de Dmytro Brovkin

Cum să dezvolți o aplicație de călătorie de succes precum Priceline, Expedia și Airbnb

Cum sa dezvolti o aplicatie de calatorie de succes precum

Sfera turismului este un imens sector de afaceri care include o mulțime de componente: agenții de turism, companii de asigurări, hoteluri, restaurante și așa mai departe.

Este destul de greu să supraestimăm importanța dispozitivelor mobile în acest domeniu – oamenii au nevoie de acces la servicii de înaltă calitate în timp ce sunt departe de computerele lor și nu pot fi prezenți fizic la birou. Aici strălucesc cu adevărat aplicațiile mobile.

De ce să lansăm o aplicație de călătorie: un nou reper în peisajul digital

Să aruncăm o privire la numere înainte de a ne adânci în subiect:

 • În 2009, numărul descărcărilor la nivel mondial a fost de aproximativ 2,5 miliarde.
 • În 2011 a ajuns la 3,1 miliarde.
 • Ne putem aștepta ca numărul să depășească 7 miliarde la sfârșitul anului 2017, ceea ce este de peste două ori mai mare decât în ​​urmă cu șase ani.

Smartphone-urile sunt pe cale să înlocuiască laptopurile și computerele atunci când vine vorba de cumpărături online. Dacă afacerea dvs. este conectată la acest domeniu și, din anumite motive, încă nu aveți propria aplicație mobilă, este timpul să vă gândiți la asta.

Pentru companiile de turism, precum și pentru comercianții cu amănuntul online, avantajele unei aplicații mobile pentru afaceri sunt destul de evidente. Acesta servește la creșterea vânzărilor, la îmbunătățirea calității serviciilor și la fidelizarea clienților față de marcă și produsele sale.

Aplicațiile de călătorie mobile includ:

 • Google și Apple Maps
 • Planificatorii de călătorii
 • Aplicațiile care vă arată hotspot-uri WiFi în apropiere
 • Aplicațiile care vă permit să rezervați hoteluri și bilete oriunde mergeți
 • Aplicațiile care pot găsi servicii pentru cei cu nevoi speciale

Lansarea unei aplicații cu adevărat utile pentru utilizatorii dvs. este o modalitate excelentă de a vă depăși concurenții. Să aruncăm o privire asupra acestor fapte.

Astăzi aproape toată lumea are un smartphone. 65% dintre călători preferă să-și planifice călătoriile cu ajutorul aplicațiilor mobile.

Cum sa dezvolti o aplicatie de calatorie de succes precum
Aplicația Trips de Lonely Planet

Majoritatea oamenilor de afaceri (de fapt aproximativ 70% dintre ei) își rezervă biletele și hotelurile prin intermediul aplicațiilor mobile.

Aproximativ 80% dintre companiile de turism, hoteluri și companii aeriene profită de expunerea mărcii, creșterea veniturilor și alți factori după lansarea aplicației.

Fiecare turist ar dori cu siguranță să aibă o aplicație care să-i permită să navigheze cu ușurință oriunde merg. Aplicația mobilă de călătorie poate include dicționare, hărți și ghiduri către diferite locuri de interes (cafenele, restaurante, muzee și altele). Aproximativ 75% dintre călători folosesc cel puțin o aplicație mobilă în timpul călătoriei.

În acest moment, 35% dintre călători descarcă aplicații pentru călătoria lor sau pentru vacanțele viitoare. O altă modalitate de a utiliza aplicația este să împărtășiți impresiile imediat sau după călătorie. În era rețelelor sociale, mai mult de jumătate dintre turiști își postează fotografiile de vacanță online.

Aplicațiile mobile de călătorie ocupă locul 7 pe lista celor mai descărcate aplicații.

Statisticile arată că lansarea aplicației poate oferi noi modalități de a vă crește veniturile, de a face marca mai populară, de a construi o bază fidelă de clienți și multe altele.

Desigur, o aplicație trebuie să aibă o idee minunată și valoroasă și să fie bine concepută și dezvoltată. În acest fel, o aplicație mobilă poate fi un avantaj imens pentru afacerea dvs.

Ce face diferența între o aplicație mediocră și una bună?

Care este aplicația ideală de călătorie pe care utilizatorii doresc să o folosească? Este o aplicație ușor de înțeles și de accesat. Cu siguranță trebuie să le facă călătoria mai confortabilă și să permită oamenilor să comunice cu alți turiști și companii.

Aceste criterii fac o aplicație cu adevărat utilă, reduc presiunea asupra călătorilor și fac publicul mai fidel.

1611444611 338 Cum sa dezvolti o aplicatie de calatorie de succes precum

Iată câteva sfaturi pentru a crea o aplicație turistică modernă și atractivă care vă va permite să obțineți profit:

 1. Asigurați-vă că știți care este publicul dvs. țintă. Creați o imagine a utilizatorului dvs. și lucrați la îmbunătățirea aplicației pentru el.
  Dacă compania dvs. lucrează în principal cu antreprenori și directori, ar fi logic să lansați o aplicație pentru călătorii de afaceri, poate bilete ușoare și simple și rezervări de hoteluri, check-in mai rapid la aeroport sau un planificator de călătorii.
 2. Faceți aplicația dvs. ușor de utilizat și ușor de utilizat.
  Dacă caracteristica dvs. principală este să căutați cele mai bune oferte hoteliere și să le rezervați imediat, modalitatea de a finaliza înregistrarea nu ar trebui să depășească câteva clicuri.
 3. Permiteți utilizatorilor să vă împărtășească feedback-ul.
  Încorporați un buton în aplicație care îi aduce într-un sector în care își pot lăsa comentariile, discuta despre ce este bine sau ce nu este o aplicație și așa mai departe. O astfel de funcție vă poate permite să vă cunoașteți publicul și nevoile și să înțelegeți ce ați putea face mai bine.
 4. Păstrați legătura cu utilizatorii și asigurați-vă că comunicați constant cu aceștia.
 5. Faceți aplicația dvs. offline.
  Dacă aplicația dvs. va putea în continuare să anunțe oamenii despre check-in sau altceva, chiar dacă au dezactivat rețelele mobile, va fi un mare avantaj pentru dvs.
 6. Integrați rețelele sociale precum Facebook, Instagram sau Twitter cu aplicația dvs.

Popularitatea aplicațiilor de călătorie este în creștere în acest moment, astfel încât obiectivul dvs. principal este să lansați o aplicație care să poată atrage și ține un public numeros care poate fi monetizat.

Expertiza în afaceri este absolut necesară în prima etapă. Ar trebui să analizezi piața și rivalii tăi. Aflați cum arată publicul dvs. țintă și înțelegeți ce ar dori să vadă.

Poziționarea și denumirea sunt, de asemenea, importante, ceea ce atrage cea mai mare atenție. După aceea, trebuie să faceți toată munca murdară cu dezvoltarea aplicațiilor și să creați un design bun.

Ultima etapă este testarea aplicației. Folosiți cât mai multe modele de smartphone-uri pentru a preveni strecurarea bug-urilor.

Implementarea API-urilor

Dacă conduceți o agenție de turism și doriți să intrați pe piața aplicațiilor mobile, puteți găsi un program de parteneriat la serviciile populare și să le utilizați în avantajul dvs. De exemplu, dacă integrați un API Booking.com în aplicație, clienții dvs. vor putea rezerva hotelurile din întreaga lume direct dintr-un singur meniu. Este o modalitate excelentă de a oferi mai multe oportunități utilizatorilor dvs.

1611444611 70 Cum sa dezvolti o aplicatie de calatorie de succes precum

Utilizarea API este o modalitate excelentă de a începe și există multe dintre ele. Fiecare program oferă propriile condiții, profituri și modalități de lucru. Să aruncăm o privire la unele dintre ele:

 1. Booking.com programul de parteneriat oferă peste 23 de milioane de camere de hotel în peste un milion de locuri.
 2. Expedia API oferă acces la 321.000 de hoteluri și peste 400 de companii de zbor, dar este doar în Statele Unite.
 3. Skyscanner parteneriatul permite clienților dvs. să caute și să rezerve zborurile chiar de pe site-ul dvs. web. Skyscanner poate rezerva bilete, hoteluri și închiria mașini.

De asemenea, puteți utiliza servicii care oferă recomandări precum:

 1. Google Locații cu peste 95 de milioane de locuri de interes și companii.
 2. Facebook Places folosește API-ul său grafic și datele de Factual pentru a facilita căutarea locurilor de interes.
 3. API Yelp vă oferă recenzii, fotografii și liste de date. Yelp este o alegere excelentă pentru piața SUA.
 4. CityGrid Interfețele API includ peste 18 milioane de liste locale pentru SUA. Puteți chiar face bani dacă utilizatorii dvs. interacționează cu CityGrid, datorită programului lor „Locuri care plătesc”.
 5. API-ul TripAdvisor oferă acces la o bază de date imensă realizată de utilizatori și ulterior la fotografii, recenzii și evaluări ale locurilor.

Învață de la cei mai buni – și inovează!

De asemenea, puteți afla multe despre cum să creați o aplicație mai bună, cercetând celelalte proiecte care rulează cu succes.

Iată câteva exemple care ar putea fi interesante:

Airbnb

A serviciu de închiriere aceasta este una dintre cele mai populare platforme imobiliare din lume. Vă permite să comunicați direct cu proprietarii de apartamente fără a fi nevoie să plătiți agenților pentru serviciul lor.

1611444612 69 Cum sa dezvolti o aplicatie de calatorie de succes precum

În acest moment există peste 700.000 de opțiuni disponibile în 34.000 de orașe din întreaga lume. Motorul de căutare vă va ajuta să găsiți apartamentul într-o anumită parte a orașului sau cu anumite servicii.

Înainte de a rezerva o cameră sau un apartament, puteți contacta proprietarul, discutați fiecare detaliu, observați fotografiile și căutați feedback de la clienții anteriori. Serviciul vă permite, de asemenea, să vă faceți propriul apartament disponibil spre închiriere pentru a câștiga bani. Totul poate fi controlat chiar de pe smartphone sau tabletă.

Priceline

Un aplicație care vă arată ce hoteluri sunt disponibile în apropiere. Este foarte util pentru persoanele care călătoresc pe neașteptate și nu caută hoteluri în avans. Acesta arată prețurile, feedback-ul și vânzările. Priceline vă permite, de asemenea, să găsiți stații de închiriere de mașini, autobuze și trenuri și așa mai departe.

Expedia

Este un aplicație care vă planifică călătoria și vă rezerva zboruri și hoteluri. Există informații complete despre când ajungeți, plecați și așa mai departe. De asemenea, vă oferă toate feedback-urile și evaluările disponibile.

1611444612 742 Cum sa dezvolti o aplicatie de calatorie de succes precum

Deci, aplicația mobilă de călătorie deschide o varietate de moduri de a vă dezvolta afacerea și de a crește. Companiile care lansează o aplicație mobilă de succes și păstrează legătura cu publicul pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor lor, au șanse mult mai mari de a reuși în industrie.

Sperăm sincer că articolul nostru vă va fi de ajutor dacă doriți să lansați propria aplicație sau pur și simplu să aflați ceva nou despre aplicațiile de călătorie mobile. Dacă doriți să creați propria aplicație, Echipa Octodev va fi bucuros să vă ajute și să vă ghideze pe parcursul întregului proces.

Acest articol a fost publicat inițial pe Blogul Octodev.