Cum să dezactivați complet Cortana în Windows 10

Cum să dezactivați complet Cortana în Windows 10

Cortana este una dintre cele mai îmbunătățite caracteristici ale actualizării Windows 10 Anniversary. Unele dintre îmbunătățiri includ, dar nu se limitează la, o mai bună urmărire a chitanțelor, pliante și posibilitatea de a seta memento-uri fără a fi nevoie de loc sau timp. Cu toate acestea, dacă nu sunteți un utilizator greu de Cortana și nu vă place că acesta colectează date despre dvs. pentru a vă oferi servicii personalizate, atunci îl puteți dezactiva complet.

În general, puteți dezactiva Cortana din secțiunea Confidențialitate din aplicația Setări. Dar acest lucru nu dezactivează complet Cortana. Mai jos sunt două moduri de a dezactiva complet Cortana în Windows 10.

1. Dezactivați Cortana folosind Editorul de politici de grup

Dacă utilizați Windows 10 Pro sau versiunea Enterprise, puteți utiliza Editorul de politici de grup pentru a dezactiva Cortana. Pentru a începe, apăsați „Win + R”, tastați gpedit.msc și apăsați butonul Enter.

Odată ce Editorul de politici de grup a fost deschis, navigați la următorul folder de politici (Configurare computer -> Șabloane administrative -> Componente Windows -> Căutare). Aici, găsiți și faceți dublu clic pe politica „Permiteți Cortana”.

dezactivați politica open cortana win10

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra de setări a politicii. Aici, selectați butonul radio „Dezactivat”, apoi faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

dezactivați cortana win10 dezactivați politica

Reporniți sau deconectați-vă și conectați-vă la sistemul dvs. pentru ca modificările să intre în vigoare. Acum, ori de câte ori faceți clic pe pictograma Cortana, acesta va acționa ca o bară de căutare obișnuită.

dezactivați bara de căutare cortana win10 fără cortana

Dacă vreți vreodată să reveniți înapoi, selectați fie opțiunile „Activat”, fie „Nu configurat”.

Dezactivați Cortana folosind Windows Registry

Pentru utilizatorii versiunii Windows 10 Home, puteți utiliza abordarea registry Windows. Apăsați tipul „Win + R” regedit și apăsați butonul Enter.

dezactivați cortana win10 regedit run command

În Registrul Windows, navigați la următoarea locație.

dezactivați cortana win10 navigați la cheie

Odată ce sunteți aici, trebuie să creați o nouă cheie. Doar faceți clic dreapta pe tasta „Windows”, apoi selectați opțiunea „Nou -> Cheie”.

dezactivați cortana win10 selectați cheia nouă

Denumiți tasta „Căutare Windows”. Așa ar trebui să arate. Dacă aveți deja cheia, continuați cu pasul următor.

dezactivați cortana win10 cheie nouă creată

Acum, faceți clic dreapta pe panoul din dreapta, selectați opțiunea „Nou” și apoi „Valoare DWORD (pe 32 de biți)”. Această acțiune va crea o nouă valoare DWORD.

dezactivați cortana win10 noua valoare dword

Redenumiți noua valoare creată „AllowCortana”.

dezactivați valoarea Cortana Win10 creată

În mod implicit, noua cheie va avea „Valoare date” setată la „0”, ceea ce este bine. Dacă nu, faceți dublu clic pe valoare, setați datele de valoare la „0” și apoi faceți clic pe butonul „OK”. pentru a salva modificările.

dezactivați cortana win10 introduceți date despre valoare

Doar reporniți sistemul și veți avea Cortana dezactivată pe sistemul Windows 10. Dacă vreți vreodată să reveniți înapoi, pur și simplu ștergeți valoarea DWORD sau pur și simplu schimbați datele valorii la „1.”

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodei de mai sus pentru a dezactiva complet Cortana în Windows 10.

Credit de imagine: WindowsCentral

Scroll to Top