Cum să descărcați legal o mașină virtuală Windows

Windows Vm Hero
⏱️ 9 min read

Dacă doriți să rulați o copie a Windows într-o mașină virtuală de pe computer, trebuie să plătiți pentru o licență Windows, nu? Dar știați că puteți obține în mod legal o mașină virtuală Windows prefabricată direct de la Microsoft? Acestea sunt destinate dezvoltatorilor de software, dar nu sunt blocate în spatele niciunui tip de program plătit sau pagină de conectare. Puteți avea propriile copii în câteva minute de la citirea acestui articol.

De ce să folosiți un VM Windows?

Aceste VM prefabricate nu sunt o soluție permanentă, dar oferă o modalitate fiabilă pentru utilizatorii care au nevoie de Windows într-o mașină virtuală din orice motiv pentru a obține acces la sistemul de operare pentru a realiza o anumită lucrare.

Există multe motive pentru a folosi un VM ca acesta și suntem siguri că există utilizări la care nu ne-am gândit, dar există câteva cazuri de utilizare obișnuite.

Cel mai evident este cel pentru care au fost create aceste VM-uri: dezvoltare software. Puteți testa software-ul pe care l-ați scris pentru aceste versiuni de Windows fără a fi nevoie să porniți dual sau să rulați mai multe computere.

Windows Vm Box View
Sursa imaginii: Unsplash

Dacă nu rulați Windows, dar aveți nevoie de acces temporar la o aplicație numai pentru Windows, aceasta este o soluție viabilă. Deși proiecte precum Wine există pentru a permite software-ului Windows să ruleze și pe sisteme de operare precum macOS și Linux.

O mașină virtuală ca aceasta poate fi un instrument puternic de confidențialitate. Deoarece sunt toate identice, puteți naviga în formularul web din VM fără să vă faceți griji cu privire la cookie-uri, amprentarea browserului sau alte date identificabile care sunt colectate despre dvs. Poate doriți să combinați VM cu un VPN și rețeaua Tor pentru a securiza cu adevărat lucrurile.

Dacă doriți să încercați Windows 11, VM-ul Windows 11 oferă o modalitate de a face acest lucru, care nu implică complexitatea încercării de a instala manual Windows într-un VM.

De unde să obțineți mașina virtuală Windows gratuită?

Microsoft nu își face publicitate exact pentru publicul paginilor mașinilor sale virtuale, dar acestea sunt ușor de găsit folosind un motor de căutare.

Există două site-uri web de unde puteți descărca aceste mașini virtuale Windows. Primul este Pagina pentru dezvoltatori Microsoft Edge sub Instrumente și apoi VM

Windows Vm Edge

Veți vedea două meniuri drop-down. Primul este locul în care alegeți ce versiune de Windows doriți. Puteți alege între Windows 7, 8.1 și 10. Vom merge cu Windows 10 aici.

Al doilea meniu drop-down vă permite să selectați ce software gazdă pentru mașină virtuală doriți să utilizați. Vom folosi Oracle VirtualBox, deoarece este gratuit și ușor de utilizat.

Este posibil să observați că nu există nicio versiune de Windows 11 aici. Pentru asta, va trebui să te îndrepți către Pagina de mediu de dezvoltare Windows 11.

Windows Vm Enterprise

Puteți face clic pe butonul pentru software-ul VM pe care îl utilizați și puteți obține o copie de evaluare a Windows 11 Enterprise. Notați data de expirare!

Care e siretlicul?

Deși acestea sunt versiuni adecvate de Windows care rulează pe o mașină virtuală, mașinile virtuale preinstalate sunt diferite de utilizarea propriului mediu de instalare și cheie de licență.

Expirare Windows Vm

Vin cu o dată de expirare încorporată. Acestea vor funcționa doar 90 de zile înainte de a deveni inoperabile. Microsoft vă recomandă să salvați un „instantaneu” al VM-ului atunci când îl porniți pentru prima dată, deși probabil veți dori să îl configurați așa cum aveți nevoie mai întâi. Apoi puteți reveni la acel instantaneu atunci când VM-ul este aproape de expirare. Nu uitați să faceți o copie de rezervă a oricăror date, astfel încât să le puteți transfera în instantaneu.

Versiunea de evaluare Windows 11 Enterprise, așa cum am menționat mai sus, funcționează puțin diferit. Are o dată stabilită la care va expira, așa că va trebui să descărcați una nouă dacă și când Microsoft o reînnoiește. Trucul instantaneu nu va funcționa aici.

Cum să utilizați VM cu VirtualBox

Acum că ați descărcat mașina virtuală pe care doriți să o rulați, să vedem cum să o folosiți.

  1. Îndreptați-vă spre Pagina de descărcare a Oracle VirtualBoxși descărcați versiunea software-ului pentru sistemul dvs. gazdă. În acest caz, folosim un sistem Windows 11.
  2. Rulați programul de instalare pe care l-ați descărcat și urmați instrucțiunile.
Windows Vm Vbox
  1. Dezarhivați VM-ul pe care l-ați descărcat de la Microsoft și salvați-l într-un folder la alegere.
Windows Vm Dezarhivat
  1. Faceți dublu clic pe fișierul VM și ar trebui să se deschidă în VirtualBox.
  1. Veți vedea un rezumat al mașinii virtuale, dacă totul arată în ordine, faceți clic pe butonul „Importați”.
Import Windows Vm
  1. Așteptați finalizarea procesului de import.
Importarea Windows Vm
  1. Acum, selectați mașina virtuală din bara laterală din stânga și apoi faceți clic pe „Start”.
Windows Vm Start
  1. Mașina virtuală ar trebui să pornească acum în propria fereastră.
Windows Vm rulează
  1. Când totul este gata, vă puteți conecta la Windows. Parola este „Passw0rd!”

Puteți rula aceste mașini virtuale pe un computer Apple Silicon?

Dacă aveți un computer Apple Mac bazat pe Intel, puteți utiliza aceste mașini virtuale fără nicio problemă. Cu toate acestea, dacă aveți un computer Apple Silicon (cum ar fi modelele Apple M1), atunci nu există nicio modalitate de a utiliza aceste VM.

Windows Vm Mba
Sursa imagine: Măr

Singura modalitate de a face ca Windows să funcționeze pe un sistem Apple Silicon în momentul scrierii este să utilizați reclama Paralele pachete software. Acea versiune de Windows este scrisă special pentru computere bazate pe ARM.

Cu toate acestea, nici nu poate rula aplicații standard Windows fără emulare care distruge performanța, așa că dacă cerințele aplicației dvs. sunt foarte modeste, utilizatorii Apple Silicon nu au o modalitate viabilă de a rula Windows pe hardware-ul lor în momentul scrierii.

Poate doriți să luați în considerare închirierea unui computer Windows bazat pe cloud și utilizarea tehnologiei desktop la distanță pentru a vă ocupa de nevoile Windows. Singura altă alternativă ar fi achiziționarea unui computer Windows.

Nu aveți nevoie de o licență pentru Windows 10 și 11!

Dacă doriți să utilizați Windows 10 sau 11 pe o mașină virtuală, aveți o altă opțiune decât descărcarea unei VM prefabricate precum cele pe care le-am văzut mai sus. Cu toate că strict vorbind atât Windows 10, cât și Windows 11 necesită activare cu o cheie de licență pentru a funcționa, în practică, acesta nu este chiar cazul.

Oricine poate descărca medii de instalare pentru Windows 10 și 11 direct de la Microsoft. Apoi puteți instala Windows pe un computer sau pe o mașină virtuală, puteți instala software și îl puteți utiliza în mod normal. Deși nu puteți utiliza opțiunile de personalizare și veți primi un mesaj sâcâitor ocazional pentru a activa Windows, nimic nu vă împiedică să rulați aplicația. Așadar, atâta timp cât sunteți mulțumit de limitările minore ale unei instalări Windows neactivate, puteți rula propriul dvs. VM și îl puteți folosi atât timp cât doriți.

Toate capturile de ecran de Sydney Butler

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x