de Artem Stepanenko

Cum să deveniți un utilizator mai bun Stack Overflow în cinci pași simpli

Cum sa deveniti un utilizator mai bun Stack Overflow in

Dezvoltatorii de software nu își pot imagina viața fără Stack Overflow.

O folosim aproape în fiecare zi! Ne place. Ne economisește atât de mult timp, care poate fi dedicat ceva mai bun decât înjurăturile unui computer și inventarea unei roți.

Cum sa deveniti un utilizator mai bun Stack Overflow in
Sursă

Ceea ce face Stack Overflow atât de valoros este conținutul său. Aproape tot ce vă puteți gândi este deja acolo. Aveți o problemă pe care nu o puteți rezolva singură, o Google. Și iată, primul link este o întrebare Stack Overflow cu codul pe care l-ați căutat. Foarte simplu. Acest flux funcționează ca un farmec.

Nu ni se dă acest lucru gratuit. Fiecare informație utilă este rezultatul muncii cuiva. Cineva și-a petrecut timpul privat investigând o problemă și scriind rezultatele, astfel încât mai mulți oameni să poată beneficia de ea. În spatele ei era o persoană reală, la fel ca mine și tu.

Există studii psihologice despre faptul că oamenii fac parte dintr-un grup mare. În fața unei probleme, tindem să ne așteptăm în mod inconștient că trebuie să existe altcineva „care să gestioneze acest lucru”. Lucrăm activ la sarcini personale. Dar dacă problema nu ne afectează direct, probabil că o vom delega „altcuiva”.

În lumea reală, ne bazăm foarte mult pe transport, poliție și un sistem de sănătate. Nu există guvern pe Stack Overflow. Poate că există câțiva batmeni și supermani, dar nu pot face totul. Toți ar trebui să fim activi pentru binele tuturor.

Să fim o comunitate care să aibă grijă de membrii săi, de cei care adaugă valoare și nu de consumatorii pasivi.

Există o mulțime de modalități de a deveni un utilizator mai bun Stack Overflow. Începeți urmând aceste cinci practici:

1. Nu uita să votezi

Dacă sunteți sigur că un răspuns este corect, susțineți-l. Chiar dacă nu a fost întrebarea ta sau nu ai nevoie de ea. Arată lumii întregi că răspunsul este probabil să fie adevărat și atrage mai mult atenția asupra acestuia.

Nu votați niciodată (sus sau jos) dacă aveți îndoieli!

Să o privim dintr-un punct de vedere diferit. Tu ești persoana care a postat un răspuns. Ați investit destul de mult timp în asta, ați fost de ajutor, generos și mândru … și nimeni nu reacționează. Ai fi jenat.

Nu așa ar trebui să fie. Trebuie să ne recunoaștem reciproc contribuțiile, ceea ce înseamnă vot pozitiv.

2. Scrie comentarii

Se întâmplă ca oamenii să trimită răspunsuri greșite sau întrebări stupide. Dar niciodată nu fac asta intenționat. De aceea oamenii nu înțeleg de ce au fost votați în jos. Vor să întrebe, dar nu există nimeni de întrebat, deoarece voturile sunt anonime. Acest lucru se simte nedrept și îi face nemulțumiți.

Nu așa ar trebui să ne simțim în Stack Overflow. Este un loc plin de dragoste și sprijin.

Dar nu putem ignora dezinformarea! În schimb, ar trebui să scriem un comentariu explicând părerea noastră. Cel mai probabil vor rezolva răspunsul sau îl vor șterge.

3. Citiți regulat întrebările de top

Este ca feedul de pe Facebook, dar pentru tocilari. Treceți prin întrebări de top și deschideți-le pe cele care conțin etichete care vă interesează. Chiar dacă nu intenționați să le răspundeți.

Ca profesionist, vă veți îmbunătăți dramatic. Aflați cum se luptă colegii dvs., cum depășesc obstacolele și cum raționează.

Uneori, chiar și întrebărilor mediocre li se răspunde într-un mod genial. Cu siguranță nu vrei să le ratezi!

4. Nu e rușine să întrebi

Chiar dacă puneți o întrebare complet stupidă, cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla este că veți primi voturi negative sau veți primi comentarii neplăcute. Nu veți pierde puncte de reputație dacă ștergeți întrebarea.

De asemenea, este posibil ca întrebarea să nu atragă atenția, deoarece este prea largă sau prea specifică. Acest lucru nu vă dăunează deloc. Ștergeți-l după câteva zile dacă vă deranjează.

Cantitatea de limbaje și instrumente de programare este limitată. Există mari șanse să nu fiți singura persoană care a întâmpinat problema dvs.

Creând o întrebare, începeți să înțelegeți mai bine problema. Toate par copleșitoare la început și se estompează atunci când le împărțim în bucăți. Este posibil să aveți un răspuns înainte de a publica o întrebare.

În același timp, ar trebui să rețineți că alți utilizatori apreciază și mai mult întrebările dvs. dacă faceți cercetări înainte de a le întreba. Ne plac întrebările unice, provocatoare și suntem enervați de cele repetitive.

5. Răspunde!

Spre deosebire de restul, răspunsul durează de obicei. Așa fac cei mai buni cetățeni, deoarece beneficiază atât comunitatea, cât și ei înșiși.

Permiteți-mi să spun așa: fără răspunsuri – fără Stack Overflow. Nimeni nu ar deschide acest site web dacă nu ar exista răspunsuri. Fără îndoială, comunitatea are nevoie de răspunsuri, în special acel tip sărac care întreabă, dar de ce răspund oamenii deloc?

În primul rând, este plăcut să joci rolul unui expert și să-i ajuți pe ceilalți. De asemenea, primiți voturi pozitive care duc la creșterea reputației. Acest număr imens de lângă numele și avatarul tău vorbește de la sine. Toată lumea vede că ești un profesionist.

Și nu în ultimul rând – este un motiv excelent pentru a învăța ceva nou. Rareori știi rar răspunsul imediat. Te scufunzi în întrebare, creezi un proiect de loc de joacă, citești documentație și, în cele din urmă, scrii un răspuns. Când este postat, toată lumea crede că ați știut răspunsul pentru totdeauna. Vă antrenați mușchiul creierului și vă dovediți pentru dvs. și pentru toți ceilalți că sunteți un expert. Nu-i tare?

Mulțumesc pentru lectură! Ce părere aveți despre Stack Overflow?

Vezi-o pe a mea Stive Overflow profil.

Urmărește-mă Stare de nervozitate.