Cum să dezactivezi notificările computerului pe Windows

Featured Img Disable Computer Notifications Windows11 10
⏱️ 12 min read

Dispozitivele Windows au o varietate de notificări de sistem și aplicații (uneori numite incorect ferestre pop-up de program) care vă avertizează despre evenimente care au loc în timp real. Fie că este vorba de apeluri VoIP primite, mementouri din calendarul Outlook sau solicitări frecvente pentru o actualizare a versiunii Windows, toate ar putea părea la fel de urgente.

Semnificația tatuajului Medusa Ru
Semnificația tatuajului Medusa Ru

Cu toate acestea, acesta nu este întotdeauna cazul; și chiar dacă ar fi, orice acțiune cerută de utilizator poate aștepta cu ușurință puțin mai mult. Notificările pot fi deosebit de enervante atunci când lucrați din greu sau vă bucurați de jocul sau emisiunea TV preferată.

Pentru a împiedica aceste alerte să fie intruzive, vă recomandăm să le dezactivați, să le ascundeți temporar sau să le activați numai pe cele importante. Vă vom arăta cum să dezactivați notificările computerului pe Windows.

Cum să dezactivați definitiv notificările

Când într-adevăr trebuie să vă concentrați, ar trebui să știți cum să dezactivați toate notificările de pe computer. Acest tip de dezactivare a sunetului este controlat de un centru de notificări.

 1. Deschideți opțiunea de meniu „Setări de notificări și acțiuni” din caseta de căutare. În Windows 11, puteți naviga la acesta și din pictograma Setări sub „Sistem -> Notificări”. Pentru Windows 10, opțiunea corespunzătoare este „Sistem -> Notificări și acțiuni”.
Windows Dezactivați notificările Windows11 Notificări Rezumatul acțiunilor
 1. Odată ce fereastra de preferințe de notificare este vizibilă, dezactivați tasta de comutare „Notificări”; este activat implicit. Acest lucru dezactivează toate notificările de la aplicații și alți expeditori, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă ocupați de ele unul câte unul. Observați cum comutatoarele de comutare de lângă aplicațiile individuale apar în culoarea gri.
Windows Dezactivează notificările Windows11 Notificări de sistem dezactivate 1
 1. Pentru a dezactiva complet notificările Windows 11, debifați casetele pentru „Oferă sugestii despre cum îmi pot configura dispozitivul” și „Obțineți sfaturi și sugestii când folosesc Windows”.
Windows Dezactivați notificările Windows11 Fără sugestii Sfaturi

Pentru a vă asigura că setarea de asistență la focalizare nu interferează cu dezactivarea permanentă și totală a notificărilor de sistem, mențineți-o pe „Oprit”.

Windows Dezactivați notificările Windows11 Focus Assist Off

Windows 10 are un mecanism similar pentru dezactivarea tuturor notificărilor, cu excepția unui singur lucru: plasarea meniului și formularea opțiunilor relevante (inclusiv Focus Assist) diferă ușor în comparație cu Windows 11.

Windows Dezactivați notificări Windows10 Notificări Acțiuni dezactivate

Cum să respingi notificările

În loc să dezactivați toate alertele și ferestrele pop-up Windows, poate fi mult mai convenabil să închideți în liniște notificările pe fundalul desktopului. Există două moduri de a face acest lucru: folosind Centrul de acțiuni și printr-un timeout de notificare.

Utilizați comanda rapidă de la tastatură Victorie + A pentru a deschide Centrul de acțiuni. Dacă are notificări, veți vedea un contur alb în jurul lor. Doar loviți Del tasta pentru a elimina notificările.

Dezactivați notificările Windows Fără notificări noi

Alternativ, respingeți notificările setând un cronometru. În Windows 11, căutați o opțiune numită „Timeout notificări după” în setările de sistem.

Windows Dezactivează notificările Windows11 Notificări Timeout după căutare

Opțiunea de cronometru este disponibilă în „Accesibilitate -> Efecte vizuale”.

Din meniul drop-down „Închideți notificările după această perioadă de timp”, alegeți perioada de timp în care doriți să permiteți unei notificări să rămână pe ecran. Poate trece până la cinci secunde înainte ca notificarea să fie respinsă automat.

Windows Dezactivați notificările Windows11 Notificări Timeout Închideți notificările

În timp ce Windows 10 nu are un buton de expirare a notificărilor, puteți seta manual un cronometru din Editorul de registru.

 1. Deschideți Registry Editor cu comanda rapidă de la tastatură Victorie + R.
 2. Căutați următoarea cale:
Computer\HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Accessibility
 1. Faceți dublu clic pe componenta DWORD „Durata mesajului” din panoul din dreapta. Aceasta deschide o nouă fereastră de editare pop-up.
Windows Dezactivați notificările Windows10 Accesibilitate Timeout Durata mesajului
 1. Schimbați baza de date cu valori DWORD (32 de biți) de la hexazecimalul implicit la zecimal. Acum puteți seta datele valorii la minim 5 secunde.
Windows Dezactivați notificările Windows10 Date de expirare a accesibilității

Cum să dezactivați notificările specifice aplicației

Dacă doriți să dezactivați notificările pentru anumite aplicații în timp ce le păstrați pentru altele, este posibil să faceți acest lucru. Pentru a dezactiva notificările specifice aplicației pe Windows:

 1. Accesați „Alegeți ce aplicații afișează notificări” din caseta de căutare. În Windows 11, puteți naviga și la meniu din „Sistem -> Notificări”, iar pe Windows 10 din „Sistem -> Notificări și acțiuni”.
Windows Dezactivați notificările Windows11 Alegeți ce aplicație de căutare
 1. Alegeți orice aplicație pentru care doriți ca notificările să fie dezactivate și dezactivați aplicația specifică. În exemplul următor, alegem Microsoft Store.
 2. Faceți clic pe butonul săgeată de lângă comutatorul de comutare pentru setări mai detaliate. Desigur, cel mai bine este să omiteți personalizarea, deoarece există atât de multe alte aplicații de care trebuie să vă ocupați.
Windows Dezactivați notificările Windows11 Acces la notificări specifice aplicației

Cum să ascundeți temporar notificările cu Focus Assist

Pentru a beneficia de beneficiile notificărilor de pe computer fără ca acestea să fie prea intruzive, vă recomandăm să activați Windows Focus Assist, o funcție avansată pentru utilizator, accesibilă din bara de sistem Windows. Poate minimiza distragerile prin ascunderea temporară a notificărilor cu o „regulă automată”.

 1. Deschideți „Reguli automate de asistență la focalizare” din caseta de căutare. În Windows 11, puteți naviga la opțiunea din „Sistem”. Pentru Windows 10, căutați opțiunea din „Setări”.
Windows Dezactivați notificările Windows11 Focus Assist Reguli automate
 1. În secțiunea Reguli automate din Asistență la focalizare, dezactivați comutatorul pentru opțiunile de care nu aveți nevoie. (Pentru setări mai detaliate, faceți clic pe butonul săgeată de lângă fiecare regulă automată.)

De exemplu, dacă setați ore de liniște pentru noapte, nu veți fi deranjat de nimic altceva decât mesajele prioritare.

De asemenea, puteți restricționa toate notificările la „Numai alarme”, de exemplu, atunci când jucați un joc. Această opțiune este utilă și atunci când utilizați o aplicație în modul ecran complet (de exemplu, în timp ce vizionați Netflix/YouTube într-un browser web).

Windows Dezactivați notificările Windows11 Setarea regulilor de asistență la focalizare dezactivată

Dacă doriți să stabiliți reguli pentru tipurile de notificări pe care le primiți, derulați la secțiunea „Asistență la focalizare” și selectați butonul radio „Numai cu prioritate” sau „Numai alarme”, după caz. (În mod implicit, butonul radio este setat la „Oprit”).

Windows Dezactivați notificările Windows11 Numai cu prioritate Focus Assist

Opțiunea „Numai cu prioritate” vă permite să primiți notificări pentru contacte și aplicații importante, în timp ce le opriți pe restul. Faceți clic pe linkul „Personalizați lista de priorități” de sub această opțiune pentru a configura dacă să includeți notificări pentru VoIP, mementouri (indiferent de aplicația utilizată) și contacte fixate pe bara de activități.

Windows Dezactivați notificările Windows11 Focus Assist Detalii liste de prioritate

În cele din urmă, accesați lista de aplicații din Lista de priorități. Aici puteți adăuga/elimina aplicații în funcție de dacă doriți ca acestea să trimită notificări cu prioritate.

Windows Dezactivați notificările Windows11 Focus Assist Alegeți Aplicații Eliminați

întrebări frecvente

1. Cum pot vedea istoricul notificărilor în Windows?

Toate notificările vechi Windows sunt stocate într-un format de bază de date (.db). Vizualizați-le la „C: -> Utilizatori -> Nume utilizator -> AppData -> Local -> Microsoft -> Windows -> Notificări.” Pentru a deschide acest fișier DB utilizați o aplicație precum Thumbs Viewer disponibil pe GitHub.

Windows Dezactivați notificări Windows10 Notificări Db

2. Cum dezactivez notificările ecranului de blocare Windows?

În Windows 11, notificările ecranului de blocare pot fi dezactivate cu ușurință din „Sistem -> Notificări”. Debifați caseta de selectare „Afișați notificările pe ecranul de blocare” sub Notificări. Dacă este necesar, dezactivați mementourile și apelurile VoIP primite pe ecranul de blocare din aceeași locație. În Windows 10, aceste opțiuni apar în „Sistem -> Notificări și acțiuni”.

Windows Dezactivați notificările Windows11 Notificări de sistem activate 1

3. Cum dezactivez sunetele de notificări Windows?

Sunetele notificărilor Windows pot fi dezactivate din „Sistem -> Notificări” în Windows 11 și „Sistem -> Notificări și acțiuni” în Windows 10. Cu toate acestea, acest lucru afectează doar sunetele aplicației, dar nu și mesajele de avertizare bruște. Pentru a dezactiva sunetele de notificare pentru alertele generale ale sistemului:

 1. Deschideți Panoul de control și sub „Hardware și sunet”, faceți clic pe meniul „Sunet”. Aceasta deschide o nouă fereastră pop-up.
Windows Dezactivare notificări Windows Notificare Niciuna
 1. Accesați fila „Sunete” și sub schema de sunet Windows activă, derulați în jos și selectați „Notificare” sub Evenimente de program.
 2. Acum accesați selecția drop-down „Sunete” de mai jos și setați-o ca „Niciuna”. Faceți clic pe „Aplicați” pentru a salva modificările.

Credit imagine: Dean Pugh pe Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x