Cum să deschideți și să închideți o unitate de disc optică fără a o atinge [Windows]

Cum să deschideți și să închideți o unitate de disc optică fără a o atinge [Windows]
⏱️ 4 min read

Deschiderea și închiderea unității de disc optice ale computerului este simplă; tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul Eject, iar acesta se va deschide / închide. Cu toate acestea, în această eră a slăbilor, cine are de fapt timp să apese de două ori un buton hardware? În acest articol vă vom arăta cum puteți deschide / închide unitatea de disc optic utilizând comenzile rapide Windows.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Utilizați opțiunea Eject

Cel mai probabil veți ști deja despre această opțiune, dar merită menționat. Windows are un buton „Eject” încorporat pentru a împinge tava unității în afară. Din păcate, se pare că Microsoft a uitat să aibă opțiunea de a închide tava, așa că va trebui să o așezați manual înapoi după introducerea discului. Nu încercați să utilizați din nou opțiunea „Eject”; nu o va readuce înăuntru (mulți au încercat și nu au reușit).

Pentru aceasta, faceți clic dreapta pe pictograma unității de disc optic din „Computerul meu” și selectați „Eject” din meniul contextual. Tava va ieși și puteți pune discul în interior și apoi îl puteți închide din nou manual. Dacă aveți mai multe unități de disc, faceți clic dreapta pe cea pe care doriți să o deschideți.

Acest mic truc poate să nu fie prea mare, dar cu siguranță vă va salva de acea poziție incomodă de o secundă în care țineți discul mai aproape de unitate fără să clipiți și așteptați să iasă tava.

Folosiți o soluție terță parte

Din fericire, dezvoltatorii au auzit pledoariile slacker-urilor și au creat utilități pentru a deschide și închide cu ușurință o unitate de disc cu doar apăsarea unei taste. Deși există multe instrumente disponibile în acest scop, vom folosi Controlul ușii de către Digola.

Descarca utilitarul mic și extrageți-l în folderul dorit. (Va fi în format .zip.) Utilizați configurarea Door Control pentru a instala programul și veți vedea pictograma „Door Control” pe desktop.

Când lansați programul, acesta va începe să funcționeze în tava de sistem. Pentru a deschide sau închide unitatea de disc, faceți clic pe pictograma „Control ușă” din tava de sistem, iar tava va ieși. După introducerea discului, faceți clic din nou pe el și se va închide.

Pictogramă-Deschidere-Optică-Unitate-Disc-Ușă-Control

Controlul ușii vă permite, de asemenea, să specificați o comandă rapidă combinată de taste. Faceți clic dreapta pe pictograma Control ușă din bara de sistem și selectați „Hot Key” din meniu. Acum, trebuie doar să introduceți tasta rapidă pe care doriți să o utilizați și să faceți clic pe „OK”. Ori de câte ori doriți să deschideți / închideți unitatea de disc, trebuie doar să apăsați tastele rapide specifice.

Deschide-Optical-Disc-Drive-Hotkey

Open-Optical-Disc-Drive-Specify-hotkey

Avertizare: Vă rugăm să nu faceți clic pe pictograma Control ușă de mai multe ori sau să apăsați tasta rapidă de mai multe ori. Se pare că utilitarul va procesa toate comenzile luate și va continua să deschidă și să închidă tava până când toate comenzile date sunt procesate. (Am învățat asta în mod greu.)

Deși Door Control nu necesită prea multe resurse, dacă nu vă simțiți confortabil cu software-ul care rulează întotdeauna în tava de sistem, vă recomandăm să încercați NirCmd. Vă va permite să creați un script de deschidere / închidere pentru a comanda cu ușurință unitatea de disc să se deschidă și să se închidă utilizând combinații de taste separate (detalii disponibile pe site).

Concluzie

Mai sus sunt două metode simple pentru a controla cu ușurință unitatea de disc optic. Prima metodă ar trebui să funcționeze bine pentru majoritatea oamenilor, dar dacă într-adevăr nu vă place să apăsați butoanele, atunci ar trebui să încercați un utilitar terț. Cu toate acestea, un buton de închidere a tăvii ar fi fost foarte apreciat de la Microsoft. Copilul meu fuge întotdeauna după ce a apăsat butonul „Eject” și sunt forțat să-mi mișc corpul de 220 de kilograme pentru a-l închide.

Spuneți-ne în comentarii dacă metodele de mai sus v-au ajutat în vreun fel.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x