În calitate de director de inginerie, sunt dezvoltator de software care angajează și conduce alți dezvoltatori de software. Atunci nu este surprinzător că mi se pune mult această întrebare, sub diferite forme:

  • Cum devin dezvoltator de software?
  • Ce limbă sau cadru ar trebui să învăț mai întâi?
  • De unde încep?

Deși sunt sigur că nu există un răspuns corect pentru toată lumea, sunt sigur că lumea are nevoie de mai mulți dezvoltatori de software și gânditori de sisteme.

Cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru a vă ajuta să vă conduceți, să învățați să codificați și să deveniți dezvoltator de software este să împărtășesc cele mai eficiente părți ale modului în care am făcut-o eu. Acesta este articolul pe care mi-aș dori să-l citesc când am început să codez.

Adâncimea cunoștințelor contează

Cum sa devii dezvoltator de software

Software-ul este extrem de complex. Ca un roman bun pe care ți-ai dori să nu-l terminați niciodată să citiți, există întotdeauna mai multe de descoperit și învățat.

Dacă nu doriți să pierdeți cele mai bune piese, nu vă mulțumiți cu explicații la nivel de suprafață. Intrați întotdeauna mai adânc! Întrebați de ce, de ce și de ce până când ajungeți la elementele fundamentale. Destul de curând, veți începe să vedeți modele.

Săpând mai adânc, veți începe să înțelegeți elementele fundamentale ale modului în care lucrurile se conectează, ceea ce face lucrurile „rapide” și fațetele operațiunii software pe care probabil nici nu vă puteți imagina că există. Este ca și cum ai arunca o privire în spatele cortinei și a vedea o lume întreagă de sisteme și procese de care majoritatea oamenilor nu sunt niciodată conștienți.

Mergând în profunzime vă puteți extinde mintea și capacitatea de învățare. Continuă să întrebi de ce. Urmăriți fiecare link. Lasă curiozitatea să te ghideze.

Lucrurile grele contează

A-ți oferi șansa de a fi încântat prin descoperire nu vine gratuit. Este nevoie de multă muncă grea pentru a citi și comprima idei complicate în creierul tău de carne.

1612003145 202 Cum sa devii dezvoltator de software

Este important să nu treci peste lucrurile grele. De fapt, dacă ceva pare prea greu de înțeles, s-ar putea să beneficiați mai întâi de asta. S-ar putea să trebuiască să fii creativ pentru a găsi modalități de a-ți explica lucrurile, dar atunci când reușești, îți face mai ușor orice altceva mai târziu.

Analogiile sunt utile pentru înțelegerea conceptelor dure, dar vă vor ajuta doar să începeți să înțelegeți concepte la nivel de suprafață. Nu uitați să mergeți în profunzime. Nu te opri la analogie.

Scrierea contează

Scrie imediat. Creează-ți obiceiul de a-ți explica tot ceea ce înveți în scrisul de formă lungă. Mai bine decât punctele glonț, scrierea cu un ton conversațional implică părți ale creierului care vă ajută să procesați și să vă amintiți informații noi. De aceea oamenilor le plac și își amintesc poveștile și este o superputere pe care o primești gratuit.

Începe prin a scrie pentru tine. Scrie despre ceea ce te interesează. Încercați ceva nou, chiar dacă pare rudimentar, și scrieți în profunzime despre ceea ce învățați. (Una dintre cele mai populare postări ale mele este despre iterație în Python. Când l-am scris prima dată, m-am considerat un începător complet.)

Dacă doriți să faceți un pas mai departe, împărtășiți scrisul dvs. cu lumea. Aflați în public, așa cum fac eu. Adesea primesc întrebări de genul „cum aleg o temă pentru blogul meu?” sau „ce platformă ar trebui să folosesc?” sau „pe ce limbaj popular / cadru / subiect ar trebui să mă concentrez?” Răspunsul meu este: nu vă faceți griji.

Nu vă îngrijorați prea mult de tema sau platforma blogului dvs. Alegeți cea mai ușoară opțiune pentru care începeți deocamdată. Toate acestea se vor schimba și se vor îmbunătăți pe măsură ce învățați, vă exersați și veți găsi atenția. Începeți să scrieți, ideal, ieri.

Scrie pentru tine explicând ceea ce faci, ca și cum ar fi trecut-ai învăța viitorul-tu – pentru că este. Vei fi primul tău cititor și primul judecător al cât de util poate fi blogul tău. Caută să te impresionezi!

Limba, cadrul sau versiunea nu contează

De ce îți găsești abilitățile înainte de a începe chiar? Alegeți orice limbaj software, cadru sau tehnologie care pare să aibă sens pentru dvs. atunci când îl citiți pentru prima dată. Începeți de acolo.

Amintiți-vă că este important să săpați adânc și să înțelegeți fundamentele. Conceptele de bază ale software-ului transcend limbajele.

Indiferent de prima limbă pe care o alegeți, înțelegeți funcțiile, variabilele, valorile returnate, iterația și modul în care funcționează imuabilitatea. Veți descoperi că învățarea acestor concepte va facilita recunoașterea lor în a doua limbă și veți învăța și asta.

Portofoliul dvs. nu contează

Dacă primul dvs. obiectiv este să construiți un portofoliu, este posibil să încercați să alergați înainte de a merge. Construirea unui portofoliu pentru prezentarea potențialilor angajatori este un obiectiv minunat, dar un prim pas teribil.

Dacă vă gândiți să creați un portofoliu lustruit ca un prim pas, este posibil să petreceți prea mult timp făcându-l frumos și prezentabil înainte de a vă concentra asupra conținutului. Ca cineva care angajează dezvoltatori de software, vă pot spune din toată inima că aș prefera să văd un cod curat și bine scris decât o primă pagină strălucitoare.

1612003145 408 Cum sa devii dezvoltator de software

Nu confundați construirea unui portofoliu cu proiectele de construcții. Construiește absolut proiecte, chiar de la început. Nu există o modalitate mai bună de a vedea aplicația practică a ceea ce înveți. Pur și simplu tratați-le ca primele curenți, ca teren de antrenament și nu vă faceți griji cu privire la ambalarea lor pentru consum profesional.

Permițându-vă să construiți mai întâi câteva proiecte de proiect, vă permiteți să respirați să învățați de la ei. Concentrați-vă pe iterație, pe îmbunătățirea de fiecare dată a unui lucru mic și veți construi un portofoliu fără să vă dați seama.

Concentrați-vă asupra a ceea ce contează

Nu urmați acest sfat orbește – mai degrabă, încorporați-l în propriile sisteme. Experimentați, faceți-l să funcționeze mai bine decât atunci când l-ați găsit, apoi plătiți-l înainte notând ceea ce ați învățat pentru ca altcineva să citească!

Iată cărțile mele preferate pentru lectură sau ascultare dacă doriți să cultivați o mentalitate de învățare. Vedea cărți necodificate pentru programatori.

Dacă acest articol vă avantajează într-un fel, vă încurajez să scrieți despre el! Procesul de învățare a învățării nu se termină niciodată. Puteți fi următoarea iterație.

Dacă ți-ar plăcea această postare, mi-ar plăcea să știu. Alăturați-vă miilor de oameni care învață împreună cu mine victoria.dev! Vizitați și abonați-vă pentru mai multe despre construirea stivei de abilități de codare.