Cum să eliminați aplicațiile din lista „Deschideți cu” din Windows

Cum să eliminați aplicațiile din lista „Deschideți cu” din Windows

⌛ Reading Time: 3 minutes

În Windows 10, făcând clic dreapta pe un fișier oferă opțiunea „deschideți cu” care vă permite să selectați aplicația pe care să o utilizați pentru a deschide fișierul selectat. Din păcate, uneori oferă opțiunea de a deschide fișiere cu aplicații care nu sunt adecvate pentru fișier. Deși nu este o problemă gravă, poate fi puțin iritantă.

Există întotdeauna, desigur, opțiunea de a selecta ce aplicații deschid anumite tipuri de fișiere în mod implicit. Cu toate acestea, dacă preferați să eliminați unele aplicații complet din lista deschisă, există o soluție pentru aceasta. Acest articol vă va arăta cum să eliminați astfel de aplicații din listă.

Eliminarea aplicațiilor din lista „Deschideți cu”

Există două modalități de a face acest lucru în Windows 10. Primul este prin editarea listei „deschideți cu” din editorul de registru, iar al doilea este prin utilizarea software-ului terților.

Folosind Editorul de registru

La fel ca o notă de avertisment, de obicei nu aș altera editorul de registru decât dacă sunt absolut sigur că știu ce fac. Cel mai bine este să faceți o copie de rezervă a registrului înainte de a continua. Pentru a utiliza metoda editorului de registry, urmați pașii de mai jos.

1. În meniul Start, tastați regedit, faceți clic pe meniul editorului de registry și confirmați solicitarea UAC care este afișată.

2. Navigați sau copiați și lipiți calea followinh pe bara de adrese a editorului de registry și apăsați Enter.

În această locație veți găsi toate extensiile de fișiere disponibile pe computerul dvs. Windows 10.

3. Faceți clic pe extensia de care aveți nevoie pentru a edita lista „Deschideți cu”, apoi selectați folderul „OpenWithList”. Aceasta va afișa toate aplicațiile cu care poate fi deschis în panoul din dreapta.

windows10-open-registry-editor-open-with

4. Faceți clic dreapta pe oricare dintre aplicațiile din panoul din dreapta și selectați „Ștergeți”. A confirma.

windows10-open-registry-editor-delete

Va trebui să parcurgeți acest proces pentru toate tipurile de fișiere a căror deschidere cu listă doriți să o modificați.

Utilizarea software-ului terților

Pentru aceasta, descărcați și rulați OpenWithView. Nu trebuie să fie instalat, dar va trebui rulat cu privilegii de administrator. Acest freeware este cel mai simplu mod de a edita lista „deschideți cu”.

După ce rulați programul, acesta va afișa toate programele în lista „deschideți cu”.

windows10-openwithviewer

Pentru a elimina un program din listă, faceți clic dreapta pe programul dorit și selectați dezactivați elementele selectate. Aceasta va șterge programul din lista de programe „deschise cu”.

windows10-openwithviewer-dezactivare

Utilizarea acestui freeware de la Nirosoft este utilă mai ales dacă aveți aplicații care înghesuie lista „Deschideți cu” și doriți să tăiați lista foarte repede.

Concluzie

Aceste două modalități vă vor ajuta să eliminați aplicațiile din lista „Deschideți cu”. Utilizarea freeware-ului Nirosoft poate fi o modalitate rapidă de a tăia lista. În afară de a fi o cale rapidă, este și o cale mai sigură. Veți putea anula erorile mult mai ușor folosind OpenWithView decât erorile făcute în Editorul de registry Windows.