Cum să dezactivați temporar WiFi în Windows 10

Cum să dezactivați temporar WiFi în Windows 10

Dacă sunteți în mișcare cu un laptop, este posibil să nu fie nevoie să utilizați internetul. Poate că lucrați la un procesor de text sau sunteți atât de departe de un punct WiFi încât nu puteți ajunge deloc pe internet! Dacă nu vă folosiți conexiunea WiFi, este o idee bună să opriți adaptorul pentru a economisi bateria. Din fericire, Windows 10 vine cu câteva modalități de a dezactiva conexiunea WiFi. De fapt, există chiar și modalități de a-l reporni din nou după o anumită perioadă de timp.

Folosind o comandă de tastatură prestabilită

Dacă utilizați un laptop, există șanse mari să activați și să dezactivați numai WiFi-ul de la tastatură. De obicei, aceasta implică menținerea apăsată a tastei Funcție („Fn”) și apăsarea unei alte taste cu simbolul WiFi pe ea. Uneori va exista o cheie sau un buton independent pe unitatea în sine, care comută WiFi. Această caracteristică va varia în funcție de modelul de laptop pe care îl utilizați. Verificați manualele și documentația online pentru a vedea dacă laptopul dvs. are această funcționalitate.

Dacă laptopul dvs. are acest lucru – minunat! Când sunteți în mișcare, pur și simplu apăsați această combinație de taste și WiFi-ul se va opri. Când vă întoarceți acasă și doriți să accesați WiFi-ul, apăsați-l din nou pentru a-l reactiva.

Din bara de activități

Dacă nu aveți o comandă rapidă de la tastatură, puteți opri WiFi-ul prin Windows 10. Căutați simbolul WiFi pe bara de activități. Arată ca următoarea imagine.

Dacă nu o vedeți, poate fi necesar să extindeți lista de pictograme făcând clic pe săgeata din stânga.

dezactivați-wifi-săgeată

Faceți clic pe simbolul WiFi și veți vedea o serie de opțiuni. În acest moment, suntem interesați de cele din partea de jos

opțiuni de dezactivare-wifi

Făcând clic pe aceste pictograme, putem dezactiva conexiunea WiFi în diferite moduri. Putem face clic pe butonul WiFi pentru a-l opri sau putem face clic pe butonul „modul de zbor” și, în schimb, să dezactivăm WiFi.

Dezactivați WiFi sau activați modul de zbor?

Deci, dacă ambele caracteristici fac practic același lucru cu WiFi, de ce există două opțiuni? Mai important, care ar trebui să alegeți?

Pentru a afla ce opțiune este cea mai potrivită pentru dvs., este important să vă dați seama că modul de zbor va opri toate comunicațiile fără fir către computer. Aceasta include WiFi; cu toate acestea, include și alte capabilități de comunicații fără fir, cum ar fi Bluetooth. Dacă utilizați în prezent alte comunicații fără fir (cum ar fi un mouse Bluetooth), dezactivați numai conexiunea WiFi. Dacă doriți să dezactivați complet toate comunicațiile, puteți utiliza modul de zbor.

Activare automată

Dacă alegeți să dezactivați WiFi în loc să utilizați modul de zbor, veți vedea că Windows 10 vă oferă să reporniți automat WiFi-ul după o anumită perioadă de timp. Dacă doriți, setați un cronometru pentru conexiunea WiFi, astfel încât să puteți reveni online imediat ce sunteți acasă.

dezactivați-timerele wifi

Din păcate, dacă doriți să utilizați modul de zbor, nu pare să existe o modalitate de a utiliza această caracteristică temporizată în momentul scrierii.

Prin setările WiFi

Dacă doriți, puteți opri și WiFi-ul prin intermediul ecranului de setări. Pentru a accesa acest lucru, faceți clic pe butonul Start, apoi pe butonul de setări din stânga.

dezactivați-setările wifi

Faceți clic pe „Rețea și internet”.

dezactivați-rețeaua wifi

În stânga, dați clic pe „Wi-Fi”.

disable-wifi-sidebar

Veți vedea un singur comutator pentru a activa sau a dezactiva WiFi. Comutați la oprit pentru a dezactiva WiFi. De asemenea, veți observa că funcția temporizatorului este și pe acest ecran.

dezactivează-wifi-setări-temporizatoare

Adio WiFi

Când sunteți afară, veți dori să economisiți bateria pentru a vă menține laptopul cât mai mult timp posibil. Dacă nu utilizați internetul, puteți dezactiva cu ușurință WiFi-ul în Windows 10 și vă puteți păstra taxa. Chiar mai bine, îl puteți seta să se întoarcă automat, astfel încât să nu uitați mai târziu!

Ce sfaturi despre economisirea bateriei știți? Spuneți-ne mai jos.

Scroll to Top