Cum să descărcați Gnome Maps și să exportați ruta în format PDF

Cum să descărcați Gnome Maps și să exportați ruta în format PDF

Căutați să treceți de la Google Maps din îngrijorarea că confidențialitatea dvs. este compromisă? Dacă sunteți utilizator Linux, puteți utiliza Gnome Maps pentru a găsi cea mai bună rută de la locația dvs. la destinația dorită. Cel mai bun lucru este că puteți exporta harta și instrucțiunile de navigare în format PDF pentru a le lua cu dvs. Să vedem cum.

Descărcați / instalați Gnome Maps

Puteți găsi Hărți Gnome în Centrul dvs. software sau Managerul de pachete. Pentru linia de comandă, dacă utilizați Ubuntu, Debian sau o altă distribuție care folosește apt, puteți instala Gnome Maps cu:

Dacă sunteți pe Arch, Manjaro sau o distribuție compatibilă, utilizați comanda:

Când programul este instalat, îl veți găsi în meniul principal al desktopului, printre restul aplicațiilor instalate.

Gnome Maps As Pdf Găsiți în aplicații

Locație automată și manuală

Teoretic, atunci când rulați Gnome Maps, acesta vă prezintă locația curentă pe hărțile sale. Practic, deoarece computerele noastre nu sunt echipate cu GPS, este foarte probabil ca această locație să fie dezactivată. Asta pentru că, pentru computerul obișnuit, Gnome Maps încearcă să-și ghicească locația doar pe baza adresei sale IP.

Puteți reveni automat la adresa Gnome Maps ghicită apăsând primul buton din stânga sus.

Gnome Maps As Pdf Auto Location

Introduceți locația pe care doriți să o utilizați ca punct de plecare pentru ruta dvs. în câmpul de căutare din partea de sus a ferestrei. Dacă doriți, puteți găsi locuri de interes în apropiere făcând clic dreapta pe locația afișată și selectând „Ce este aici?” din meniul care apare.

Gnome Maps As Pdf Ce este aici

Puteți introduce manual punctul de plecare al traseului dvs., dar este mai ușor să îl găsiți pe hartă, faceți clic dreapta acolo și selectați „Traseu de aici” din meniul care apare.

Hărțile Gnome ca traseu Pdf de aici

Destinația dvs. poate fi selectată în același mod. Faceți clic dreapta pe un punct de pe hartă și selectați „Traseu până aici” sau, dacă verificați un punct de interes, faceți clic pe primul buton de sub adresa acestuia, „Adăugați la ruta nouă”.

Gnome Maps As Pdf Poi

Programul va calcula și va prezenta o cale între cele două puncte. Dacă doriți să faceți o oprire pe un al treilea punct, nu va trebui să ieșiți din cale și să vă bazați pe ghiciuni: îl puteți include în traseul dvs. Cu o cale între două puncte deja definită, faceți clic dreapta oriunde pe hartă și selectați „Adăugați o destinație intermediară”.

Hărțile Gnome ca destinații intermediare Pdf

Dacă doriți să creați rute personalizate mai complexe, puteți include mai multe puncte în același mod. Nu știm dacă programul are o limită, dar a acceptat până la cinci „destinații intermediare” în timpul testării noastre.

Gnome Maps ca traseu complex Pdf

Dacă doriți să aveți o idee mai vizuală a ceea ce veți întâlni pe calea definită, puteți trece la imagini prin satelit. Faceți clic pe al doilea buton, pentru „straturi” și alegeți a doua miniatură care arată o hartă prin satelit.

Hărțile Gnome ca imagini de satelit Pdf

Hărțile prin satelit sunt mai slabe pentru navigația reală, deoarece nu au nume de străzi. Și chiar și atunci când o fac, sunt mai greu de citit.

Hărțile Gnome ca hartă satelit Pdf

Și totuși, dacă măriți, folosind roata mouse-ului, veți putea vedea cum arată o zonă în viața reală în loc să ghiciți pe baza abstractizării unei hărți. Puteți localiza orice puncte de reper și memora puncte de navigație (cum ar fi parcuri, statui etc.) care vă pot facilita găsirea destinației.

Hărțile Gnome ca detalii clădire Pdf

Rețineți că imaginea prin satelit este utilizată doar ca referință. Fișierele exportate utilizează hărți „tipice”.

Gnome Maps vă permite să exportați harta și instrucțiunile de navigare într-un fișier PDF. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma „Print” din dreapta sus și apoi selectați „Print to File” din meniul care apare.

Gnome Maps As Pdf Print To File

În acest fel, chiar dacă nu aveți o modalitate de a utiliza hărți și navigare pe smartphone-ul dvs., puteți utiliza acest PDF pentru a naviga la destinație.

Gnome Maps As Pdf Final Pdf

Adică, atâta timp cât aveți un cititor PDF pe dispozitivul dvs. mobil.

Dacă preferați să utilizați o aplicație de cartografiere mobilă în locul unui fișier PDF, puteți consulta aceste alternative la Google Maps. Dacă nu puteți trăi fără Google Maps, vă recomandăm să activați modul incognito, astfel încât datele dvs. de navigare să nu fie salvate.

Legate de:

Scroll to Top