Cum să elaborați CV-ul perfect în Microsoft Word

Cum să stilizați corect textul în Microsoft Word
⏱️ 3 min read

Microsoft Word este o platformă excelentă pentru orice tip de scriere sau crearea de conținut, dar un domeniu în care se dezvoltă în special este acela de a ajuta profesioniștii în căutarea unui nou loc de muncă să elaboreze CV-ul perfect.

Acest lucru poate fi realizat prin șabloane preinstalate sau șabloane care pot fi descărcate de pe site-urile web sursă, dar nu toate șabloanele sunt create la fel. Iată ghidul nostru despre crearea CV-ului perfect folosind Microsoft Word.

Șabloane preinstalate

Primul și cel mai simplu mod de a încorpora șabloanele de CV în Microsoft Word este prin utilizarea programului în sine. Începeți prin deschiderea Word și, în partea stângă, veți vedea o filă etichetată „Nou”. Faceți clic pe acesta și apoi în bara de căutare din partea de sus a paginii introduceți „Reluați”.

Astfel veți obține aproximativ 110 rezultate și puteți decide ce șablon se potrivește cel mai bine stilului dvs. parcurgând și examinând toate opțiunile. De aici este doar o chestiune de selectare a șablonului pe care credeți că vă exemplifică cel mai bine punctele forte și imaginea pe care doriți să o reprezentați și completarea informațiilor dvs. personale rând cu rând.

Șabloane online

Dacă nu ați putut găsi șablonul de CV pe care l-ați dorit prin căutarea internă în Word, importarea unui șablon de pe web este următoarea dvs. cea mai bună opțiune. Există o serie de site-uri web care au o varietate de opțiuni din care puteți alege. Câteva dintre preferatele mele sunt enumerate aici:

După ce ați descărcat șablonul pe care doriți să îl utilizați, acesta va veni în același format pe care îl fac toate documentele Word: * .docx.

cuvânt-CV-șablon-descărcare

Pur și simplu deschideți documentul și, la fel ca la procesul de mai sus, completați șablonul cu propriile informații!

Sfaturi și trucuri

Iată câteva sfaturi și trucuri pe care ați putea dori să le folosiți pentru a redacta CV-ul perfect.

Îmbracă-te pentru slujba pe care ți-o dorești

La fel ca sfaturile care sugerează „îmbrăcați-vă pentru locul de muncă dorit, nu pentru locul de muncă pe care îl aveți”, vă recomandăm să faceți același lucru cu CV-ul dvs. Deși șablonul de CV pe care l-ați folosit pentru a obține locuri de muncă vechi este posibil să fi fost „suficient de bun” în trecut, doriți să vă impresionați potențialul viitor angajator cât mai mult posibil, în orice mod puteți. Aceasta include reîmprospătarea atât a informațiilor incluse în CV, cât și a formatului în care sunt afișate aceste informații.

Luați în considerare reluarea serviciilor de scriere

Indiferent cât de bun ești un scriitor, de multe ori recrutorii caută o formulă foarte specifică pentru a decide care CV-uri ajung în partea de sus a grămezii. Acest lucru este dublu, deci dacă utilizează orice fel de software de „reluare a citirii”, care va căuta anumite cuvinte cheie și va returna doar CV-urile care le au. Serviciile profesionale de scriere a CV-urilor (care nu costă de obicei mai mult de 150 USD pentru o schiță) cunosc toate detaliile acestui proces și vă pot oferi o rentabilitate foarte rapidă a investiției, dacă sunt utilizate proactiv în următoarea căutare de locuri de muncă.

Încheierea

Indiferent dacă mergeți cu un șablon preinstalat sau îl descărcați de pe web, utilizarea unui document deja formatat pentru a vă crea CV-ul este cel mai rapid și mai eficient mod de a face istoricul de lucru să apară de pe pagină și să vă diferențieze de restul de concurs!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x