Cum să dezactivați notificările în Ubuntu folosind NoNotifications

Cum să dezactivați notificările în Ubuntu folosind NoNotifications

Dacă ați citit articolul nostru despre KDE Connect și ați continuat și l-ați instalat pentru a afișa notificări de pe telefonul dvs. Android pe computerul dvs. Ubuntu, până acum, atât de bine. Dar treptat este posibil să fi realizat că, deși notificările mobile pe computerul dvs. vă economisesc o parte din timpul prețios, se dovedește a fi o distragere a atenției atunci când faceți o muncă care necesită concentrarea dvs. completă.

Deci, ce faci? Simplu – mergeți mai departe și vă deconectați telefonul și computerul (dezactivând KDEConnect). Dar merită să vă deconectați dispozitivele atunci când tot ce puteți face este să dezactivați temporar notificările de pe cutia Ubuntu? Puteți întreba dacă acest lucru este chiar posibil. Spunem da. Salută-l pe Nicio notificare – un instrument care face totul pentru tine.

Nicio notificare

Nicio notificare este un indicator simplu pentru Ubuntu pentru a suprima temporar notificările de notificare-osd (notificare-trimitere). Cu el puteți dezactiva cu ușurință notificările printr-un simplu clic.

Pentru a descărca și instala NoNotifications pe computerul dvs. Ubuntu rulați următoarele comenzi în terminal:

Odată ce toate comenzile menționate mai sus sunt rulate cu succes, instrumentul va fi instalat. Puteți să-l lansați din Unity Dash așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Aceasta va avea ca rezultat o pictogramă circulară de culoare gri în panoul superior. Dacă faceți clic pe acesta, vă permite să accesați caracteristicile instrumentului.

nonotifications-applet

Utilizare

Când faceți clic pe pictograma instrumentului NoNotifications din panoul superior, acesta vă oferă două opțiuni principale: „Nu deranjați” și „Afișați notificările”.

opțiuni nonotificări

Atunci când niciuna dintre ele nu este selectată (adică când tocmai ați lansat instrumentul), notificările sunt permise, ceea ce înseamnă că este starea implicită. Dacă faceți clic pe opțiunea „Nu deranjați”, se elimină notificările și se transformă în pictogramă gri roșie.

nonotificări-dnd

Pentru a permite notificările, selectați opțiunea „Afișați notificările”. Acest lucru, așa cum sugerează și numele, permite afișarea notificărilor și, ca indicație, transformă pictograma instrumentului în verde.

nonotificări-spectacol

După ce ați terminat cu instrumentul, faceți clic pe Ieșire.

Din păcate, acestea sunt singurele trei opțiuni pe care instrumentul le oferă în prezent. Aceasta înseamnă că puteți fie să dezactivați toate tipurile de notificări, fie să le activați. Eleminați ceea ce lasă mult de dorit, cum ar fi posibilitatea de a permite / anula notificările din aplicațiile selectate pentru o perioadă de timp stabilită.

Concluzie

NoNotifications este o aplicație de bază, dar este foarte ușor de utilizat și, mai important, este mai bine decât să nu ai deloc control asupra notificărilor. Desigur, nu va fi de mare ajutor în situațiile în care aveți nevoie să fie afișate doar un anumit tip de notificări. Proiectul este dezvoltat activ, așa că aș sugera să înregistrați un raport de erori legat de caracteristica dorită. Cine știe? Dezvoltatorul ar putea să-l adauge în curând.

Ce alte caracteristici doriți ca dezvoltatorul să adauge la aplicație? Vă las să răspundeți în comentariile de mai jos.

Scroll to Top