Cum să eliminați marcajul de timp din numele fișierelor capturilor de ecran de pe computerul dvs. Mac

Cum să eliminați marcajul de timp din numele fișierelor capturilor de ecran de pe computerul dvs. Mac

Dacă faceți capturi de ecran pe computerul Mac, trebuie să știți că aceste capturi de ecran sunt salvate împreună cu data și ora la care au fost făcute în numele fișierelor lor. Numele rezultate devin atât de lungi încât nu le mai puteți aminti și vi se cere să le redenumiți pentru a le putea recunoaște ulterior.

Doriți o modalitate de a înlătura ștampila lungă din numele fișierelor? Folosind metoda descrisă mai jos, puteți în acest fel numele capturilor de ecran să fie scurte și dulci, la fel cum ați dorit să fie.

Iată cum puteți face asta.

Eliminarea marcajului de timp din numele fișierelor capturilor de ecran pe un Mac

Ceea ce veți face este să executați o comandă folosind Terminal care îi va spune sistemului dvs. de operare să nu atașeze detaliile marcajului de timp în numele fișierelor capturilor de ecran.

1. Faceți clic pe Launchpad în docul dvs. și căutați și faceți clic pe Terminal.

2. Când Terminalul se lansează, tastați următoarea comandă și apăsați Enter. Aceasta este comanda care elimină ștampila de timp.

timestampmac-remove

3. Când comanda de mai sus a fost executată, rulați următoarea comandă. Acesta va reseta interfața de utilizare a sistemului de pe aparatul dvs. pentru ca modificările să aibă efect.

timestampmac-killall

4. Este timpul să testați dacă comanda a funcționat. Pentru a face acest lucru, pur și simplu apăsați “Comandă + Shift + 3” de pe tastatură pentru a face o captură de ecran. Captura de ecran trebuie salvată pe desktop, cu excepția cazului în care ați schimbat directorul implicit pentru acesta.

timestampmac-result

Când vă uitați la numele fișierului capturilor de ecran, veți observa că acesta conține doar cuvintele “Screen Shot” și nimic altceva. Toate acele informații despre oră și dată au dispărut. Este la fel de îngrijit și curat pe cât ai vrut să fie.

Capturile de ecran ulterioare vor fi denumite “Screen Shot 1”, “Screen Shot 2” și așa mai departe.

Din orice motiv, dacă doriți să readuceți marca de timp în numele fișierelor capturilor de ecran, puteți face acest lucru urmând pașii de mai jos.

Aducerea înapoi a ștampilei de timp în numele fișierelor capturilor de ecran

1. Lansați Terminalul folosind Launchpad pe Mac.

2. Introduceți următoarea comandă și apăsați Enter. Îi spune mașinii dvs. să atașeze informațiile despre oră și dată cu numele fișierelor capturilor de ecran.

timestampmac-enable

3. Rulați următoarea comandă pentru a reseta interfața utilizatorului de pe Mac pentru ca modificările să aibă efect.

timestampmac-resetui

Eticheta de timp ar trebui să fie din nou în numele fișierelor capturilor de ecran.

Concluzie

În timp ce există persoane care preferă salvarea capturilor de ecran cu cât mai multe detalii despre ele, există alte persoane care le preferă fără prea multe informații. Ghidul de mai sus ar trebui să-l ajute pe cel din urmă grup să elimine marca de timp din numele fișierelor capturilor de ecran.

Scroll to Top