Cum să economisiți costuri prin actualizarea unui Mac mai vechi, în loc să cumpărați un Mac nou

Cum să economisiți costuri prin actualizarea unui Mac mai vechi, în loc să cumpărați un Mac nou

În ultimii ani Apple s-a lipit în multe părți ale Mac-urilor lor – inclusiv HDD-uri, SSD-uri, RAM etc. – pentru a împiedica utilizatorii să facă upgrade. Cu toate acestea, există câteva Mac-uri disponibile încă pe site-uri precum eBay și Amazon, care nu sunt doar apropiate de generația lor actuală în domenii precum puterea de procesare, dar oferă posibilitatea de a actualiza hardware-ul general.

În general, Mac Pros și Mac Minis vor fi cel mai ușor de utilizat. Sistemele mai mici precum cele găsite în Macbook și Macbook Air includ piese mai mici (și uneori personalizate) cu care sunt mai greu de lucrat. Acest articol va detalia modul în care puteți economisi câțiva dolari cumpărând un Mac second-hand, puțin mai vechi, și actualizați unele piese pentru a-l actualiza cu generațiile actuale.

Ce merită să faceți upgrade?

Când vine vorba de a face upgrade-uri pentru Mac sau orice alt PC, trebuie mai întâi să luați în considerare ce dispozitive merită cu adevărat pentru bani. De asemenea, nu trebuie trecut cu vederea nici părțile care ar trebui actualizate în mod specific pentru a spori performanța. Când folosiți acest termen „actualizare”, îmi vin în minte în principal RAM-ul și hard disk-urile computerului.

RAM este destul de ieftin și ușor de achiziționat. Dacă descoperiți că lansarea programelor este îngrozitor de lentă sau că vă confruntați cu blocări și blocări, este posibil să fie nevoie de o actualizare RAM. Pentru a verifica utilizarea RAM, încercați o aplicație de genul Dr. Cleaner Elite.

Pe de altă parte, dar în mod similar, hard disk-urile sunt, de asemenea, un jucător major în performanța unui computer. Dacă Finder pare să dureze ceva timp pentru a se încărca, transferul de fișiere este lent sau programele durează ceva timp să răspundă – s-ar putea să fiți interesat să faceți upgrade la hard disk-ul Mac. Există trei motive principale pentru a înlocui o unitate:

  1. Unitatea nu funcționează.
  2. Este nevoie de mai mult spațiu de stocare.
  3. Un SSD este extrem de rapid.

În ceea ce privește abordarea celui de-al doilea motiv, mai degrabă decât actualizarea pentru mai mult spațiu de stocare, încercați să utilizați o unitate externă. Puteți face copii de rezervă ale fișierelor importante ale unității principale pe o unitate externă și puteți șterge fișierele de pe unitatea principală pentru a elibera spațiu.

Ce Mac-uri nu pot fi actualizate?

mac-upgrade-vechi-mac

Unele modele nu pot fi actualizate deloc, în timp ce dispozitivele precum Mac Mini 2014 acceptă doar o actualizare a hard diskului. Acest lucru se datorează faptului că memoria RAM a fost lipită la locul său.

Iată o descriere rapidă a majorității dispozitivelor care au memoria RAM preconfigurată și lipită în loc:

  • 2014 Mac Mini sau o versiune ulterioară
  • MacBook Pro mai vechi de 2012
  • Modele Macbook Air
  • Macbookuri mai vechi de 2009
  • 2015 21,5 ″ iMac sau o versiune ulterioară

Din păcate, de asemenea, se pare că upgrade-urile de pe hard disk devin imposibile cu dispozitive mai noi precum Touch Bar Macbook Pro, deoarece SSD-urile lor sunt lipite pe placa logică.

Dacă încă nu sunteți sigur, încercați o căutare pe YouTube pentru „[model name/number] Actualizare RAM / hard disk. ” Dacă nu găsiți un rezultat, pur și simplu nu este un demers probabil. Și dacă decideți să faceți upgrade pe cont propriu, este foarte recomandat să urmăriți o prezentare pe YouTube.

O declinare a responsabilității înainte de a vă rupe Deschideți-vă computerul

Serios, citiți acest lucru, vă rog. Dacă Mac-ul dvs. este încă în garanție și îl deschideți din orice motiv pe cont propriu, veți anula garanția! Odată ce un singur șurub a fost îndepărtat, Apple nu va atinge dispozitivul. Continuați cu precauție sau luați în considerare angajarea unui reparator instruit pentru a face lucrările de modernizare pentru dvs. Luați în considerare rata costului de rentabilitate a performanței și dacă puteți sau nu riscați să deranjați o instalare. Nu aș încerca o reparație sau o actualizare pe o mașină cu misiune critică dacă nu ați făcut un astfel de upgrade în trecut.

Unele dintre cele mai bune Mac-uri de actualizat

În concluzie, dacă aveți nevoie de o mașină puternică ieftină, căutați un model mai vechi Mac Mini sau Mac Pro, deoarece acestea sunt ușor de actualizat. Dacă aveți nevoie de o mașină mai portabilă, MacBook Air acceptă actualizările de stocare flash PCIe. Din păcate, memoria RAM este lipită din fabrică.

Pentru a putea actualiza atât RAM, cât și un hard disk, dar totuși aveți portabilitate, vă recomandăm să vă uitați la un Macbook Pro 2012. Acesta este cel mai nou MacBook Pro care oferă în continuare atât RAM cât și upgrade-ul hard diskului. Dacă doriți doar să faceți upgrade unității, priviți spre un Macbook Pro 2014.

Actualizarea unui Mac mai vechi este doar o opțiune viabilă dacă, încă o dată, dispozitivul nu este critic pentru misiune și dacă sunteți în regulă să nu aveți cel mai actualizat software, hardware sau asistență de la Apple în următorii ani.

Scroll to Top