Cum să deschideți porturi și să configurați redirecționarea porturilor pe router

how-to-forward-port-on-router-ipconfig
⏱️ 5 min read

Cu toții ne-am confruntat cu mesaje care ne spuneau că trebuie să „deschidem porturi” sau „redirecționăm porturi” dintr-un motiv sau altul. Fie că este vorba de o funcție de securitate pe Internet, de acces la desktop la distanță sau de un joc online, pot exista motive întemeiate pentru a configura redirecționarea porturilor pe router. Înainte de a trece cu piciorul, ar trebui să fiți conștienți de ce înseamnă exact acest lucru, de riscurile (relativ mici) implicate și de cum să păstrați controlul asupra acestui proces.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce sunt porturile?

Gândiți-vă la porturi ca la pasaje virtuale din interiorul routerului care controlează traficul care merge între computer și Internet. Numai porturile specifice sunt ținute deschise în permanență, asigurându-vă că nu primiți nicio grămadă de trafic nedorit sau dăunător pe computer.

Anumite porturi au roluri fixe, cum ar fi livrarea datelor site-ului către computerele dvs. (porturile 80 și 443), în majoritatea cazurilor. Între timp, altele sunt păstrate libere și pot fi utilizate de alte aplicații (ai căror dezvoltatori atribuie porturi pentru ca aceste aplicații să ruleze). Puteți găsi un lista completă a porturilor routerului și la ce le sunt atribuite aici.

Mai întâi, configurați o adresă IP statică

Pentru ca redirecționarea porturilor să funcționeze, va trebui să setați o adresă IP internă statică (ipv4) pentru dispozitivul dvs. În mod implicit, adresa dvs. ipv4 este probabil dinamică, ceea ce înseamnă că se schimbă mereu, astfel încât redirecționarea portului nu va putea fixa dispozitivul în rețeaua dvs. de acasă.

Windows

Accesați „Panoul de control -> Centru de rețea și partajare -> Modificați setările adaptorului”.

Faceți clic dreapta pe „Conexiune locală”, faceți clic pe Proprietăți, apoi sub fila Rețea selectați „Internet Protocol Versiunea 4” din listă și faceți clic pe Proprietăți.

În noua casetă selectați „Utilizați următoarea adresă IP”. Ceea ce introduceți aici va depinde de setările IP. Pentru a verifica setările IP, accesați linia de comandă și introduceți ipconfig /all.

Adresa IP: Aceasta trebuie să aibă aceeași subrețea ca gateway-ul dvs. implicit, deci schimbați doar numerele după punctul final. De exemplu, gateway-ul nostru implicit este „192.168.0.1” și ne-am făcut adresa IP „192.168.0.100”.

Mască de rețea: Introduceți același număr ca ceea ce este afișat în ipconfig.

Gateway implicit: Din nou, aceleași numere pe care le vedeți în ipconfig.

Server DNS preferat: La fel ca serverele DNS din ipconfig.

cum-să-redirecționa-port-pe-router-static-ip

Când ați terminat, faceți clic pe OK și ar trebui să aveți o adresă IP statică funcțională.

Ubuntu

Procesul pentru a face acest lucru în Ubuntu este puțin mai elaborat, așa că am scris un ghid adecvat pentru configurarea unei adrese IP statice în Ubuntu.

Cum se deschid porturi și se configurează redirecționarea porturilor pe router

Mai întâi, amintiți-vă că s-ar putea să nu fie porturile dvs. care blochează porturile, ci firewall-ul, așa că, înainte de a intra în router, verificați setările firewall-ului și vedeți dacă puteți controla porturile de acolo. (Modul de a face acest lucru va varia între firewall-uri.)

După ce ați făcut acest lucru și totuși trebuie să deschideți porturile, acesta este pornit pe router. Din nou, acest proces va varia de la router la router, dar esența generală a acestuia este aceeași. O vom face pe un Virgin Hub 3.0.

1. Conectați-vă la router prin browserul dvs. web. Adresa routerului meu (gateway implicit) este 192.168.0.1, dar aceasta poate fi 192.168.1.1 pentru dvs. sau cu totul altceva. Există mari șanse ca adresa routerului (și parola) să fie scrise pe routerul dvs. real, deci verificați asta.

2. După ce v-ați conectat la router, mergeți la „Port Forwarding”. Pentru mine, acest lucru se află sub „Avansat -> Securitate”, dar poate varia ușor pentru dvs.

3. Acum, bitul important. Vi se va prezenta o listă înfricoșătoare de casete pe care să le completați cu numere. Nu este atât de rău.

  • IP local: Introduceți numărul de adresă IP statică pe care ați configurat-o mai devreme.
  • Punct local de început și sfârșit: În majoritatea cazurilor, acestea pot fi aceleași cu „punctul de pornire extern și punctul de final extern”. Poate fi o gamă de porturi (de exemplu, 8035-8040) sau poate fi doar un singur port, caz în care introduceți același număr în casetele punctului de început și de sfârșit. Dacă aveți mai multe dispozitive care se conectează la aceeași aplicație, vă recomandăm să faceți numărul portului „local” diferit de cel fix „extern”.
  • Punct extern de început și punct final: Acest lucru este dictat de portul utilizat de aplicația dvs. dată. Consultați lista la care ne-am conectat anterior pentru a găsi aplicația.
  • Protocol: Aplicația trebuie să specifice ce tip de protocol folosește. Majoritatea sunt TCP, unele sunt UDP, dar dacă nu sunteți sigur, selectați „Ambele”.
  • Activat: Activează sau dezactivează redirecționarea portului.

Mai jos este setarea de redirecționare a porturilor pe care am creat-o pentru a rula un server privat Minecraft, folosind numerele de port atribuite de Minecraft.

cum-să-redirecționa-port-pe-router-virgin-setări

Concluzie

Redirecționarea porturilor are multe utilizări și, deși majoritatea aplicațiilor sunt configurate pentru a face treaba pentru dvs., este bine să fiți pregătiți dacă trebuie să preluați controlul situației. Acum ești atât de fericit!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x