Cum să eliminați mesajele „Din păcate, aplicația a oprit”

Cum să eliminați mesajele „Din păcate, aplicația a oprit”
⏱️ 5 min read

Vederea mesajului „Din păcate, aplicația sa oprit” atunci când vă aflați în mijlocul unei aplicații Android poate fi frustrant. Când mesajul apare în mod repetat, este și mai rău. Ce puteți face pentru a remedia această eroare?

Reporniți telefonul

Reporniți-l. Acesta este pasul standard pentru orice problemă legată de telefonul dvs. Acest lucru eliberează orice memorie blocată. Este de fapt benefic să opriți telefonul câteva minute la fiecare câteva zile pentru a evita problemele de performanță.

Verificați conexiunea la Internet

Puterea conexiunii la internet poate provoca uneori probleme cu aplicațiile. Trecerea de la Wi-Fi la date celulare poate afecta și performanța. Dacă doriți să schimbați rețeaua, este o idee bună să închideți mai întâi aplicația pe care o utilizați, apoi să comutați.

Ștergeți spațiul de stocare al aplicației

În timp, aplicațiile dvs. salvează date și fișiere cache. Atunci când aceste date se acumulează, poate face ca aplicația să fie predispusă la accidente.

„Goliți memoria cache” de unde ar trebui să începeți. Acest pas șterge doar datele salvate care încarcă rapid aplicația.

Ștergerea datelor va șterge toate datele aplicației. Fișierele, setările și conturile vor dispărea, readucând aplicația la starea inițială.

1. Deschideți Setări.

2. Faceți clic pe Aplicații.

Aplicația a oprit setările

3. Derulați în jos pentru a găsi aplicația afectată.

4. Atingeți Stocare.

5. Alegeți opțiunea „Ștergeți datele” sau „Ștergeți memoria cache”.

Actualizați aplicația

Când utilizatorii încep să se plângă de înghețarea sau blocarea dezvoltatorilor de aplicații, aceștia vor rezolva problema cu o actualizare. Menținerea aplicațiilor actualizate reduce instanțele mesajului „Din păcate, aplicația s-a oprit”.

1. Deschideți Magazin Play.

2. Atingeți bara de meniu (trei linii orizontale în colțul din stânga sus).

3. Selectați „Aplicațiile și jocurile mele”.

Aplicația a oprit Jocurile mele pentru aplicații

4. Prima filă conține actualizările. Aplicațiile cu actualizări disponibile sunt în partea de sus a ecranului.

5. Faceți clic pe Actualizați toate sau faceți clic pe butonul de lângă fiecare aplicație pe care doriți să o actualizați.

Eliberați spațiu

Când telefonul dvs. are un număr mare de aplicații, performanța poate suferi. Verifică-ți aplicațiile și găsește unele pe care le folosești rar. Când găsiți unul, ștergeți-l.

1. Deschideți Setări.

2. Atingeți opțiunea Aplicații.

3. Derulați în jos și atingeți aplicația pe care doriți să o eliminați.

4. Faceți clic pe Dezinstalare.

Aplicația a oprit dezinstalarea

Card SD

Mesajul „Din păcate aplicația s-a oprit” poate fi cauzat și de un card SD deteriorat. Pentru a verifica, scoateți cardul SD și încercați din nou aplicația. Dacă funcționează de data aceasta, problema este problema cardului. Aveți nevoie de un nou card de memorie, dar puteți transfera datele de pe acel card pe computer și apoi le puteți adăuga pe noul card.

Dezinstalați și reinstalați

Uneori aplicațiile pe care le utilizați sunt corupte prin viruși sau prin ștergerea fișierelor de sistem din greșeală. Pentru a remedia acest lucru, deschideți magazinul Google Play și dezinstalați aplicația de pe telefon, apoi reinstalați-o.

1. Deschideți Magazin Play.

2. Atingeți bara de meniu (trei linii orizontale în colțul din stânga sus).

3. Selectați „Aplicațiile și jocurile mele”.

4. Atingeți aplicația pe care doriți să o eliminați.

Aplicația s-a oprit Dezinstalați Reinstalați

5. Faceți clic pe Dezinstalare și așteptați câteva momente în timp ce se elimină de pe telefon.

6. Apăsați Reinstalați și încercați să utilizați din nou aplicația.

Ștergeți partiția cache

O altă opțiune pentru a remedia mesajul este ștergerea partiției cache. Acest pas va curăța complet datele și memoria cache, inclusiv progresul jocului și jurnalul de chat, deci aceasta este una dintre ultimele opțiuni de încercat. Pentru a începe, porniți telefonul în modul de recuperare.

1. Opriți telefonul.

2. Apăsați butonul de alimentare și butonul de creștere a volumului în același timp. (Acest lucru poate fi diferit în funcție de modelul dvs. Verificați online dacă această combinație de butoane nu funcționează.)

3. Găsiți opțiunea „Controlați ecranul” și utilizați butoanele de sus / jos pentru a o selecta, apoi apăsați butonul de alimentare pentru a confirma.

4. Selectați „Ștergeți partiția cache” și apăsați butonul de pornire.

5. Când termină procesul, alegeți să reporniți sistemul și lăsați-l să repornească în mod natural.

Resetare din fabrică

O resetare din fabrică este ultima soluție. În cazul în care aplicația se blochează, telefonul este inutilizabil, ultimul lucru pe care trebuie să îl încercați este să resetați telefonul la setările din fabrică. Înainte de a face acest lucru, faceți o copie de rezervă a datelor. Resetarea va șterge totul de pe telefon.

Aplicația a oprit resetarea datelor din fabrică

Resetați telefonul prin setări. Găsiți meniul „Management general” și faceți clic pe „Resetare din fabrică”. Dacă nu îl puteți localiza, căutați-l în Setări.

Cum să preveniți apariția mesajului

Există câțiva pași de făcut care împiedică multe instanțe ale mesajului „Din păcate, aplicația s-a oprit”.

Nu utilizați prea multe aplicații simultan. Uneori nu ne dăm seama câte aplicații avem deschise și toate aceste aplicații care rulează împreună pot provoca blocări.

Păstrați aplicațiile actualizate. Configurați actualizări automate și verificați periodic aplicațiile care au nevoie de una.

De fiecare dată, ștergeți cache-urile aplicațiilor pentru aplicațiile pe care le utilizați în mod regulat.

Utilizarea acestor metode va opri apariția mesajului „Din păcate, aplicația s-a oprit” în majoritatea cazurilor. Dacă niciuna dintre acestea nu o rezolvă, poate doriți să găsiți o aplicație alternativă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x