Cum să dezactivați cheia Windows de pe computer

Cum să dezactivați cheia Windows de pe computer
⏱️ 3 min read

Aproape fiecare computer Windows are o tastă Windows pe tastatură. Tasta Windows poate fi apăsată pentru a afișa imediat meniul Start. Pe cât de util pare, poate fi uneori destul de enervant. Dacă jucați un joc și îl apăsați din greșeală, acesta vă va da afară din ecranul complet. Pe sistemele vechi cu resurse limitate, poate cauza blocarea bruscă a computerului. Din fericire, există o modalitate de a dezactiva cheia Windows de pe computer.

Cum se dezactivează cheia Windows

Cel mai simplu mod de a dezactiva cheia Windows este prin remaparea cheii. Aceasta înseamnă alocarea acesteia unei alte funcții care nu interferează cu ceea ce facem. Puteți remapta cheia utilizând utilitarul gratuit PowerToys de la Microsoft.

Pentru a dezactiva cheia Windows de pe computer, urmați pașii de mai jos:

1. Descărcați și instalați Microsoft PowerToys pe computer. De asemenea, veți avea nevoie de .NET Core pentru ao instala. Puteți să-l descărcați direct de pe linkul furnizat în programul de instalare dacă nu îl aveți deja instalat.

2. Odată instalat, lansați utilitarul.

3. Faceți clic pe „Keyboard Manager” din meniul din stânga și apoi selectați „Remap o tastă”.

4. Faceți clic pe pictograma „+” plus. Acest lucru vă va permite să adăugați o personalizare de cartografiere.

5. Selectați cheia din coloana din stânga (în acest caz, cheia Windows). De asemenea, puteți selecta „Type key” și apăsați tasta Windows de pe tastatură. Din coloana din dreapta, definiți ce doriți să facă.

Remaptați cheia Windows Redefineți

În acest caz, faceți clic pe meniul derulant și selectați „Nedefinit”. Acest lucru va elimina funcționalitatea cheii Windows și nu se va întâmpla nimic atunci când o apăsați. Dacă doriți să o remapați pentru a îndeplini o altă funcție, o puteți selecta din coloana din dreapta.

6. Faceți clic pe OK și apoi pe „Continuați oricum”.

Remapează cheia Windows Confirmă remaparea

După aceea, cheia Windows ar trebui să fie dezactivată. Setările se salvează automat, astfel încât să puteți închide utilitarul și să vă utilizați computerul ca de obicei.

Cum se reactivează cheia Windows

Dacă ați dezactivat anterior cheia Windows și doriți să o reactivați, puteți utiliza același utilitar PowerToys pentru a face acest lucru:

1. Deschideți utilitarul PowerToys și navigați la „Keyboard Manager -> Remapează o cheie”.

2. În listă, localizați maparea „Win -> Nedefinit” și faceți clic pe pictograma coș de gunoi din apropiere. Aceasta îl va șterge. Apăsați OK pentru a confirma setarea.

Remapați coșul de gunoi cu chei Windows

În afară de PowerToys, există și alte câteva programe pe care le puteți utiliza pentru a remapta butonul Windows.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x