Cum să economisești bateria iPhone-ului prin oprirea consumului excesiv de energie al Spotify

Cum să oprești Spotify să epuizeze bateria iPhone-ului tău
⏱️ 10 min read

Este frustrant să vezi că bateria iPhone-ului tău se termină rapid din cauza utilizării Spotify? Nu trebuie să îți mai faci griji. Există câteva trucuri simple pentru a opri Spotify să epuizeze bateria telefonului tău.

Una dintre primele soluții este să dezactivezi actualizarea automată pentru playlist-uri și aplicații. Acest lucru va reduce frecvența cu care Spotify va consuma bateria la actualizarea continuă a listelor de redare.

De asemenea, poți reduce calitatea audio a melodiilor pentru a reduce consumul de energie. Spotify oferă opțiunea de a selecta calitatea audio pentru redare, astfel încât puteți alege o calitate mai mică pentru a economisi energie.

În plus, dacă nu asculți muzică offline și doar în streaming, încearcă să descarci lista de redare înainte de a pleca de acasă. Aceasta va evita utilizarea frecventă a datele mobile pentru streaming și veți economisi astfel bateria.

În cele din urmă, dacă observi o utilizare excesivă a bateriei după actualizarea ultimei versiuni, încercați să reinstalați aplicația. Acest lucru poate ajuta la eliminarea problemelor de compatibilitate și va rezolva problemele cu bateria.

În concluzie, există câteva soluții simple pentru a opri Spotify să epuizeze bateria telefonului tău. Încercați-le și vedeți care funcționează cel mai bine pentru tine.

Deși nu este nimic surprinzător cu privire la problemele neașteptate de descărcare a bateriei pe iPhone, recent am fost adus în atenție de plângerile unui număr mare de utilizatori Spotify cu privire la consumarea rapidă a bateriei pe iOS. În timp ce unii au susținut că Spotify consumă aproximativ 30% din durata de viață a bateriei în doar o jumătate de oră, alții au raportat că aplicația de streaming de muzică consumă mai mult de 50% din durata de viață a bateriei iPhone-ului. Problema de descărcare a bateriei de la Spotify a fost atât de răspândită încât gigantul de streaming a recunoscut problema și acum o analizează. Este mai răspândită în actualizările iOS recente, inclusiv iOS 14.8 și iOS 15. În timp ce o remediere oficială este în lucru, consultați aceste șase sfaturi pentru a preveni ca Spotify să vă epuizeze bateria iPhone.

Opriți Spotify să vă epuizeze bateria iPhone (2021)

Care ar putea fi motivul consumului rapid al bateriei din cauza Spotify în iOS 15? O eroare software pare să fie problema aici. Prin urmare, nimic mai mult decât o actualizare de software ar oferi o soluție permanentă a problemei. Pe de altă parte, nu ar trebui să vă luați ochii de la funcțiile care consumă energie și de la software-ul învechit, care sunt bine cunoscute pentru declanșarea unor probleme ciudate. În orice caz, nu este nevoie să pierdeți somnul, deoarece există câteva metode eficiente pentru a rezolva problema. Având în vedere asta, să trecem la treabă!

1. Dezactivați Actualizarea aplicației în fundal pentru Spotify

Din ceea ce pot spune pe baza experienței, reîmprospătarea aplicației în fundal și consumarea bateriei merg mână în mână. Dacă nu reușiți să gestionați această caracteristică consumatoare de energie, poate provoca cu ușurință consumarea neașteptată a bateriei pe iPhone. Nu intelege gresit! Reîmprospătarea aplicațiilor în fundal există pentru un motiv și joacă un rol important în a ajuta aplicațiile să funcționeze fără probleme pe dispozitivul tău iOS. Cu toate acestea, actualizarea continuă în fundal afectează bateria (mai mult în cazul unui iPhone vechi), ceea ce provoacă în cele din urmă probleme precum supraîncălzirea iPhone-ului și descărcarea mai rapidă a bateriei.

Prin urmare, ca El a sugerat Pe moderatorii forumului Spotify, puteți dezactiva reîmprospătarea aplicației în fundal pentru ca Spotify să oprească problema de descărcare a bateriei pe iPhone. Pentru a face asta, mergeți la Setări -> General -> Actualizare aplicație de fundal și dezactivați comutatorul de lângă Spotify.

2. Force Kill Spotify și Hard Reset iPhone

Dacă prima soluție nu a rezolvat problema de descărcare a bateriei Spotify pe iOS 15 sau iOS 14.8, opriți forțat aplicația Spotify (dacă este deschisă) și reporniți iPhone-ul.

  • Pe iPhone cu Face ID: Glisați în sus din bara de lansare și opriți-vă în centrul ecranului. Apoi glisați în sus pe cardul aplicației Spotify pentru a forța închiderea aplicației.
  • Pe iPhone cu Touch ID: Apăsați de două ori butonul Acasă și apoi glisați în sus pe cardul aplicației Spotify pentru a închide aplicația.
Forțați părăsirea Spotify pe iPhone

După aceea, vă sugerăm să vă resetați iPhone-ul fără pierderi de date. Nu fi surprins, deoarece a fost un salvator în remedierea problemelor obișnuite ale iOS.

  • Pe iPhone 8 și versiuni ulterioare: Apăsați și eliberați butonul de creștere a volumului. După aceea, apăsați și eliberați butonul de reducere a volumului. Apoi, țineți apăsat butonul lateral până când vedeți sigla Apple pe ecran.
forțați repornirea iPhone
Imaginea prin amabilitatea: Apple
  • Pe iPhone 7/7 Plus: Apăsați și mențineți apăsat butonul lateral și butonul de reducere a volumului până când pe ecran apare sigla Apple.
  • Pe iPhone 6s/ 6s Plus: Apăsați și mențineți apăsat simultan butonul lateral și butonul Acasă până când pe ecran apare logo-ul Apple.

3. Faceți ordine în Spotify ștergând memoria cache

Prefer să șterg din când în când memoria cache a aplicației pentru a preveni blocarea stocării iPhone-ului. Nu numai că ține dezordinea departe, dar ajută și aplicațiile să funcționeze fără probleme. Aș recomanda să încercați acest truc vechi pentru a vedea dacă rezolvă problema de descărcare a bateriei în Spotify pe dispozitivul dvs. iOS 14.8 sau iOS 15. Nu vă deranjați, nu vă va șterge descărcările.

Accesați aplicația Spotify de pe iPhone și atingeți pictograma setări în colțul din dreapta sus al ecranului. Apoi navigați la Depozitare -> ștergeți memoria cache. Apăsați pe ștergeți memoria cache din nou în fereastra pop-up pentru a vă confirma acțiunea.

Ștergeți memoria cache Spotify pe iPhone

4. Actualizați aplicația Spotify pe iPhone

Dacă nu ați actualizat Spotify pe iPhone de ceva vreme, o versiune învechită a aplicației este cel mai probabil cauza principală a problemei. Dacă este cazul, vă sugerăm să încercați să actualizați aplicația la cea mai recentă versiune.

Pentru a face acest lucru, deschideți App Store și atingeți pictograma profilului din colțul din dreapta sus al ecranului. Acum, găsiți Spotify și atingeți butonul de actualizare de lângă acesta.

Actualizați Spotify pe iPhone

5. Ștergeți și reinstalați Spotify

O altă soluție de încredere pe care ar trebui să o încercați să opriți problema de descărcare a bateriei Spotify pe iPhone este să ștergeți și să reinstalați aplicația de streaming. Da, este o soluție radicală, dar are capacitatea de a remedia erori legate de aplicație. Vă rugăm să rețineți că ștergerea aplicației va șterge și datele dvs. Pentru a continua acest proces, țineți apăsat butonul pictograma spotify -> eliminați aplicațiile -> șterge aplicația.

Ștergeți și reinstalați Spotify

6. Actualizați software-ul iPhone

Apple lansează actualizări de software iOS 15 pentru a îmbunătăți performanța generală și a remedia diverse probleme care apar din când în când. Deci da, este întotdeauna mai bine să-ți ții iPhone-ul la zi. Dacă dispozitivul dvs. încă rulează iOS 14.8, asigurați-vă că actualizați la iOS 15 (Setări -> General -> Actualizare software), care a fost lansat oficial în septembrie 2021.

Și dacă sunteți deja pe iOS 15, așteptați următoarea actualizare. Deoarece Apple este consecvent în ceea ce privește lansarea actualizărilor, este posibil să nu trebuiască să așteptați prea mult.

Actualizați software-ul pe iPhone

Remediați problemele de descărcare a bateriei Spotify în iOS 15 și iOS 14.8

Asta e tot! Sperăm că Spotify a început să se comporte normal și nu provoacă nicio problemă majoră de descărcare a bateriei pe dispozitivul dvs. iOS 15. Deoarece gigantul de streaming muzical a recunoscut deja problema de descărcare a bateriei, o remediere oficială ar putea fi chiar după colț. De îndată ce este disponibilă, puteți actualiza aplicația pentru a remedia problema. Apropo, aveți întrebări sau îndoieli cu privire la sfaturile menționate mai sus? Dacă da, nu ezitați să ne spuneți părerile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

În concluzie, problema de descărcare rapidă a bateriei pe iPhone cauzată de utilizarea aplicației Spotify este una răspândită și a fost recunoscută de gigantul de streaming muzical. Deși o remediere oficială este în lucru, sunt disponibile mai multe soluții temporare, cum ar fi dezactivarea actualizării aplicației în fundal, oprirea forțată a Spotify și resetarea iPhone-ului, ștergerea memoriei cache a aplicației, actualizarea ei sau chiar ștergerea și reinstalarea aplicației. Actualizarea software-ului iPhone la versiunea iOS 15 ar putea, de asemenea, să ajute la remedierea problemei. În orice caz, este important să se ia măsuri pentru a preveni descărcarea neașteptată a bateriei iPhone-ului, folosind aceste sfaturi eficiente.
La finalul acestei postări, vă mulțumesc pentru că ați luat timpul să o citiți și sper că ați găsit informațiile utile și interesante. În lumea tehnologiei, lucrurile se schimbă rapid și sunt mereu în mișcare. Haideți să rămânem conectați și să explorăm împreună noile tendințe și inovații care ne vor transforma viitorul! #staytechy

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x