Cum să eliminați cu ușurință istoricul căutărilor Google

Cum să eliminați cu ușurință istoricul căutărilor Google
⏱️ 4 min read

Google a început să lanseze noi controale de confidențialitate în instrumentul lor de căutare Google. Această funcție va permite utilizatorilor să revizuiască și să șteargă istoricul căutărilor recente direct din instrumentul însuși. De asemenea, facilitează localizarea și utilizarea acestor setări decât era înainte.

Istoricul cautarilor

Istoricul căutărilor Google reprezintă datele pe care compania le colectează asupra dvs. determinate de căutările pe care le efectuați pe serverul lor. Serverele Google stochează aceste informații și își construiesc un profil pe baza căutărilor anterioare. Acest profil le oferă posibilitatea de a vă viza cu anunțuri mai relevante atunci când utilizați platforma lor.

Unii pledați pentru practici mai bune de securitate și confidențialitate vor aprecia noile opțiuni. Utilizatorii care doresc să aibă posibilitatea de a limita datele pe care le stochează Google le vor plăcea și acestora. De exemplu, poate nu vă deranjează să aveți unele dintre datele dvs. stocate din cauza facilităților pe care le oferă, dar nu doriți ca ceea ce căutați în trecutul recent să fie salvat. Puteți repara asta acum.

Nu veți dori să faceți acest lucru dacă apreciați anunțurile relevante din instrumentele dvs. Google. Ștergerea istoricului căutărilor poate face ca serviciile disponibile pe Google să fie diferite decât vă așteptați, iar anunțurile pe care le vedeți pot fi mai puțin relevante sau inexacte pentru gusturile dvs.

Rețineți că istoricul căutărilor este diferit de istoricul browserului. Istoricul browserului urmărește site-urile pe care le-ați vizitat, în timp ce Istoricul căutărilor urmărește căutările pe care le-ați făcut folosind Google.

Ștergeți Istoricul căutărilor

Iată cum să accesați acest nou hub de confidențialitate și, împreună cu acesta, unele vechi, într-un mod mai simplu. Cu toate acestea, dacă vă ștergeți datele de căutare, nu veți putea să le recuperați.

Pe un browser de desktop

1. Conectați-vă la contul dvs. Google.

2. Faceți clic pe Setări în colțul din dreapta jos.

șterge-căutare-istoric-clic-pe-setări

3. Selectați „Datele dvs. în căutare” pentru a vedea cele mai recente căutări, precum și opțiunile de șters.

4. Găsiți „Ștergeți activitatea de căutare”. Se va afișa două opțiuni: „Șterge ultima oră” și „Șterge toată activitatea de căutare”.

șterge-istoria-căutării-a ta

5. Faceți clic pe alegerea dvs.

6. Confirmați. Amintiți-vă, nu există nici o caracteristică de anulare.

șterge-căutare-istoric-șterge-confirmare

Puteți găsi aceleași informații făcând clic pe noul link de sub caseta de căutare Google de pe google.com care spune „Controlați-vă datele în Căutarea Google”.

Web mobil

1. Apăsați pe trei linii din partea stângă a paginii de căutare.

șterge-căutare-istoric-căutare date

2. Faceți clic pe „Datele dvs. în căutare”.

3. Derulați în jos pentru a găsi cele două opțiuni pentru ștergerea datelor: „Ștergeți ultima oră” și „Ștergeți toată activitatea de căutare”.

șterge-căutare-istoric-alegeri-mobile

4. Faceți clic pe alegerea dvs.

5. Confirmați.

Mai multe opțiuni pentru Centrul de confidențialitate

De la același hub de confidențialitate puteți accesa acum controale relevante de confidențialitate la nivel de Google, inclusiv:

  • Setări publicitare: controlați anunțurile care apar în timpul unei căutări
  • Controale de activitate: ajustați ce informații Google salvează în contul lor și pe care le utilizează în cadrul serviciilor Google.

(Totuși, acestea nu sunt caracteristici noi. Le-ați putut accesa prin intermediul MyActivity pagină de ceva timp acum. Sunt ușor de localizat în centrul de confidențialitate a datelor.)

Noul hub de confidențialitate este acum disponibil pentru Google pe computerele desktop și browserele web mobile. Lansarea pentru iOS și Android ar trebui să apară în următoarele câteva săptămâni. Anul viitor Google va adăuga aceste controale de confidențialitate directe pe Google Maps și alte instrumente Google.

Amintiți-vă, dacă aveți mai multe conturi Google, așa cum fac mulți oameni pentru a păstra separat munca și informațiile personale, va trebui să faceți acest lucru cu fiecare cont separat, dacă doriți ca toate să fie eliminate.

Chiar dacă mulți oameni preocupați de confidențialitate ar putea să nu creadă că acest lucru merge suficient de departe, este plăcut să vezi Google făcând eforturi.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x