Cum să dezactivați actualizarea automată a paginii web (toate browserele principale)

Cum să dezactivați actualizarea automată a paginii web (toate browserele principale)
⏱️ 4 min read

A fost o vreme când paginile web erau statice odată încărcate – fără post-procesare care să schimbe paginile web în fața ochilor tăi, fără afaceri amuzante. Astăzi, funcții precum reîmprospătarea automată sunt concepute pentru a ne ajuta, dar uneori pot împiedica, provocând reîncărcarea videoclipurilor sau a textului atunci când suntem în mijlocul utilizării acestuia. Pentru a vă ușura viața, vă vom arăta cum să dezactivați reîmprospătarea automată pe toate browserele principale.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Dezactivați Actualizarea automată în Chrome

Să începem cu cel mai popular. Dezactivarea reîmprospătării automate pe Chrome este puțin mai complicată decât în ​​alte browsere, deoarece nu o puteți face direct prin browser. În schimb, trebuie să obțineți o extensie terță parte.

Din fericire, există unul care face treaba. Se numeste Blocare reîmprospătare automată. Instalați extensia, apoi accesați pagina de opțiuni din „chrome: // extensions”, apoi „Detalii”. Faceți clic pe „Opțiuni de extensie” și asigurați-vă că este bifată caseta „Dezactivați reîmprospătarea meta”.

Pentru a adăuga site-uri web la lista neagră de reîmprospătare automată, navigați la acel site în Chrome, apoi faceți clic pe pictograma „Blocare automată de actualizare” din partea dreaptă sus și faceți clic pe „Site-ul listei negre”.

dezactivați-pagina-web-reîmprospătați-automat-Chrome-lista-neagră-site-ul web

Alternativ, dacă constatați că filele pe care nu le-ați deschis de ceva timp se actualizează automat, trebuie să dezactivați „eliminarea automată a filelor” în Steagurile Chrome. Pentru a face acest lucru, tastați chrome://flags în bara de adrese, căutați „eliminare” și schimbați „Eliminare automată a filei” din Implicit în Dezactivat.

dezactivați-pagina-web-reîmprospătați-Chrome-tab-aruncarea

Dezactivați actualizarea automată în Firefox

Procesul de blocare a reîmprospătării automate este mult mai simplu în browserul Mozilla.

Doar tastați about:config în bara de adrese Firefox, spuneți că „Acceptați riscurile” implicate în modificarea Firefox, apoi chiar în partea de sus a listei ar trebui să vedeți preferința numită accessibility.blockautorefresh.

dezactivați-pagina-web-actualizați-automat-Firefox-despre-config

Faceți clic dreapta pe această preferință și faceți clic pe „Comută” pentru a-i schimba valoarea de la „fals” la „adevărat”, dezactivând astfel actualizarea automată în Firefox.

Dezactivați Actualizarea automată în Edge

Nu, nu există un astfel de noroc. Microsoft Edge nu are o funcție încorporată care vă permite să blocați reîmprospătarea automată și nici nu există încă o extensie terță parte care să o facă. În timp ce este o extensie pentru aceasta ar putea din punct de vedere tehnic, Microsoft nu a fost prea proactiv în ceea ce privește atragerea dezvoltatorilor pentru a face extensii pentru browserul Edge, deci nu există chiar atât de multe extensii disponibile chiar și pentru browser, darămite unul care să îndeplinească această sarcină specifică.

Dezactivați Actualizarea automată în Internet Explorer

În primul rând, vă vom certa că utilizați în continuare Internet Explorer atunci când browserul nu mai este suportat și actualizat de Microsoft.

Dar rămâne faptul că o mulțime de oameni persistă și utilizează IE, astfel încât aceste instrucțiuni vă vor arăta cum să dezactivați reîmprospătarea automată în browserul depreciat.

Faceți clic pe butonul Start, tastați „opțiuni internet” și selectați Opțiuni Internet în rezultatele căutării.

În fereastra Proprietăți Internet, faceți clic pe „fila Personalizat -> Nivel personalizat”, apoi în fereastra Setări de securitate derulați în jos până găsiți „Permite META REFRESH”. Dezactivați această opțiune și faceți clic pe OK.

dezactivați-pagina-web-auto-refresh-ie11-meta-refresh

Concluzie

Aceasta completează modul de gestionare a reîmprospătării automate pe toate browserele mari. Gata cu activitatea intruzivă pe paginile web și gata cu restartarea fluxului de muzică, deoarece pagina decide să actualizeze automat. Ne cerem scuze dacă am ratat browserul dvs. din listă, dar sperăm că majoritatea cititorilor sunt acum acoperiți!

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în decembrie 2010 și a fost actualizat în iunie 2018.

Credit de imagine: Reîmprospătați Reporniți Reînnoirea conceptului Vision de Rawpixel.com/Shutterstock

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x