Cum să dictați și să vă editați documentele Google prin voce

Cum să dictați și să vă editați documentele Google prin voce
⏱️ 3 min read

Dacă ați dorit vreodată să aveți pe cineva la cerere și să sunați pentru a putea scrie tot ce doriți, atunci se pare că veți petrece mult timp în Google Docs (dacă nu ați făcut-o deja). De ce? Google Docs vă permite să utilizați o varietate de comenzi de formatare și editare care vă vor ușura mult sarcinile de dictare.

Funcționalitatea de tastare vocală nu este atât de nouă, deoarece mulți se bucură de ea din septembrie anul trecut, dar acum utilizatorii pot edita și formata folosind doar vocea lor. Pentru a utiliza tastarea vocală, accesați meniul Instrumente și selectați „Tastare vocală”. De asemenea, puteți apăsa „Ctrl + Shift + S” pentru computer și „Cmd + Shift + S” pentru Mac.

Puteți face Documente Google să facă tot felul de lucruri, cum ar fi adăugarea de stiluri de text, cum ar fi cursivele și boldurile, săriți la un nou paragraf, să editați tabele, să ștergeți ultima lucrare, să spăciați înapoi, să faceți un paragraf nou și să inserați ecuații. La Pagina de asistență Docs, puteți obține lista completă a comenzilor pe care le puteți aplica în timpul tastării vocale. De asemenea, puteți spune „Ajutor pentru comenzile vocale” dacă doriți să accesați Centrul de ajutor Google chiar din Google Docs.

Există un dezavantaj în toate acestea și este că va funcționa doar cu versiunea desktop a Chrome. De asemenea, va trebui să fii atent atunci când formatezi. De exemplu, dacă doriți un anumit text cu caractere aldine, trebuie să spuneți „Bold” înainte de text. De asemenea, puteți adăuga culoare textului. Google Docs recunoaște cian, portocaliu, roșu, verde, galben, violet, albastru și magenta.

Există, de asemenea, comenzi pe care va trebui să le spuneți după și nu înainte, ca în exemplul îndrăzneț. Să presupunem că doriți să aplicați „Rubrica 1;” va trebui să spuneți acest lucru după ce ați spus textul respectiv. Spunând „du-te la” sau „mută la”, puteți muta cu ușurință cursorul mouse-ului în acele poziții fără a atinge chiar mouse-ul. De asemenea, veți fi fericiți să știți că tastarea vocală acceptă, de asemenea, engleza cu accente precum accentul indian și puteți vorbi spaniolă și cu accentele sale diferite.

Google_Docs_Voice_Editing_Cookies

Singurul dezavantaj este că comenzile vocale pentru formatare și editare sunt disponibile momentan doar în limba engleză. Șansele sunt că Google va adăuga în curând mai multe limbi. Trebuie să fie, nu crezi?

Unii ar putea prefera să continue să-și folosească tastaturile și șoarecii, deoarece pot fi mai confortabili sau mai rapizi pentru ei, în timp ce alții nu sunt repezi la tastare și nu vor să petreacă o oră tastând când Google poate face acest lucru pentru ei în mai puțin timp. Abilitatea de a edita și de a forma pe Google Docs va fi, de asemenea, foarte utilă pentru cei care au un prejudiciu care îi împiedică să scrie.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Concluzie

Nu există nicio îndoială că nevoile noastre de editare vor fi satisfăcute fără a fi nevoie să atingem mouse-ul computerului și sperăm că se va îmbunătăți doar cu timpul. Ați încercat editarea vocală în Google Docs? Spuneți-ne în comentarii.

Credit de imagine: Microfon Studio

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x