Cum să dezactivați rezultatele online din Unity Dash Search în Ubuntu

Cum să dezactivați rezultatele online din Unity Dash Search în Ubuntu
⏱️ 3 min read

Dacă sunteți pe Ubuntu și utilizați interfața de utilizator implicită Unity, ar fi rezonabil să presupunem că știți despre Unity Dash. Pentru cei care nu o fac, este o suprapunere care permite utilizatorilor să caute atât local, cât și de la distanță. În timp ce întregul scop al Dash este de a vă face experiența de căutare rapidă și convenabilă, adevărul este că o căutare durează mai mult când opțiunea de la distanță este activată. Și știați că funcția de căutare online a lui Dash a făcut obiectul controversa privind confidențialitatea de asemenea?

Dacă cerințele dvs. de căutare sunt limitate la sistemul dvs. local (ceea ce ar trebui să fie adevărat în cazul majorității utilizatorilor), ar fi mai bine să dezactivați funcția de căutare online. Da, este posibil și în acest articol veți învăța cum să faceți acest lucru.

NOTĂ: Toate exemplele, comenzile și setările din acest articol au fost testate pe Ubuntu 14.04. Cei care rulează Ubuntu 16.04 nou-lansat ar trebui să rețină că funcționalitatea de căutare online este dezactivată în mod implicit pe mașina dvs. Cu toate acestea, procesul de activare (și dezactivare) rămâne același.

Dezactivați căutarea online în Unity Dash

Există câteva moduri în care puteți dezactiva funcția de căutare online. Una este bazată pe GUI, în timp ce cealaltă este bazată pe linia de comandă. Să discutăm pe amândouă unul câte unul.

Soluție bazată pe GUI

Să începem cu un exemplu. Iată rezultatele generate atunci când încerc să caut videoclipuri legate de „Linux” folosind Unity Dash.

Având în vedere faptul că nu există videoclipuri legate de Linux în sistemul meu, toate rezultatele pe care le vedeți mai sus sunt preluate din resurse online. Scopul aici este de a scăpa de acest gen de rezultate online.

Primul pas este să deschideți caseta Setări de sistem Ubuntu.

ubuntu-general-settings

Apoi faceți clic pe pictograma „Securitate și confidențialitate” prezentă în categoria „Personal”. Aceasta ar trebui să afișeze următoarea fereastră.

ubuntu-security-privacy-setting

Faceți clic pe fila „Căutare” și în această filă veți vedea un glisor pe care îl puteți utiliza pentru a activa și dezactiva caracteristica de căutare online a Unity Dash.

ubuntu-dash-search-seetings-1

În mod implicit, funcția este activată. Pentru a-l opri, glisați butonul glisant de la PORNIT la OPRIT.

ubuntu-dash-search-settings-2

Acum, când încercați să căutați ceva, veți observa că rezultatele online nu vor fi incluse și întreaga experiență de căutare va fi rapidă.

ubuntu-unitate-liniuță-online-off

Soluție bazată pe linia de comandă

Ar putea exista, de asemenea, cerințe pentru a activa / dezactiva caracteristica de căutare online prin linia de comandă: de exemplu, dacă cineva dorește să comute această caracteristică în anumite condiții într-un script bash. Iată modalitatea de a face acest lucru de la terminal:

Pentru a dezactiva caracteristica, rulați următoarea comandă:

Și rulați următoarea comandă pentru a activa caracteristica:

Concluzie

Dacă munca dvs. zilnică implică utilizarea frecventă a Ubuntu Unity Dash și nu o utilizați pentru a căuta lucruri stocate online, dezactivarea funcției ar trebui să vă economisească destul de mult timp. Indiferent, este întotdeauna bine să știți dacă și cum puteți transforma caracteristici proeminente în care s-ar putea să vă confruntați în viitor.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x