Cum să deschizi automat o aplicație în modul ecran complet pe Mac

Cum să deschizi automat o aplicație în modul ecran complet pe Mac
⏱️ 4 min read

Modul ecran complet pe multe aplicații native pentru Mac este excelent. Acesta profită din plin de majoritatea ecranelor Mac Retina și vă oferă spațiul maxim de lucru. De asemenea, diminuează distracțiile ascunzând Dock-ul și bara de stare. Dacă acesta este un aspect care vă place, puteți urma pașii de mai jos pentru a vă asigura că unele aplicații se deschid întotdeauna în modul ecran complet pe Mac.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Activarea reluării

Mac-urile au de fapt o funcție numită „Reîncepe” care permite aplicațiilor să-și salveze starea la închidere. La redeschidere, aplicația se va lansa în aceeași stare. Aceasta înseamnă redeschiderea oricăror documente deschise și plasarea ferestrelor în aceeași locație în care erau aproape. Aceasta va captura, de asemenea, setările ferestrei, cum ar fi starea ecranului complet.

Asigurați-vă că nu este bifată caseta de lângă „Închideți ferestrele la ieșirea dintr-o aplicație”. Acest lucru va permite Resume să funcționeze, permițând aplicației să reîncarce starea sa anterioară.

Configurarea aplicațiilor

Odată setat acest lucru, puteți configura aplicațiile pe care doriți să le deschideți în modul ecran complet. De exemplu, dacă doriți să aveți Safari pe ecran complet, veți face următoarele.

1. Deschideți Safari.

2. Setați fereastra Safari pe ecran complet făcând clic pe butonul verde din partea stângă sus a ferestrei.

modul ecran complet-automat-sistem-preferințe-CV-2

3. Părăsiți Safari.

Când redeschideți Safari, acesta ar trebui să fie în continuare în modul ecran complet. Dacă doriți ca și alte aplicații să se deschidă în modul ecran complet, va trebui să deschideți aceste aplicații separat și să urmați aceiași pași acolo.

De asemenea, veți dori să ajustați cum să părăsiți aplicațiile. Dacă închideți ferestrele înainte de a părăsi o aplicație, atunci aceste ferestre nu vor fi salvate. Este posibil ca unii utilizatori, în special cei care au migrat din Windows, să fi dezvoltat obiceiul de a închide ferestrele aplicației înainte de a părăsi aplicația. Asigurați-vă că nu mai faceți acest lucru. Dacă închideți ferestrele aplicației înainte de a renunța, Reluarea nu va funcționa corect și este posibil ca aplicația dvs. să nu se deschidă în modul ecran complet.

Utilizarea serviciilor de conectare

De asemenea, puteți lansa aplicații la conectare, astfel încât acestea să fie pe ecran complet și pregătite pentru dvs. atunci când deschideți computerul Mac. Desigur, poate fi necesar să navigați în afara ferestrelor dacă ultima aplicație a fost deschisă în modul ecran complet. Încercați și vedeți cum funcționează pentru dvs. Dacă impune un timp de pornire îndelungat pe Mac-ul dvs., vă recomandăm să limitați numărul de aplicații începând cu lansarea.

1. Deschideți Preferințe sistem.

add-text-login-screen-mac-system-preferences

2. Selectați panoul „Utilizatori și grupuri”.

modul-ecran-complet-automat-preferințe-sistem-elemente-de-conectare-1

3. Faceți clic pe fila „Articole de autentificare”.

mod-ecran-complet-automat-preferințe-sistem-elemente-de-conectare-2

4. Faceți clic pe butonul „+” din partea de jos a listei de aplicații.

mod ecran complet complet-automat-preferințe-sistem-elemente-de-conectare-3

5. Selectați aplicația pe care doriți să o lansați la pornire.

La Renunțare

modul ecran complet-automat-sistem-preferințe-CV-5

De asemenea, aveți opțiunea de a redeschide toate aplicațiile pe care le aveți deschise în momentul în care închideți computerul sau vă deconectați. În fereastra de confirmare a închiderii, asigurați-vă că bifați caseta care spune „Redeschideți ferestrele când vă conectați din nou” înainte de a face clic pe Închidere sau Deconectare.

Concluzie

Prima setare, referitoare la închiderea ferestrelor la ieșirea din aplicații, va afecta fiecare aplicație de pe Mac. Cu toate acestea, nu va deschide automat fiecare aplicație în modul ecran complet. Va trebui să configurați acest lucru individual în cadrul fiecărei aplicații. Cu toate acestea, alte aplicații se vor deschide în ultima stare în care le-ați lăsat. Dacă nu vă place acest comportament, puteți închide ferestrele înainte de a părăsi anumite aplicații. Cu toate acestea, fiți atenți: acesta poate fi un obicei dificil de a păstra separat de NU închiderea ferestrelor de aplicații pe ecran complet.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x