Cum să eliminați numărul de telefon din contul Google

Cum să obțineți cele mai bune funcții Google pe iPhone
⏱️ 4 min read

Ați fost vreodată blocat din propriul dvs. cont Google, deoarece nu ați avut telefonul în apropiere pentru a verifica un prompt sau un cod SMS? Se întâmplă atunci când vă conectați din ceea ce Google consideră că este un dispozitiv sau o locație suspectă.

Oricine își poate pierde sau deteriora dispozitivul sau cartela SIM, ceea ce înseamnă că ar putea fi o idee bună să nu păstrați contul dvs. Google în funcție de disponibilitatea telefonului. Dacă credeți că ați configurat o parolă foarte puternică și un e-mail de recuperare, este posibil să vă conectați la Gmail și la alte servicii Google fără telefon. Să aflăm cum să revocăm temporar (sau definitiv) accesul Google la numărul dvs. de telefon și smartphone.

Verificarea în doi factori a Google: un rău necesar?

Din 2011, asistența Google recomandă deținătorilor de cont să își păstreze întotdeauna numerele de telefon la îndemână pentru verificarea în doi factori. De fapt, în ziua în care ați configurat-o prima dată, Google v-a luat privilegiul de a accesa propriul cont fără un număr de telefon.

Pași de verificare în doi pași în Google

Cu toate acestea, nu așa ar trebui să funcționeze verificarea în doi factori. Definiția și domeniul său de aplicare sunt mai largi decât atât. De exemplu, atunci când vă conectați la Google cu coduri de rezervă, aceasta contează și ca verificare în doi factori. Nu este absolut necesar să transportați un telefon peste tot pentru a vă simți în siguranță.

Verificare în doi pași utilizând coduri de rezervă

Faptul de reținut este că asocierea unui telefon cu un cont Google nu este obligatorie. Aceasta înseamnă că există modalități prin care puteți refuza permisiunea Google de a vă obliga să utilizați telefonul.

Dezactivarea solicitării Google pe telefon

O solicitare Google pe telefonul dvs. necesită verificarea unui număr pe care îl vedeți pe ecran pentru acces ulterior la autentificare. Acest serviciu începe imediat după ce Google etichetează un dispozitiv sau o rețea pe care o utilizați ca „suspectă”.

Prompt Google pe telefon

Pentru a dezactiva acest serviciu, vizitați Pagina de pornire a Contului Google și faceți clic pe „Conectare la Google”.

Pagina de conectare a Contului Google

Aici puteți vedea opțiunea pentru verificarea în doi pași. Chiar dacă este oprit, trebuie să îl porniți. Acesta este singurul mod în care puteți dezactiva solicitările Google de pe telefon. Înainte de a putea continua, va trebui să vă confirmați parola contului pentru a modifica setările.

google-2-step-verification

Veți fi condus apoi la următorul ecran, unde puteți „dezactiva” solicitarea Google. În ecranul de mai jos, acesta era deja oprit. De asemenea, puteți găsi opțiunea pentru „Aplicația Google Authenticator” chiar sub „Coduri de rezervă”.

Verificare în doi pași diferite opțiuni

Dacă nu doriți să utilizați telefonul cu Google, dar doriți totuși același nivel de securitate, puteți configura coduri de rezervă. Există 10 coduri de rezervă și fiecare poate fi utilizat o singură dată. Faceți o imprimare PDF și salvați-o pe computerul dvs. sau notați aceste coduri undeva. Puteți obține câte coduri noi doriți. Doar asigurați-vă că nimeni nu le poate vedea vreodată.

Coduri de rezervă în Contul Google

Felicitări! Dacă ați urmat procedura pas cu pas de mai sus, Google nu va mai putea întreba despre conectarea dispozitivului dvs. smartphone. Cu condiția să configurați o parolă foarte puternică, nu aveți altceva de care să vă faceți griji. Rețineți că Google nu-i place când dezactivați verificarea în doi pași!

google-2-step-verification-turn-off

Dezactivarea numărului de telefon de recuperare

În cazul în care uitați parola, va trebui să configurați un cont de recuperare. Din nou, nu trebuie să fie un număr de telefon. Pentru a revoca accesul la numărul dvs. de telefon, accesați din nou „Conectare și securitate” în contul dvs. Google.

Telefon de recuperare Google

Tot ce trebuie să faceți este să ștergeți numărul de telefon de recuperare din ecranul următor. Aceasta pune capăt codurilor de verificare prin SMS.

Ștergerea telefonului de recuperare de pe Google

Notă: Google nu mai acceptă „Întrebări de securitate”, deci dacă v-ați uitat parola după ștergerea numărului de telefon de recuperare, singura modalitate de a avea acces la contul dvs. ar fi printr-un e-mail alternativ. Se recomandă să nu ștergeți „e-mailul de recuperare”.

Concluzie

În acest tutorial am învățat cum să eliminăm temporar sau definitiv numărul dvs. de telefon și smartphone-ul asociat unui cont Google. Deși este o procedură destul de ușoară, aproape nici o informație despre această metodă nu este disponibilă online. Într-adevăr, procedura pare mai confuză decât ceea ce este cu adevărat.

Pentru susținătorii confidențialității, întrebarea cea mai importantă este: ar trebui Google să aibă dreptul să dicteze dacă utilizați sau nu un număr de telefon pentru serviciile lor? Vă rugăm să ne anunțați în comentarii părerile dvs. despre acest lucru.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x