Cum să dezactivezi sunetul tastaturii pe Android și iPhone

Keyboard Androidiphone Turn Off Sound
⏱️ 8 min read

Există două tipuri de oameni: cei cărora le place sunetul de la tastatură pe un smartphone și cei cărora nu le place. Dacă aparțineți acestei din urmă categorii, puteți dezactiva cu ușurință sunetul tastaturii pe Android și iPhone, unde este activat implicit. Să examinăm cum să dezactivați sunetul de la tastatură pentru tastaturile Gboard, SwiftKey, Samsung și Apple.

Cum să dezactivați sunetul tastaturii pe Android

1. Dezactivați sunetul tastaturii pe Gboard

1. Deschideți setările tastaturii Gboard urmând metoda de mai sus sau lansând orice aplicație unde puteți utiliza tastatura Gboard pentru a accesa rapid setările. Atingeți pictograma Setări din partea de sus a tastaturii. Ca alternativă, deschideți sertarul de aplicații de pe telefon și atingeți „Gboard”.

Setări tastatură Gboard

2. Atingeți „Preferințe” în setările Gboard. Derulați în jos și dezactivați comutatorul de lângă „Sunet la apăsarea tastei”. Dacă doriți, puteți reduce volumul apăsării tastei în loc să îl dezactivați complet. Pentru aceasta, atingeți opțiunea „Volum la apăsarea tastei” și ajustați-o la nevoile dvs.

Tastatura Dezactivează sunetul Gboard

Pe același ecran, veți putea dezactiva vibrația tastaturii. Pentru aceasta, dezactivați comutatorul de lângă „Feedback haptic la apăsarea tastei”. De asemenea, puteți regla puterea vibrației dacă decideți să o mențineți activată.

2. Dezactivați sunetul tastaturii pe SwiftKey

1. Deschideți setările tastaturii SwiftKey. O poți face în mai multe moduri. În primul rând, deschideți tastatura SwiftKey în orice aplicație. Atingeți pictograma Setări de pe tastatură. Asta te va duce la setările tastaturii. De asemenea, puteți deschide lista de aplicații pe telefon și apăsați pe „SwiftKey” de acolo.

Setări tastatură Swiftkey

2. În setările SwiftKey, atingeți „Sunet și vibrații”. Dezactivați comutatorul de lângă „Volum sunet apăsat taste”. Similar cu Gboard, puteți crește sau reduce volumul apăsării tastei folosind glisorul disponibil dacă doriți să îl mențineți activat.

Tastatura Swiftkey Opriți sunetul

Interesant, SwiftKey vă permite, de asemenea, să schimbați sunetul tastaturii din profilul de sunet Keypress. Și dacă doriți să dezactivați vibrația și pentru SwiftKey, dezactivați comutatoarele de lângă „Utilizați vibrația implicită Android” și „Vibrația apăsare taste”.

3. Dezactivați sunetul tastaturii pe tastatura Samsung

Pașii pentru a dezactiva sunetul sau vibrația pentru o tastatură Samsung sunt ușor diferiți, așa cum veți vedea mai jos. Cu toate acestea, dacă utilizați Gboard sau SwiftKey pe un dispozitiv Samsung Galaxy, urmați pașii menționați mai sus.

1. Lansați Setări pe telefonul dvs. Samsung.

2. Atingeți „Sunete și vibrații” urmat de „Controlul sunetului/vibrațiilor sistemului”.

Setări tastatură Samsung

3. Dezactivați comutatorul de lângă „Tastatură Samsung” din secțiunea Sunet. Dacă doriți să dezactivați și vibrația, dezactivați comutatorul de sub secțiunea Vibrații pentru „Tastatura Samsung”.

Tastatura Samsung dezactivează sunetul și vibrațiile

Bacsis: dacă sunteți utilizator de tastatură Samsung, aflați cum să schimbați culoarea tastaturii Samsung.

Cum să dezactivați sunetul tastaturii pe iPhone

Adesea, dorim să oprim sunetul tastaturii doar pentru o perioadă scurtă. Să presupunem că vă aflați într-un loc în care nu doriți ca alții să audă sunetul apăsării tastei. În astfel de situații, puteți opri sunetul de la tastatură utilizând butonul fizic de sunet de pe telefon. Ar trebui să fie pe marginea din stânga a telefonului. Pur și simplu, împingeți-l spre spatele telefonului pentru a activa modul Silențios. Acest lucru va dezactiva sunetele apăsate de taste pentru toate tastaturile.

După cum probabil ați ghicit, deși această metodă este utilă pentru momente temporare, dezactivează toate sunetele de pe telefon. Nici măcar nu vei primi o notificare sau un sunet de apel, așa că folosește-l cu înțelepciune.

Dezactivați sunetul tastaturii Apple pe iPhone

Dacă nu vă place sunetul apăsării tastaturii Apple și doriți să îl mențineți dezactivat tot timpul, puteți face acest lucru din Setări, așa cum se arată mai jos.

1. Deschide Setări pe iPhone-ul tău.

2. Accesați „Sunete și tactile”. Derulați în jos și dezactivați comutatorul de lângă Clicurile de la tastatură. În mod similar, verificați și alte setări utile pentru tastatura iOS.

Tastatura Iphone Opriți sunetul

Dezactivați sunetul tastaturii Gboard pe iPhone

Gboard nu oferă o setare de sunet dedicată pe iPhone. Dar dacă urmați metoda de mai sus pentru tastatura Apple, ar trebui să dezactiveze și sunetul clicurilor de la tastele Gboard. Cu toate acestea, pentru mulți utilizatori, inclusiv pentru mine, acest lucru nu dezactivează sunetul Gboard. Deci care este soluția? Pur și simplu reporniți iPhone-ul după ce ați dezactivat setarea pentru clicuri de la tastatură și asta ar trebui să funcționeze.

În cazul în care nici repornirea telefonului nu ajută, trebuie să revocați setarea „Permiteți acces complet” și să o acordați din nou. Pentru a face acest lucru, deschideți Setări pe iPhone și accesați „General -> Tastatură -> Tastaturi”. Atingeți „Gboard”. Dezactivați comutatorul pentru „Permiteți accesul complet”. Așteptați câteva secunde și activați-l din nou.

Tastatura Gboard Opriți sunetul Iphone

Dezactivați sunetul tastelor SwiftKey pe iPhone

1. Deschideți aplicația SwiftKey pe iPhone.

2. Apăsați pe Setări. Dezactivați comutatorul pentru „Sunete pentru clicuri taste”. Pentru a dezactiva vibrația, dezactivați comutatorul pentru „Feedback haptic cheie”.

Tastatura Swiftkey Iphone Opriți sunetul

întrebări frecvente

1. Cum îmi recuperez clicurile de la tastatură?

Pur și simplu repetați pașii menționați în metodele de mai sus și activați comutatorul de lângă opțiunea de sunet.

2. Pot schimba sunetul tastaturii pe iPhone și Android?

Nu puteți utiliza un sunet diferit de apăsare a tastei pe iPhone. Cu toate acestea, puteți face acest lucru pe Android folosind tastatura SwiftKey.

3. De ce tastatura mea este atât de tare?

Este posibil să fi crescut sunetul clicurilor de taste în setările tastaturii telefonului Android. Navigați la setările de sunet pentru tastatură, așa cum se arată mai sus și reduceți volumul. Pe un iPhone, volumul clicurilor tastelor corespunde cu setările de volum ale telefonului. Dacă reduceți volumul general prin intermediul butonului din partea stângă a telefonului, volumul clicurilor tastelor va reduce și el. De asemenea, dacă măriți volumul prin intermediul butonului din partea stângă, volumul clicurilor tastelor va crește.

Încercați noi tastaturi

Acum că știți cum puteți dezactiva sunetele de clic pe taste pe Android și iPhone, aflați cum să utilizați o tastatură fizică cu un telefon Android. De asemenea, ar trebui să verificați cele mai bune alternative Gboard și tastaturi Android care vă ajută să scrieți mai bine.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x