• Fără categorie

Cum să eliminați obiectele nedorite din fotografii

Remove Unwanted Object Mobile Pc Online Featured
⏱️ 11 min read

O fotografie bună este adesea distrusă de un obiect sau de o persoană nedorită din ea. Din fericire, nu trebuie să aruncați întreaga fotografie, deoarece puteți elimina cu ușurință obiecte sau persoane din ea atât pe mobil, cât și pe computer. Puteți folosi instrumente native (dacă sunt disponibile), aplicații terță parte și instrumente bazate pe web pentru a elimina obiecte suplimentare, defecte, text și autocolante din imagini. Să vedem cum să facem asta pe diverse platforme.

Cum să eliminați obiectele nedorite din fotografii pe Android

Pe Android, puteți folosi fie opțiuni încorporate, cum ar fi Magic Eraser (Google Pixel) și Samsung Object Eraser, fie aplicații terță parte pentru a elimina obiectele suplimentare din imagini.

1. Folosind Magic Eraser

Magic Eraser este o funcție Google Foto disponibilă exclusiv pe telefoanele Google Pixel 6 și Pixel 6 Pro. După cum sugerează și numele, șterge „magic” obiectele nedorite din fotografiile tale. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul Magic Eraser, să selectați obiectul nedorit și boom! Mai important, Magic Eraser sugerează adesea distrageri care pot fi eliminate din fotografia ta.

 1. Lansați aplicația Google Photos pe telefonul dvs. Google Pixel 6 sau 6 Pro și deschideți fotografia din care doriți să eliminați un obiect.
 2. Atingeți butonul Editați bara de instrumente.
 3. Comutați la fila Instrumente.
Instrumente Android Google Foto
 1. Atingeți „Goma magică”. Apoi, atingeți obiectul nedorit și vedeți cum dispare. Alternativ, desenați un cerc în jurul obiectului folosind degetul pentru a-l evidenția. Obiectul va dispărea când ridicați degetul. Îndepărtați alte obiecte nedorite în mod similar.
Selectați Android Magic Eraser
 1. În cele din urmă, atingeți Terminat și apăsați butonul „Salvare copie” pentru a descărca versiunea editată. Versiunea originală a fotografiei va fi disponibilă în continuare pe telefonul tău.
Salvare Android Magic Eraser

2. Utilizarea Object Eraser pe telefoanele Samsung Galaxy

Dacă dețineți un telefon Samsung Galaxy, puteți utiliza instrumentul său Object Eraser din aplicația Galerie pentru a elimina obiectele nedorite din fotografii. Instrumentul nu apare implicit pe unele telefoane, așa că trebuie să îl activați mai întâi înainte de a putea începe să îl utilizați.

(Dacă vedeți instrumentul Object Eraser sub opțiunea Editare, mergeți direct la pasul 3.)

 1. Lansați aplicația Samsung Gallery și deschideți o fotografie pe care doriți să o editați.
 2. Atingeți pictograma Editați (creion) din partea de jos și apăsați pictograma „Mai multe” (trei puncte). Accesați Labs și activați Object Eraser. Acesta este un pas unic.
Samsung Gallery Editare fotografie
 1. Cu Object Eraser activat, deschideți fotografia și apăsați pictograma Editare urmată de pictograma cu trei puncte. Selectați „Object Eraser” din meniu.
Samsung Gallery Object Eraser

4. Atingeți obiectul nedorit sau desenați un cerc în jurul acestuia pentru a-l evidenția. Apoi, atingeți butonul Ștergere.

Samsung Gallery Object Eraser Select

5. Atingeți butonul Efectuat urmat de Salvare.

Galeria Samsung Salvați imaginea editată

3. Utilizarea unei aplicații terță parte

Magazinul Google Play oferă multe aplicații gratuite și plătite care vă permit să eliminați obiecte sau persoane suplimentare din fotografiile dvs. Pentru acest tutorial, vom folosi aplicația Eliminare obiect nedorit, așa cum se arată mai jos.

 1. Instalați Eliminați obiectul nedorit aplicația de pe telefon.
 2. Deschideți aplicația și atingeți opțiunea Galerie pentru a încărca o fotografie de pe telefon. Selectați fotografia de editat.
Aplicația Android Selectați imaginea
 1. Atingeți opțiunea Perie din partea de jos și evidențiați obiectul nedorit. De asemenea, puteți utiliza instrumentul Lasso pentru a selecta obiectul.
Aplicația Android Evidențiați elementul nedorit
 1. Apoi, atingeți butonul Procesare. Repetați procesul pentru alte elemente suplimentare până când sunteți mulțumit de rezultatul final.
Imaginea procesului aplicației Android
 1. Atingeți butonul Salvare din bara de instrumente de sus pentru a descărca imaginea.
Aplicația Android Salvați imaginea

Iată câteva alte aplicații Android pentru a elimina obiectele nedorite din fotografii:

Cum să eliminați obiectele nedorite din fotografii pe iOS

Niciuna dintre aplicațiile native iOS nu oferă o soluție pentru a elimina elemente suplimentare dintr-o imagine. Puteți utiliza o aplicație gratuită de la terți, cum ar fi Photo Eraser, pentru a elimina obiecte, așa cum se arată mai jos:

 1. Instalați și deschideți Eraser foto aplicația pe iPhone.
 2. Selectați fotografia de editat.
 3. Începeți să desenați pe obiectul pe care intenționați să îl eliminați. Acesta va fi evidentiat.
Iphone Selectați imaginea nedorită
 1. Apăsați butonul Play din partea de jos pentru a elimina obiectul și umpleți-l cu un fundal care se îmbină cu imaginea.
Iphone Eliminați imaginea nedorită
 1. Atingeți pictograma Partajare din partea de sus pentru a deschide meniul Partajare și apăsați butonul „Salvează imaginea”.
Iphone Salvați imaginea fără obiecte nedorite

Cum să eliminați obiectele nedorite din fotografii folosind instrumente online

Instrumentele online gratuite – cleanup.pictures, de exemplu – vă permit, de asemenea, să eliminați obiecte suplimentare din imagini.

 1. Deschis CleanUp.imagini într-un browser.
 2. Faceți clic pe butonul „Clic aici sau trageți un fișier imagine” pentru a încărca o fotografie de pe computer.
Instrument online Eliminați obiectul nedorit
 1. Desenați pe obiectul pe care doriți să-l eliminați pentru a-l evidenția. Așteptați câteva secunde pentru a lăsa aplicația web să-și facă magia.
Instrument online Selectați obiectul nedorit
 1. Dacă sunteți mulțumit de rezultat, faceți clic pe butonul Descărcare din partea de sus pentru a salva imaginea.
Instrument online Descărcați Curățarea imaginii

Alte instrumente online care fac o activitate similară sunt:

Cum să eliminați obiectele nedorite din fotografii folosind GIMP pe un computer

GIMP este un instrument gratuit de manipulare a imaginilor similar cu Photoshop. Puteți folosi instrumentul de clonare pentru a elimina obiectele nedorite din fotografii pe Windows și macOS. Acest instrument copiază sau „clonează” elementele imaginii dintr-o zonă selectată și le lipește într-o zonă nouă. Pentru a scăpa de un obiect nedorit, trebuie să clonați fundalul dintr-o zonă potrivită pe obiect.

 1. descarca si instaleaza GIMP pe calculatorul tau.
 2. Lansați GIMP și faceți clic pe „Fișier -> Deschide”.
 3. Selectați fotografia dorită.
Gimp Deschide imaginea
 1. apasă pe C tasta de pe tastatură pentru a activa instrumentul Clonare sau faceți clic pe instrumentul Clonare din grila de instrumente din bara laterală.
Instrumentul de clonare Gimp
 1. Cu instrumentul Clonare selectat, apăsați butonul Ctrl și faceți clic pe butonul mouse-ului pentru a selecta sursa clonării. Acesta este fundalul pe care doriți să îl replicați pe obiectul nedorit. Încercați să-l țineți aproape de obiect, astfel încât să fie asemănător cu acesta.
Gimp Clone Tool Select
 1. Apoi, începeți să desenați pe obiectul nedorit. Veți vedea că sursa selectată începe să apară în locația articolului nedorit. Desenați cu atenție până obțineți rezultatul dorit.
 2. Utilizați instrumentul Vindecare pentru a netezi zona rămasă după îndepărtarea obiectului.
Instrumentul Gimp Heal
 1. Când se obține rezultatul dorit, accesați „Fișier -> Export ca”.
Gimp Export As
 1. Denumiți fișierul editat și selectați locația de descărcare. Apăsați butonul Export pentru a salva imaginea editată pe computer.
Gimp Export ca imagine

Editează-ți fotografiile

Similar cu eliminarea obiectelor nedorite din fotografii, puteți efectua alte sarcini de editare foto fără Photoshop. De exemplu, puteți face imaginile transparente, puteți desena săgeți pe imagini și puteți adăuga filigrane.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x