Cum să dezactivați o filă în orice browser web

Como silenciar uma guia em qualquer navegador da web
⏱️ 6 min read

În timp ce răsfoim mai multe file, întâlnim adesea site-uri web care redă automat videoclipuri fără permisiunea noastră. Chiar înainte de încărcarea corectă a paginii web, aceste site-uri vor activa sunetul. Pentru a evita supărarea, poate doriți să dezactivați rapid videoclipurile și să activați sunetul numai dacă este necesar.

În acest tutorial, explorăm metode native pentru a dezactiva sunetele filelor în Google Chrome, Safari, Opera, Microsoft Edge și Mozilla Firefox.

Dezactivați o filă în Google Chrome

Pe Google Chrome, când accesați un site web care redă automat videoclipuri, mergeți în partea de sus a filei curente și faceți clic dreapta pentru a selecta „Dezactivați site-ul”. Aceasta va opri sunetul chiar dacă difuzorul computerului este pornit.

Odată dezactivat, urmăriți în continuare videoclipul cu subtitrări sau întrerupeți-l dacă doriți doar să citiți conținutul web. Dacă doriți să auziți din nou sunetul, puteți alege „activați sunetul” din același colț.

Dezactivați browserele Google Chrome Anulați sunetul

Pentru o soluție mai permanentă, Google Chrome vă permite să dezactivați toate site-urile care redă sunet. Acest lucru poate fi accesat din „Setări -> Confidențialitate și securitate -> Setări site -> Setări suplimentare de conținut”.

Dezactivați browserele Google Chrome Toate

După cum se arată aici, puteți dezactiva site-urile care redă sunete sau permiteți excepții pentru câteva site-uri de știri, jocuri și divertisment.

Dezactivați o filă în Safari

Dacă utilizați Safari pe Mac, puteți dezactiva sunetul în orice filă deschisă. Căutați micul buton audio din partea dreaptă a câmpului de căutare inteligentă sau bara de file pentru a „dezactiva fila”. Următorul ecran este pentru Safari 12 pe macOS Mojave. Puteți găsi plasarea similară a butonului audio pentru Safari 14.1 pe Big Sur.

Dezactivați browserele Apple Safari

O altă opțiune este să faceți clic dreapta pe pictograma audio pentru a dezactiva fila de acolo. Această opțiune este utilă dacă sunt deschise mai multe file și doriți să dezactivați toate celelalte file. Faceți clic pe butonul Audio dezactivat oricând pentru a activa sunetul.

Dezactivați browserele Apple Safari Dezactivați această filă

Dezactivați fila în Opera

Dacă utilizați browserul Opera, accesați partea de sus a filei în care se redă audio / video. Faceți clic dreapta și selectați „dezactivați fila”, o opțiune foarte asemănătoare cu cea de pe Google Chrome. Pentru a activa sunetul, trebuie doar să faceți clic pe fila dezactivată și selectați „activați sunetul”. În prezent, Opera nu oferă o opțiune permanentă pentru a dezactiva filele.

Mute Browsers Opera

Dezactivați fila în Microsoft Edge

Browserul Microsoft Edge are o opțiune similară pentru a dezactiva filele curente ca Chrome și Opera. Mergeți în partea de sus a filei și faceți clic dreapta pentru a selecta opțiunea de dezactivare a sunetului. Dezactivarea sunetului se face de asemenea în mod similar din aceeași pictogramă.

Dezactivați marginea browserelor

Pentru o soluție mai permanentă în dezactivarea sunetului, accesați „Setări -> Cookie-uri și permisiuni site-uri -> Redare automată media”. Aici puteți controla dacă audio și video sunt redate automat pe site-uri. Mass-media va fi redată numai în funcție de modul în care ați vizitat pagina și dacă ați interacționat cu mass-media în trecut. Reîmprospătați pagina pentru a vedea modificările aduse acestei setări.

Dezactivați redarea automată a browserului Edge Media

Dezactivați fila în Firefox

Firefox are una dintre cele mai stricte soluții pentru a face față videoclipurilor cu redare automată. La fel ca celelalte browsere, puteți dezactiva sunetul din fila de deasupra selectând „opțiunea de dezactivare a sunetului”. Dezactivarea sunetului se face și din aceeași poziție.

Dezactivați browserele Firefox

Pentru o setare mai permanentă, accesați „Setări de redare automată” din „Preferințe ->„ Confidențialitate ”.

Dezactivați redarea automată a browserelor Firefox

Aici puteți seta valoarea implicită pentru toate site-urile web pentru a bloca audio și video și a permite selectiv audio și video pentru anumite site-uri.

Dezactivați setările de blocare a browserelor Firefox

Ați întâlnit audio web nedorit recent în timp ce navigați pe site-urile dvs. preferate? Ați aflat aici cum să dezactivați filele browserului pentru diferite browsere. De asemenea, vă recomandăm să aflați cum să activați steagurile Chrome pentru a vă optimiza experiența de navigare pe Chrome.

Legate de:

  • Cele mai bune 9 alternative ale browserului UC pentru Android
  • Cum să vedeți o parolă în browserul dvs. în loc de puncte
  • 7 sfaturi pentru a accelera browserul Tor

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...