Cum să editați videoclipuri gratuit folosind Canva

Cum să editați videoclipuri gratuit folosind Canva

⌛ Reading Time: 10 minutes

Instrumentele gratuite de proiectare cu drag-and-drop de la Canva au făcut ca editarea fotografiilor să fie o ușoară. Aceleași puteri magice sunt acum disponibile pentru videoclipuri. Suita de editare video din Canva vă permite să creați un videoclip de la zero sau să editați printr-un șablon existent. Acoperim aici cum să utilizați editorul video Canva pe un desktop, dar este disponibil și pentru dispozitivele mobile.

Cum să găsiți un șablon de design video

Pentru a începe editarea videoclipurilor în Canva, accesați Site-ul Canva și selectați fila Video. Există diferite tipuri de design video bazate pe raporturi de aspect, cum ar fi videoclipul Facebook, mesajul video, colajul, prezentarea de diapozitive și așa mai departe. Faceți clic pe cel preferat pentru a începe.

Alternativ, puteți folosi bara de căutare de sus pentru a găsi designul video la alegere sau îl puteți deschide direct din galeria de șabloane video.

Cum să adăugați șabloane video

Veți găsi șabloane din fiecare categorie odată ce intrați în suita de editare video. Pentru a vizualiza paginile sau scenele existente dintr-un șablon, faceți clic pe el. Puteți adăuga toate paginile făcând clic pe „Aplicați toate” sau adăugați doar o pagină făcând clic pe ea.

Șabloane pentru editor video Canva

Cum să încărcați un videoclip

Pentru a adăuga propriul videoclip în Canva, accesați fila „Încărcări” și faceți clic pe „Încărcare media”. Navigați la videoclipul pe care doriți să-l adăugați în Canva. În mod similar, puteți încărca mai multe videoclipuri.

Canva Video Editor Încărcați videoclip

Faceți clic pe un videoclip pentru a-l adăuga ca element obișnuit la pagina sau scena curentă. Cu toate acestea, dacă doriți să fie pe o altă pagină sau să ocupe întreaga scenă/diapozitiv, trageți videoclipul în cronologia de jos. Ultimul pas poate fi folosit pentru a îmbina videoclipuri în Canva.

Canva Video Editor Adaugă videoclip

Bacsis: De asemenea, puteți trage videoclipul din stocarea locală a computerului dvs. direct pe Canva.

Cum să te înregistrezi în Canva

Pe lângă adăugarea videoclipurilor, vă puteți înregistra direct în Canva. Accesați fila „Încărcări” și faceți clic pe „Înregistrați-vă”. Acordați permisiunile necesare și începeți să vă înregistrați videoclipul. După înregistrare, puteți adăuga clipul la videoclipul curent sau îl puteți utiliza în videoclipurile viitoare.

Canva Video Editor Înregistrați-vă

Schimbați ordinea clipurilor video

Trageți și mutați clipurile video pe cronologia pentru a le repoziționa. Alternativ, în partea de jos, faceți clic pe pictograma Vizualizare grilă pentru a vedea toate clipurile într-un format grilă. Trageți clipurile pentru a le rearanja ordinea.

Vizualizare grilă Canva Video Editor

Cum să selectați un videoclip

Pentru a selecta o scenă întreagă, faceți clic pe previzualizarea acesteia în cronologie. În mod similar, faceți clic pe un element video de pe pânză pentru a-l selecta.

Cum să tăiați videoclipul

Puteți tăia un videoclip în două moduri în Canva. Dacă ați adăugat videoclip ca element, faceți clic pe videoclip pentru al selecta, apoi faceți clic pe pictograma Foarfecă din partea de sus.

Foarfecă de tăiere Canva Video Editor

Glisorul de previzualizare video va apărea în partea de sus. Utilizați marginile glisorului pentru a tăia videoclipul. Dacă doriți ca selecția să fie mai precisă, introduceți manual durata videoclipului în prima casetă care arată durata videoclipului.

Canva Video Editor Trim

Dacă doriți să decupați întreaga scenă, faceți clic pe scena din cronologia. Treceți mouse-ul peste marginea din stânga sau din dreapta a clipului până când vedeți o săgeată cu două fețe. Trageți videoclipul spre interior folosind săgeata pentru a decupa videoclipul de pe oricare dintre margini.

Canva Video Editor Trim Video Timeline

Cum să împărțiți videoclipul

Canva vă permite să tăiați videoclipurile în segmente mai scurte, astfel încât să le puteți edita separat. Pentru a împărți un videoclip, mai întâi selectați-l din cronologie, apoi faceți clic pe poziția în care doriți să fie împărțit videoclipul. Bara neagră ar trebui să apară în poziția de împărțire. Faceți clic dreapta pe videoclip și alegeți „Split” din meniu.

Canva Video Editor Split

Cum să decupați videoclipul

Decuparea scurtează un videoclip, în timp ce decuparea îi modifică raportul de aspect. Pentru a decupa un videoclip, mai întâi selectați-l pe pânza principală, apoi faceți clic pe butonul „Decupați” din partea de sus.

Butonul de decupare Canva Video Editor

Videoclipul dvs. va fi înconjurat de o casetă de selecție. Decupați videoclipul trăgând spre interior una dintre cele patru margini de colț.

Canva Video Editor Crop

Bacsis: selectați un videoclip și redimensionați-l folosind caseta de selecție din jurul lui sau trageți-l pentru a-și schimba poziția pe pânză.

Cum să măriți Canva

Puteți mări cronologia în Canva pentru a facilita împărțirea, tăierea și efectuarea altor acțiuni. Faceți clic pe pictograma Zoom de lângă glisorul Zoom și utilizați glisorul pentru a mări și micșora. Dacă aceasta mărește pânza principală, faceți clic din nou pe același buton. Acum veți putea mări cronologia.

Canva Video Editor Zoom

Cum să adăugați elemente precum videoclipuri, fotografii, grafice etc.

La fel ca editorul foto Canva, puteți adăuga o varietate de elemente la videoclipul dvs. Acestea includ fotografii, cadre, pictograme, autocolante animate, diagrame, forme, grafice etc. Faceți clic pe un element pentru a-l adăuga la clipul selectat în prezent.

Editorul video Canva Adaugă autocolant

Puteți adăuga, de asemenea, materiale video cu licență prealabilă. Accesați fila „Elemente” și faceți clic pe filtrul „Videoclipuri” din partea de sus. Faceți clic pe un clip video pentru a-l adăuga la videoclipul dvs.

Canva Video Editor Adaugă elemente

Bacsis: faceți clic pe pictograma Filtru din bara de căutare și bifați caseta de lângă „Animat” pentru a găsi rapid elemente animate.

Cum să plasați un videoclip într-un cadru

Videoclipurile, precum fotografiile, pot fi adăugate la cadrele Canva. Videoclipul se va conforma cu forma cadrului. Mai întâi, adăugați cadrul din fila Elemente, apoi trageți videoclipul pe cadru.

Canva Video Editor Frame

Cum să animați elemente individuale

Puteți anima elemente individuale sau grupuri de elemente din videoclipurile dvs. pentru a le face mai atractive. Selectați elementul și faceți clic pe butonul „Animați”. Alegeți stilul de animație din secțiunea Animații element.

Canva Video Editor Animate

În mod similar, puteți anima mai multe elemente în același timp. Pentru a începe, selectați-le pe toate trăgând mouse-ul pentru a le include pe toate în caseta de selecție. Apoi, pentru a le grupa, faceți clic pe butonul „Grup”. Când elementele sunt grupate, faceți clic pe oricare dintre ele și apăsați butonul „Animați”. Selectați un stil de animație.

Animație de grup Canva Video Editor

Cum să adăugați și să animați text

Textul este foarte important în videoclipuri. Textul poate fi adăugat, personalizat și animat în Canva. Selectați un stil din fonturile existente sau începeți de la zero făcând clic pe fila „Text”. După ce adăugați text, selectați-l și faceți clic pe butonul Animați pentru al anima.

Canva Video Editor Adaugă text

Bacsis: dacă nu vedeți butonul Animați, uitați-vă în interiorul pictogramei cu trei puncte din bara de meniu pentru formatarea fontului.

Cum să animați o pagină

De asemenea, puteți anima întreaga pagină sau cadrul în Canva utilizând funcția Animații de pagină. Faceți clic pe pagina din cronologie pentru a o selecta, apoi apăsați butonul „Animați”. Alegeți stilul de animație pentru pagina selectată.

Pagina de animație Canva Video Editor

Notă: dacă o animație este deja adăugată la element, text sau pagină, veți vedea numele animației în loc de butonul Animați și ar trebui să faceți clic pe acesta.

Cum să adăugați un efect de tranziție

Ce este un editor video dacă nu vă permite să adăugați un efect de tranziție între clipuri? Din fericire, Canva oferă funcția de tranziție.

Faceți clic pe pictograma de adăugare (+) dintre clipurile din cronologie și apăsați butonul „Adăugați la tranziție”. Selectați stilul de tranziție dintre efectele disponibile.

Canva Video Editor Adaugă tranziție

Cum să adăugați muzică la videoclipuri

Puteți să adăugați propriile coloane sonore sau să utilizați sunetul pre-licențiat în videoclipurile Canva.

Pentru a adăuga propriul audio, accesați „Încărcări -> Audio”. Trageți audio pentru a încărca, apoi faceți clic pe el pentru a-l adăuga la videoclip.

Canva Video Editor Adaugă audio

Pentru a găsi un fișier audio stoc, accesați fila „Elemente” urmată de secțiunea „Audio”. Faceți clic pe un fișier audio pentru a-l adăuga la cronologia video.

Canva Video Editor Adaugă stoc audio

În mod similar, puteți adăuga mai multe fișiere audio la videoclipul dvs. Le veți găsi pe toate în secțiunea cronologie. Iată câteva sfaturi pentru fișierele audio care pot fi efectuate din cronologia:

  • Trageți marginile laterale ale videoclipului pentru a schimba durata audio.
  • Faceți clic pe fișierul audio, apoi faceți clic pe pictograma Volum din partea de sus a ecranului pentru a schimba volumul audio.
  • Trageți fișierele audio pentru a le reordona în cronologia.

Cum să ștergeți un clip video sau audio

Selectați fișierul audio sau video dorit în cronologie și apăsați tasta Șterge butonul de pe tastatură.

Cum să adăugați un filigran la videoclip

Odată ce videoclipul este gata, îi puteți adăuga un filigran. Fie adăugați text, fie încărcați o siglă. Pentru aceasta din urmă, accesați secțiunea „Încărcări” pentru a o adăuga. Trageți-l pe pânză. Redimensionați-l și puneți-l în poziția dorită. Utilizați comenzile rapide de la tastatură pentru a le copia și lipi în alte pagini.

Cum să colaborezi cu ceilalți

Canva vă permite să colaborați cu alții pentru a crea videoclipuri uimitoare. Faceți clic pe butonul „Partajați” și introduceți adresele de e-mail ale persoanelor care vor putea să vadă și să editeze designul dvs. video.

Canva Video Editor Colaborați

Bacsis: faceți clic pe săgeata mică de lângă opțiunea Editați pentru a permite spectatorului să vizioneze doar videoclipul sau să-l folosească ca șablon.

Cum să descărcați videoclipuri în Canva

Când videoclipul final este gata, faceți clic pe butonul Descărcare din partea de sus. Alegeți tipul de fișier (MP4 este formatul preferat pentru videoclipuri) și apăsați butonul „Descărcare”.

Descărcare Canva Video Editor

întrebări frecvente

1. Utilizatorii din planul gratuit vor avea filigrane Canva pe videoclipurile lor?

Din fericire, nu. Cu excepția cazului în care utilizați un element plătit fără un cont pro, Canva nu adaugă propriul filigran la videoclipuri.

2. Puteți folosi videoclipuri și audio gratuit în Canva?

Da, galeria Canva conține un număr mare de videoclipuri și audio pre-licențiate. Ar trebui să le poți folosi fără probleme.

Deși vă puteți încărca propriile fișiere video și muzicale pe Canva, trebuie să fiți precaut atunci când le utilizați pe alte site-uri web. De exemplu, dacă utilizați conținutul audio sau video al altcuiva fără permisiune, este posibil să primiți un avertisment privind drepturile de autor pe YouTube, Facebook și alte site-uri. Consultați cele mai bune site-uri web pentru a descărca muzică fără drepturi de autor.

Canva continuă să fie unul dintre cele mai bune instrumente de design pentru non-designeri. Dacă nu este ceea ce căutați, citiți mai departe pentru a afla cei mai buni editori video pentru macOS și recenzia noastră despre VideoPro Vlogger.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.