Come aprire rapidamente più siti in Windows 10

Cum să deschizi rapid mai multe site-uri în Windows 10

⌛ Reading Time: 4 minutes

Vă așezați în fiecare zi la computer și deschideți imediat același set de site-uri web. Probabil deschideți e-mailuri, rețele sociale, câteva bloguri preferate și poate un site bancar. În timp ce crearea de marcaje ajută cu siguranță, ce se întâmplă dacă ai putea deschide mai multe site-uri în Windows 10 cu o singură comandă rapidă pe desktop? Este o economie de timp simplă dacă aveți tendința de a deschide adesea același set de site-uri web.

Funcționează în orice browser

Înainte de a vă face griji cu privire la compatibilitatea browserului, această metodă de comandă rapidă funcționează cu orice browser. Deoarece este doar un fișier de pe desktop, atunci când îl utilizați, site-urile alese se deschid automat în browserul dvs. implicit.

De asemenea, nu aveți nevoie de niciun software special sau extensii. Procesul creează un fișier ușor de editat utilizând Notepad, care este preinstalat pe mașinile Windows 10.

Utilizarea fișierelor Bat

Pentru a deschide mai multe site-uri web în Windows 10 simultan fără a utiliza marcaje sau extensii de browser, veți crea un fișier .bat. Acestea sunt fișiere batch care efectuează sarcini automat pe baza instrucțiunilor din fișier. În acest caz, deschideți mai multe site-uri web simultan.

Au numeroase utilizări. De exemplu, puteți crea un fișier .bat pentru a muta fișierele când faceți clic pe el. Puteți folosi chiar și unul pentru a opri ecranul.

Nu aveți nevoie de cunoștințe de programare pentru a crea una. De fapt, va trebui doar să copiați și să lipiți câteva comenzi, să completați site-urile web dorite și ați terminat.

Creați un fișier Bat

Există două modalități de a începe. Pentru primul, deschideți Notepad. Îl veți găsi în lista de programe sau pur și simplu tastați „Notepad” din meniul Start.

De asemenea, puteți să faceți clic dreapta pe orice loc liber de pe desktop și să selectați „Nou -> Document text”.

Cum se deschid mai multe site-uri web în Windows 10 Text

Ambele metode deschid un document text gol. Asigurați-vă că alegeți „Document text” versus „Document text îmbogățit”, deoarece nu aveți nevoie de opțiuni de formatare.

Introduceți următoarele pe prima linie:

Apoi, veți introduce lista dvs. de site-uri web. Trebuie să introduceți adresa URL completă. De exemplu, dacă doriți să adăugați Routech.ro la lista dvs., ar trebui să utilizați https://www.maketecheasier.com contra maketecheasier.com. În caz contrar, fișierul vă va afișa un mesaj de eroare.

Plasați fiecare site pe propria linie și precedați site-ul cu start, ca în exemplul de mai jos.

Fișierul dvs. ar trebui să arate similar cu acesta, dar ar trebui să completați propriile site-uri web.

Cum se deschid mai multe site-uri web în fișierul Windows 10

Pentru a începe rapid, copiați următoarele în propriul document text și completați site-urile web:

Aceasta va deschide trei site-uri web la alegere. Folosiți mai mult sau mai puțin după cum este necesar. Asigurați-vă că fiecare linie de site web începe cu start.

Salvarea fișierului

Dacă pur și simplu salvați fișierul așa cum este, este doar un fișier Notepad și nu va face nimic. În schimb, trebuie să îl salvați ca fișier .bat. Dacă accesați Salvare ca, totuși, nu veți găsi o opțiune .bat.

În schimb, trebuie să-l adăugați manual la numele fișierului. Denumiți fișierul și adăugați „.bat” la final.

De exemplu, mi-am denumit fișierul TechSites.bat.

Cum se deschid mai multe site-uri web în Windows 10 Salvați

Puteți lăsa tipul de fișier ca Documente text. Apăsați Salvare și ați terminat. Puteți salva fișierul în altă parte decât desktopul dvs., dar pentru un acces mai ușor, majoritatea oamenilor salvează fișierul pe desktopul lor. De asemenea, puteți avea spații în numele fișierului.

Odată salvat, faceți dublu clic pe fișier în orice moment pentru a deschide simultan toate site-urile din lista dvs. Dacă primiți un mesaj de eroare, verificați fișierul pentru a vă asigura că fiecare site este tastat corect. Pentru a evita problemele, deschideți fiecare site din browserul dvs. și copiați site-ul în fișierul dvs.

Editarea fișierului

În timp ce s-ar putea să deschideți mai multe site-uri web în Windows 10 dintr-o dată, probabil nevoile dvs. se schimbă din când în când. Poate fi necesar să adăugați sau să eliminați unele site-uri.

Nu trebuie să retipezi totul. În schimb, faceți clic dreapta pe fișierul dvs., care ar trebui să arate ca două unelte pe pictogramă și alegeți Editați. Aceasta redeschide fișierul din Notepad pentru editare. Pur și simplu salvați modificările când ați terminat.

Cum se deschid mai multe site-uri web în Windows 10 Edit

Ocazional, tipul de fișier revine la .txt. Dacă se întâmplă acest lucru, redeschideți fișierul și salvați-l folosind același proces ca atunci când l-ați creat inițial.

Simțiți-vă liber să creați cât de multe dintre acestea aveți nevoie pentru diferiți utilizatori și situații.

Legate de:

  • 5 browsere ușoare pentru Windows 10
  • Cum să trimiteți programele Windows 10 în tava de sistem
  • Cum să vă împărțiți ecranul în Windows 10

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.