Cum să descărcați Windows 11

⏱️ 4 min read

Windows 11 (versiunea 21H2) este disponibil oficial pentru descărcare ca upgrade gratuit pentru dispozitivele eligibile începând cu 5 octombrie 2021. Această lansare marchează prima lansare a unei noi versiuni a sistemului de operare care introduce o interfață revizuită și câteva funcții noi se concentrează pe securitate si productivitate.

Deși Microsoft lansează deja noua versiune prin Windows Update, nu toate dispozitivele o vor primi imediat, deoarece vor dura luni până când Windows 11 devine complet disponibil.

Cu toate acestea, dacă aveți un computer care îndeplinește cerințele minime de sistem, există multe alte modalități de a descărca Windows 11 pentru a face upgrade sau pentru a efectua o actualizare în loc.

În acest ghid, veți învăța numeroasele moduri diferite de a descărca Windows 11 pentru a efectua o instalare în loc sau curată.

Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Asistent de instalare

The Asistent de instalare este un instrument conceput pentru a efectua o actualizare in loc pe computere care rulează deja Windows 10. Instrumentul funcționează exact ca Windows Update, cu diferența că nu trebuie să așteptați. Odată ce lansați configurarea, Asistentul de instalare va verifica compatibilitatea sistemului. Dacă computerul îndeplinește toate cerințele, puteți face clic pe butonul de instalare pentru a continua cu upgrade-ul păstrând fișierele, setările și aplicațiile.

Fișier ISO Windows 11

În trecut, trebuia să utilizați soluții pentru a obține fișierul ISO pentru Windows, dar acum, Microsoft oferă un link direct pentru a obține imaginea cu fișierele de instalare Windows 11. După ce descărcați fișierul ISO, îl puteți monta în File Explorer pentru a începe procesul de actualizare sau îl puteți utiliza pentru a instala Windows 11 pe o mașină virtuală.

Instrument de creare media

The Instrument de creare media este instrumentul oficial pentru a crea un suport USB bootabil pentru a efectua o instalare curată a Windows 11.

Aplicația includea opțiunea de a efectua o actualizare in loc, dar acum a fost actualizată pentru a fi un instrument doar pentru a crea un USB bootabil sau pentru a descărca fișierul ISO.

Rufus

În plus față de instrumentele oficiale, puteți folosi alte câteva utilitare pentru a descărca fișierele de instalare Windows 11 și pentru a crea un mediu de pornire USB, iar cel mai popular este numit Rufus.

Similar instrumentului oficial de creație media, Rufus nu numai că vă permite să creați un mediu de instalare USB, dar o face mai rapid și puteți chiar să pregătiți o unitate USB cu o versiune mai veche de Windows 10 și Windows 8.1. De asemenea, începând cu versiunea 3.16, există o opțiune „Extinsă” pentru a crea o unitate flash USB care ocolește cerințele de securitate și memorie.

Scriptul MediaCreationTool.bat

MediaCreationTool.bat este un script wrapper open-source care vă permite să descărcați cea mai recentă versiune în cea mai veche versiune de Windows 11 sau 10 pentru a crea o unitate flash USB, un fișier ISO sau îl puteți utiliza pentru a porni automat procesul de actualizare.

Instrumentul include chiar și un script pentru a modifica Registrul pentru a ocoli TPM 2.0, Secure Boot, CPU și alte cerințe care vă pot împiedica să vă actualizați computerul la Windows 11.

Unitate flash USB Windows 11 personalizată

Puteți crea un mediu de pornire USB Windows 11 cu multe instrumente, inclusiv Instrumentul de creare a media, Rufus și MediaCreationTool.bat, dar puteți și creați un mediu de pornire folosind DiskPart din promptul de comandă. Cu toate acestea, mai întâi va trebui să descărcați manual fișierul ISO Windows 11.

Indiferent de instrumentul pe care îl alegeți pentru a descărca fișierele de instalare, doriți să vă pregătiți computerul pentru a asigura o actualizare reușită. De exemplu, doriți să vă asigurați că computerul este compatibil și că activați TPM și Secure Boot. De asemenea, este recomandat să creați o copie de rezervă completă în cazul în care trebuie să faceți înapoi, să eliberați spațiu, să dezinstalați aplicații, să deconectați periferice neesențiale și multe altele.

Dacă trebuie să activați Secure Boot, dar mai întâi trebuie să comutați modul firmware de la BIOS la UEFI, mai întâi trebuie să convertiți unitatea din MBR în GPT. În caz contrar, dispozitivul nu va mai porni.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x