Cum să dezinstalați subsistemul Windows pentru Android (WSA) pe Windows 11

⏱️ 1 min read

Pe Windows 11, puteți dezinstala subsistemul Windows pentru Android (WSA) atunci când nu mai aveți nevoie de platformă. Cu toate acestea, luați în considerare că eliminarea WSA dezinstalează și Amazon Appstore și orice aplicație Android pe care ați instalat-o anterior pe Windows 11.

Subsistemul Windows pentru Android este platforma creată de Microsoft (similar cu WSL) care oferă mediul de virtualizare pentru a rula aplicații Android pe Windows 11. Compania colaborează și cu Amazon pentru a aduce Amazon Appstore pentru a livra aplicațiile.

Deși capacitatea de a rula aplicații Android este o caracteristică utilă, poate veni momentul în care nu mai aveți nevoie de el sau poate fi necesar să o resetați dacă aveți probleme.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a elimina subsistemul Windows pentru Android împreună cu toate componentele și aplicațiile din Windows 11. (Consultați și acest tutorial video pe canalul YouTube Pureinfotech cu procesul de trecere pentru a finaliza această sarcină.)

Dezinstalați subsistemul Windows pentru Android

Pentru a dezinstala Windows Subsystem for Android (WSA) de pe computer, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.

 2. Click pe Aplicații.

 3. Apasă pe Aplicații și funcții pagina din partea dreaptă.

 4. Selectează Amazon Appstore.

 5. Faceți clic pe butonul de meniu cu trei puncte din partea dreaptă și selectați Dezinstalează buton.

  Dezinstalați WSA

 6. Apasă pe Dezinstalează butonul din nou.

 7. Apasă pe Dezinstalează butonul pentru a confirma că subsistemul Windows pentru aplicațiile Android și Android va fi, de asemenea, eliminat.

  Eliminați aplicațiile și componentele Android

După ce finalizați pașii, subsistemul Windows pentru Android, Amazon Appstore și toate aplicațiile Android pe care le-ați instalat anterior vor fi eliminate din Windows 11. Puteți reinstala platforma cu aceste instrucțiuni.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...