Cum să dezactivați reclamele pe ecranele Windows 10

Cum să dezactivați reclamele pe ecranele Windows 10

Dacă ați folosit Windows 10, este posibil să fi observat ceva. Când deschideți meniul Start veți vedea uneori mici plăci publicitare. Este posibil ca aceste plăci să vă ceară să instalați un joc Windows 10 sau poate să încercați o aplicație. Sunt intruzive, ca să nu mai vorbim de enervant.

De asemenea, veți observa că apar uneori și pe ecranul de blocare Windows 10. De ce vedeți reclame pe Windows? Ei bine, pentru prima dată, Microsoft a oferit Windows 10 pentru cost zero. Dacă vă îndreptați către secțiunea Windows 10 a site-ului web, este ușor să obțineți un disc de instalare și să îl porniți. Nici măcar nu aveți nevoie de o cheie de produs. De asemenea, este posibil să faceți upgrade direct de la 7 sau 8 / 8.1.

Din moment ce Microsoft a dat toate aceste copii gratuite, s-au gândit că ar fi grozav să câștigăm câțiva bani pe acești oameni. Și asta e bine. Dacă nu sunteți un client plătitor, nu ar trebui să aveți cu adevărat spațiu pentru a vă plânge. Cu toate acestea, aceste reclame apar și pentru persoanele care au plătit și pentru cheia de licență.

Cum se dezactivează anunțurile pe ecranul de blocare

Apăsați tasta Windows de pe tastatură sau faceți clic pe pictograma Windows din bara de activități. De aici, începeți să căutați. Căutați un echipament cu Setări alături, așa că începeți să tastați „Setări” și ar trebui să-l vedeți.

ad-banner

După ce vedeți că apare în meniu, faceți clic pe acesta pentru a-l lansa. Odată lansat, accesați bara de căutare din colțul din dreapta sus al ferestrei Setări și începeți să căutați „Blocare ecran”. Când faceți acest lucru, veți vedea trei setări. Singura setare de care trebuie să ne îngrijorăm este „Setările ecranului de blocare” – orice altceva este irelevant.

Faceți clic pe „Setări ecran blocare” pentru a fi dus în zona de configurare a ecranului de blocare Windows 10. Acolo veți vedea câteva zone precum fundal, culori, teme de blocare a ecranului și Start. Faceți clic pe Blocare ecran.

windows10-reclame-setări-blocare-ecran

În interiorul zonei ecranului de blocare, căutați fundal. În mod implicit, este setat ca reflector Windows. În general, acesta este locul în care vedeți reclame. Faceți clic pe meniul derulant și selectați imagini din propria colecție personală de imagini sau creați o prezentare cu imagini.

windows10-ads-disable-ads-in-lock-screen

Cu reflectorul Windows modificat, faceți clic pe butonul Răsfoire sub „Alegeți imaginea”. Veți observa un glisor care spune practic că vă va oferi „sfaturi” și „trucuri” pe ecranul de blocare. Faceți clic pe acesta în poziția „Dezactivat”. După aceea, nu ar trebui să mai vedeți niciun fel de reclame pe ecranul de blocare Windows 10.

Cum să le dezactivați pe ecranul de pornire

Ecranul de blocare nu este singurul loc în care veți întâlni reclame pe ecranele Windows. De asemenea, au un talent pentru a apărea și pe ecranul de pornire.

Iată cum să le opriți. Începeți din ecranul Start și, ca și înainte, căutați „Setări”. După ce ați tastat acest lucru, veți observa acest lucru în rezultatele căutării. Când îl găsiți, lansați-l.

windows10-reclame-setări-ecran-de-start

În fereastra Setări, mergeți în colțul din dreapta sus al ecranului și tastați Start. Când faceți acest lucru, va apărea o mulțime de rezultate. Faceți clic pe Start setări. Acest lucru vă va duce direct acolo unde trebuie să vă aflați. De aici, derulați în jos și găsiți „Afișează ocazional sugestii în Start”.

windows10-ads-disable-ads-in-start

Acesta este un glisor care, în mod implicit, vă va difuza reclame în meniul Windows 10 Start. Faceți clic pe glisorul în poziția „Dezactivat” și nu veți mai vedea niciun fel de anunțuri în ecranul Start.

Concluzie

Windows 10 este una dintre cele mai șterse versiuni de Windows din memoria recentă. Interfața cu utilizatorul este nouă, modernă și receptivă. Timpii de încărcare au fost îmbunătățiți semnificativ și aproape orice altceva de sub capotă a fost îmbunătățit. Este suficient să spunem că Microsoft a făcut o treabă bună de data aceasta.

Totuși, cu toate aceste discuții pozitive despre Windows, există un lucru care este adesea trecut cu vederea – confidențialitatea și publicitatea pe Windows 10. Faptul că uneori chiar plătesc clienții din Windows 10 – cei care au plătit mai mult de 199 USD pentru a obține o cheie – împreună cu Utilizatorii „upgrade gratuit” văd reclame în Start și în ecranul de blocare. Acest lucru este un pic ciudat și intruziv.

Indiferent, cel puțin Microsoft a permis ca aceste lucruri să fie dezactivate. Poate fi îngropat în setări după setări, dar poate fi totuși dezactivat.

Utilizatorii Windows 10: ce părere aveți despre reclamele care apar în ecranul de pornire și ecranul de blocare? Spuneți-ne de ce mai jos!

Credit de imagine: Wikimedia Commons

Scroll to Top