4. Va apărea o fereastră File Explorer, care vă va cere unde să salvați familia de fonturi. Amintiți-vă dosarul în care ați salvat fontul descărcat.

5. Fișierul descărcat va fi comprimat în format .zip pentru a economisi lățimea de bandă, așa că mai întâi va trebui să îl decomprimați / dezarhivați. Faceți clic dreapta pe fișier și selectați „Extrageți totul”.

Extrage tot

6. Vi se va cere apoi unde să dezarhivați / extrageți fișierul. File Explorer va crea automat un subfolder nou, denumit numele fișierului, așa că tot ce trebuie să faceți este să îl confirmați dând clic pe „Extrage”.

Extrage fisierele

Odată cu descărcarea și extragerea din cale, este timpul să instalați de fapt familia de fonturi, astfel încât să devină accesibilă în toate aplicațiile dvs., cum ar fi MS Word, OneNote, Notepad etc.

7. Faceți clic pe pictograma Windows din colțul din stânga jos al desktopului.

Setări

8. Selectați categoria „Personalizare” și „Fonturi”.

Fonturi disponibile

9. Împărțiți ecranul între File Explorer și Setări glisând ferestrele fie la marginea stângă, fie la dreapta ecranului. Selectați toate fișierele de fonturi apăsând Ctrl + A și trageți-le în caseta „Adăugați fonturi”. (Deselectați fișierul de licență, deoarece nu este un fișier de tip font.)

Adăugați fonturi noi

10. Gata! Pentru a verifica dacă este instalat, trebuie doar să tastați numele acestuia în bara de căutare și acesta va apărea ca un font disponibil.

Adăugați fonturi

11. Dacă ați descărcat fonturi care conțin doar un singur stil, este mai ușor să faceți dublu clic pe ele pentru a le instala. După ce se deschid, faceți clic pe butonul „Instalare”.

Instalați Font

Cum se instalează Google Fonts pe macOS

Procedura de descărcare și extragere este aceeași ca și pentru Windows 10.

1. Odată descărcat, deschideți fișierul fontului făcând dublu clic pe el. Aceasta deschide aplicația Font Book, care vă permite să previzualizați fontul pe care ați făcut dublu clic pentru a-l instala.

2. După ce sunteți mulțumit de selecția de fonturi, faceți clic pe Instalare.

Libre Baskerville

Cum se instalează Google Fonts pe Linux

Urmați aceiași pași pentru a descărca fișierul zip al fonturilor, apoi urmați instrucțiunile de aici pentru a instala fonturile în Linux.

Gestionarea fonturilor

În cele din urmă, pentru a eficientiza gestionarea bibliotecii de fonturi, puteți instala un program gratuit, FontBase, acceptat pe Windows, Mac și Linux. Dacă aveți nevoie să utilizați fonturi Windows pe Linux, iată cum puteți instala fonturi Microsoft TrueType pe Linux.

Legate de:

  • Cum se instalează și se administrează fonturi în Windows 10
  • Cum se instalează fonturi noi pe iOS 13
  • 6 Instrumente utile pentru a vă ajuta să identificați fonturile în imagini

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x