Cum să deschideți fișiere locale pe browserul dvs. în Windows

Cum să deschideți fișiere locale pe browserul dvs. în Windows
⏱️ 4 min read

Din când în când, este posibil să fiți nevoit să lucrați între browserul dvs. și un alt fișier de pe computer. Aceasta ar putea fi într-o prezentare video, în care ar trebui să continuați să deschideți diferite fișiere pe computer pe măsură ce întâlnirea progresează.

Acest scenariu și multe alte scenarii pot fi rezolvate cu ușurință prin deschiderea fișierelor din browser. Pentru a face acest lucru, versiunile mai vechi de Windows necesitau modificări tehnice și grele. Cu Windows 10, acest lucru nu este la fel de dificil. În funcție de browser, deschiderea fișierelor locale este fie acceptată în mod nativ, fie necesită o ușoară modificare a setărilor de pe computer.

Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Preambul – Probleme de securitate

Există câteva probleme care trebuie soluționate înainte de a accesa fișierele locale din browser. Deoarece browserul are acces complet la Internet, securitatea este cea mai importantă. Este posibil să aveți informații importante pe computer și să nu doriți ca acestea să cadă pe mâini greșite. Pentru a evita acest lucru, trebuie efectuat un audit aprofundat. Computerul trebuie scanat pentru a detecta viruși, iar browserul care trebuie utilizat trebuie să fie curat. Toate extensiile și extensiile inutile ar trebui eliminate, deoarece acestea ar putea adăposti malware periculos sau chiar ransomware.

Este necesar și software-ul Aantivirus. Nu numai că protejează datele de pe computer, dar analizează rețeaua de trafic pentru orice malware și apoi îl semnalează. Odată instalat, ar trebui să efectueze o scanare profundă a computerului pentru a scăpa de orice virus, malware și potențial ransomware nedorit. Antivirusul ar trebui să fie suficient de bun pentru a verifica și partiția de pornire a hard diskului computerului.

Google Chrome

Utilizarea Google Chrome pentru a accesa fișiere locale este la fel de ușoară ca apăsarea Ctrl + O în același timp.

Această interfață se va deschide, permițându-vă să navigați la orice fișier sau folder este necesar.

Există mai multe tipuri de fișiere care pot fi deschise folosind Chrome. Acestea includ fișiere pdf, mp3, unele fișiere video și majoritatea fișierelor de documente. Nu aveți nevoie de o aplicație dedicată pentru a deschide aceste tipuri de fișiere.

Firefox

Pentru Firefox, puteți deschide un fișier local deschizând o filă nouă și apoi făcând clic pe opțiunea „Deschideți fișierul”. Aceasta va deschide un explorator de fișiere care poate fi utilizat pentru a naviga în diferite foldere și a deschide fișiere acceptate de Firefox.

Este posibil să scurtați acest proces prin introducerea fişier:/// în bara de adrese. Va duce la același rezultat. Trebuie să vă asigurați că există exact trei bare oblice după colon.

Margine

Deschiderea exploratorului de fișiere în Edge nu este acceptată în prezent. O modalitate de a rezolva acest lucru este accesând opțiunile Internet, făcând clic pe fila Securitate, alegând intranet local și apoi făcând clic pe site-uri. Apoi debifați casetele care indică „includeți toate site-urile locale (intranet) care nu sunt listate în alte zone”, precum și „Includeți toate site-urile care ocolesc serverul proxy”.

Utilizarea browserului pentru a deschide fișierele Edge

Problema cu această metodă este că poate lăsa computerul dvs. vulnerabil la atacurile unei părți rău intenționate din rețeaua dvs., cum ar fi intranet-ul biroului. Este, de asemenea, o metodă hit-and-miss, deoarece Edge lansează actualizări din când în când, care înlătură astfel de lacune.

Dacă adresa exactă a fișierului pe care doriți să îl deschideți este necunoscută, puteți utiliza Edge inserând adresa completă în bara de căutare. Adresa trebuie să conducă la un fișier care poate fi deschis de Edge, cum ar fi un fișier pdf sau un fișier de muzică.

Încheierea

Acestea sunt doar câteva dintre metodele de accesare a fișierelor locale din browser. Face munca mult mai ușoară și crește productivitatea dacă trebuie să căutați în continuare fișiere diferite pentru munca lor în timp ce sunteți online.

Legate de:

  • 5 browsere ușoare pentru Windows 10
  • Cum se face ca modul Navigare privată să fie implicit în diferite browsere
  • Cum să dezactivați o filă în orice browser web

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x