Cum să dezactivați microfonul și camera web integrate în Ubuntu

Cum să dezactivați microfonul și camera web integrate în Ubuntu
⏱️ 3 min read

În aceste zile toată lumea are un laptop. Aceasta înseamnă că aproape toată lumea are o cameră web cu un microfon încorporat. În cea mai mare parte, acesta este un lucru grozav, deoarece înseamnă că tot mai mulți oameni pot participa acum la chat-uri video sau audio online.

Cu toate acestea, oricât de mișto este să obții această tehnologie în mâini din ce în ce mai multe, are un preț. Tot mai multe atacuri malware vizează camerele web ale utilizatorilor în efortul de a fura informații despre acestea – informații despre cardul de credit, detalii personale etc., orice pot folosi pentru a avea acces la conturi bine păzite.

În cea mai mare parte, acest malware s-a întâmplat utilizatorilor Mac și Windows. Utilizatorii Linux nu trebuie să fie atât de îngrijorați – sau ar trebui? Pe măsură ce Linux (și Ubuntu) devine mai popular, mai multe programe malware vor începe să îl vizeze, deci este important să luăm în serios aceste amenințări și să învățăm cum să dezactivăm camera web pe Linux. Dar cum se face?

Dezactivarea microfonului

Cel mai bun mod de a dezactiva microfonul de pe camera web este să îl dezactivați permanent. În acest fel, dacă utilizatorul trebuie să-l folosească din nou, nu este un proces complicat pentru a începe. Pentru a începe, deschideți Centrul software, căutați „gnome alsa mixer” și instalați panoul de control al mixerului de sunet.

Alternativ, de la terminal utilizați următoarea comandă pentru instalare:

De aici, deschideți linia de unitate, căutați „gnome alsa mixer” și lansați-o. Orice dispozitiv audio poate fi gestionat cu Gnome ALSA Mixer – controlul volumului sau mutarea acestuia complet.

Folosind mouse-ul, navigați la bara de volum etichetată „microfon” (sau orice altceva este afișat microfonul camerei interne / externe ca în sistem).

În Gnome ALSA Mixer, utilizați mouse-ul pentru a roti mixerul de volum până la capăt, selectați caseta „Mute” și debifați caseta „Rec”.

Gnome ALSA Mixer va păstra aceste modificări pentru totdeauna, cu excepția cazului în care utilizatorul redeschide manual programul pentru a-l dezactiva.

Dezactivarea camerei web

Doriți să faceți camera web de pe laptop inutilizabilă? Pentru a face acest lucru, utilizatorul trebuie să introducă pe lista neagră driverul camerei web. A face acest lucru este un proces plictisitor, dar plin de satisfacții și începe prin deschiderea unei ferestre de terminal și introducerea următoarelor:

driver-webcam-fișier-de-configurare-lista-neagră

Apoi, adăugați această linie la fișier. Acest lucru va asigura că uvcvideo driverul nu se încarcă la pornire data viitoare.

webcam-driver-blacklist-uvcvideo

Pentru a dezactiva temporar camera web de pe sistem (dar nu permanent) până la următoarea repornire, introduceți următoarea comandă în terminal:

driver-webcam-eliminare-driver-webcam

Concluzie

Dezactivarea driverelor pentru o cameră web pe un laptop Ubuntu este o soluție rapidă, dar va face treaba. Va ușura temerea majorității utilizatorilor că nu se întâmplă ascultarea. Cu toate acestea, dacă sunteți într-adevăr atât de îngrijorat de malware-ul care vă pune mâna pe laptopul Ubuntu, o soluție mai bună poate fi să luați doar o bandă neagră și să o plasați direct pe camera web și microfon. Nicio cantitate de programe malware nu va putea fi văzută sau auzită prin bandă neagră.

Vă dezactivați camera web pe laptop? Spune-ne mai jos!

Credit de imagine: Magic Madzik

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x