Cum să dezactivați corecția automată pe computerul dvs. Mac

Cum să dezactivați corecția automată pe computerul dvs. Mac
⏱️ 3 min read

Funcția de corecție automată există pe aproape toate dispozitivele care au un editor de text. Indiferent dacă este dispozitivul dvs. Android sau Mac-ul dvs., aveți funcția de corecție automată pentru a vă ajuta să corectați ortografiile.

Deși caracteristica menționată mai sus vă ajută să scrieți note fără greșeli de ortografie, uneori devine frustrant, mai ales atunci când lucrați cu cuvintele pe care dicționarul standard nu le cunoaște. Diferite regiuni din lume folosesc cuvinte diferite care pot să nu facă parte din dicționar. Și, după cum probabil știți deja, caracteristica de corecție automată funcționează cu dicționarul standard fiind baza sa pentru găsirea ortografiilor corecte.

Dacă funcția este deranjantă în timp ce scrieți note în cuvintele dvs. regionale, vă recomandăm să o dezactivați pentru binele dvs. OS X are o opțiune pentru a dezactiva caracteristica menționată anterior, astfel încât să puteți lucra cu scrierile dvs. fără interferențele autocorectorului.

Dezactivarea corecției automate pe Mac

Pentru a efectua această sarcină nu aveți nevoie de o aplicație terță parte, întrucât întreaga lucrare poate fi realizată din setările sistemului de operare.

1. Faceți clic pe sigla Apple din colțul din stânga sus de pe ecranul Mac-ului dvs. și selectați opțiunea care spune „Preferințe sistem …” Vă va duce la setările de sistem ale computerului Mac.

2. După ce ați aterizat în panoul de preferințe de sistem, faceți clic pe opțiunea care scrie „Tastatură”. Aici se află tastatura sau setările legate de tastare pentru Mac.

autocorecție-tastatură

3. Odată ajuns în panoul de setări pentru tastatură, faceți clic pe a doua filă care scrie „Text”. Conține toate setările legate de text pe care le puteți regla în funcție de nevoile dvs. de pe computerul dvs. Mac.

autocorectare-text

4. Aici se află opțiunea de corectare automată. De fapt, nu este etichetat ca Autocorect, dar este etichetat ca „Corectați ortografia automat”. Ar trebui să fie selectat în mod implicit. Pentru a dezactiva corecția automată pe Mac, debifați pur și simplu această opțiune.

autocorectare-debifare

5. Modificările ar trebui să intre în vigoare fără a fi necesar să reporniți computerul Mac. Deschideți orice editor în care puteți introduce text și tastați orice și veți observa că corectarea automată nu vă mai vine în cale pentru a vă ajuta să vă corectați ortografiile.

Deci, așa puteți dezactiva caracteristica de corecție automată pe Mac. Dacă vreți vreodată să recuperați caracteristica, pur și simplu mergeți la setările descrise mai sus și selectați opțiunea pe care ați debifat-o mai sus, iar funcția va fi activată pentru dvs.

Concluzie

Dacă tastați adesea cuvinte care nu fac parte din dicționarul standard, dar care sunt rostite și utilizate frecvent, puteți utiliza ghidul de mai sus pentru a dezactiva caracteristica de corecție automată, astfel încât să nu vă remedieze cuvintele.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x