Cum să dezactivați controlul adaptiv al luminozității (CABC) pe Windows 11

1643492526 Cum sa dezactivati controlul adaptiv al luminozitatii CABC pe Windows
⏱️ 2 min read

Pe Windows 11, este posibil să dezactivați „Controlul adaptiv al luminozității” (CABC) din pagina de setări „Afișare”, iar în acest ghid veți afla cum.

Controlul adaptiv al luminozității conținutului este o funcție care îmbunătățește durata de viață a bateriei prin ajustarea contrastului și luminozității afișajului în funcție de conținutul afișat pe afișaj. Deși poate ajuta la performanța bateriei, funcția poate provoca modificări de luminozitate care distrag atenția, care, de asemenea, scad calitatea imaginii atunci când trebuie să afișați conținutul cu acuratețea culorilor.

În acest ghid, veți afla pașii pentru dezactivarea sau reactivarea funcției Content Adaptive Brightness Control pe Windows 11.

Dezactivați CABC pe Windows 11

Pentru a dezactiva controlul adaptiv al luminozității conținutului, urmați acești pași:

  1. Deschis Setări pe Windows 11.

  2. Click pe Sistem.

  3. Apasă pe Afişa pagina din partea dreaptă.

  4. În secțiunea „Luminozitate și culoare”, debifați „Ajustați automat contrastul în funcție de conținutul afișajului pentru a ajuta la îmbunătățirea bateriei” opțiune.

După ce ați finalizat pașii, luminozitatea afișajului nu va mai fi afectată atunci când rulați Windows 11 pe un laptop sau tabletă.

Activați CABC pe Windows 11

Pentru a activa CABC pe Windows 11, urmați acești pași:

  1. Deschis Setări.

  2. Click pe Sistem.

  3. Apasă pe Afişa pagina din partea dreaptă.

  4. În secțiunea „Luminozitate și culoare”, bifați „Ajustați automat contrastul în funcție de conținutul afișajului pentru a ajuta la îmbunătățirea bateriei” opțiune.

După ce finalizați pașii, afișajul va adapta luminozitatea în consecință pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriei laptopului sau tabletei. Dacă opțiunea nu este disponibilă, placa grafică nu acceptă această caracteristică.

Control adaptiv al luminozității conținutului nu este la fel ca luminozitate adaptivă. Luminozitatea adaptivă este o caracteristică care modifică automat luminozitatea în funcție de iluminarea camerei. Luminozitatea adaptivă a conținutului este caracteristica care modifică contrastul și luminozitatea în funcție de conținutul afișat pe ecran.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...