Cum să dezactivați notificările Web Push în Firefox

Cum să dezactivați notificările Web Push în Firefox
⏱️ 4 min read

În Firefox 44, Mozilla ajunge din urmă la Chrome. Cu această versiune veți putea primi notificări push în stil desktop de la anumite site-uri web chiar pe desktop. Cel mai bun din toate, nici nu va trebui să aveți site-ul web deschis (la fel ca atunci când primiți notificări push pe telefonul smartphone fără ca o aplicație să fie deschisă). Este o caracteristică destul de interesantă și, fără îndoială, utilizatorii Firefox sunt dispăruți să o încerce.

Cu toate acestea, din moment ce această caracteristică este prezentă acum în cel puțin două browsere principale, notificările Desktop-ul acceptabile sunt pe cale să explodeze. În curând veți vedea site-uri web care utilizează aceste sisteme de notificare în moduri foarte rău intenționate. Desigur, acest lucru nu s-a întâmplat încă, dar de obicei este ușor să vezi aceste lucruri venind.

Deci, cum le dezactivezi? De fapt, este destul de ușor de făcut.

Dezactivarea notificărilor

Dezactivarea acestor notificări noi este în mare parte un proces într-un singur pas. Tot ce este necesar este să accesați pagina Setări din Firefox. Faceți acest lucru făcând clic pe butonul meniu din browser și apoi făcând clic pe butonul Preferințe.

firefox-notification-do-not-disturb

De aici va trebui să navigați la fila Conținut din fereastra Preferințe. Ar trebui să vedeți ceva care spune „Notificări”. Faceți clic pe caseta de selectare „Nu mă deranjați”. Apoi, trebuie doar să închideți Firefox și să îl redeschideți. Veți fi liber de site-urile care vă vor cere să „activați notificările”.

Vreau să merg înapoi? Debifați doar caseta și reporniți Firefox din nou!

Dezactivați notificările push Web prin Despre: config

Dacă nu vedeți opțiunea „Nu mă deranjați” așa cum se arată mai sus, puteți utiliza metoda about: config pentru a dezactiva permanent notificările web push.

1. În tipul Firefox about:config în bara URL și faceți clic pe Enter.

2. Faceți clic pe „Voi fi atent, promit!” pentru a continua.

3. În bara de căutare din partea de sus, tastați dom.webnotifications.enabled. Ar trebui să afișeze o intrare precum cea din imaginea de mai jos.

firefox-about-config-web-push-true

Faceți dublu clic pe intrare pentru a schimba valoarea din „adevărat” în „fals”.

firefox-about-config-web-push-false

4. Închideți fila pentru a termina.

Alegerea site-urilor care pot utiliza notificările Firefox

Poate că nu doriți să dezactivați complet notificările. Este de înțeles, deoarece site-urile web de astăzi adaugă din ce în ce mai multe funcții în calea notificărilor stilului „push”. Există o modalitate simplă de a face acest lucru pentru a putea alege.

La fel ca înainte, accesați secțiunea Conținut a paginii Preferințe din Firefox. Nu veți putea crea exact o listă albă tradițională sau o listă neagră. Aici nu este permisă sau interzisă site-urile web. Sunt sigur că această caracteristică va fi implementată în versiunile viitoare.

firefox-notification-permissions

În schimb, va trebui să parcurgeți această listă și să ștergeți accesul la site-urile pe care ați prefera să nu aveți acces la setările de notificare ale browserului dvs. În acest fel, doar site-urile web pe care doriți cu adevărat să le trimiteți notificări pot.

Concluzie

Notificările desktop sunt un lucru util. O fac astfel încât este posibil să țină pasul cu paginile chiar și atunci când nu sunt deschise. Acest lucru îl face excelent pentru site-urile de socializare care necesită o mulțime de atenție. Cu toate acestea, odată cu introducerea acestei noi funcții, site-urile web au devenit oarecum puternice în privința acesteia.

Unele site-uri web sunt mai agresive și „convingătoare” cu privire la activarea acestuia pentru site-ul lor. Aceasta poate fi o pacoste. De fapt, ca și în cazul multora dintre ele, începe să fie deranjant.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că pe internet de obicei nu putem avea lucruri frumoase. Adesea, creatorii pot lua funcții utile și le pot transforma împotriva utilizatorilor lor pentru propriul lor câștig. Este o veste proastă și ceva despre care ar trebui să fim vigilenți.

Credit de imagine: Johnathan Nightingale

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x