Cum să eliminați un serviciu din meniul contextual de pe Mac

Cum să eliminați un serviciu din meniul contextual de pe Mac
⏱️ 3 min read

Meniul contextual care apare când faceți clic dreapta în sistemul de fișiere de pe computerul Mac conține o opțiune numită Servicii. Ce conține această opțiune este o serie de acțiuni pe care le puteți efectua asupra fișierelor selectate. De la posibilitatea de a redimensiona imaginile până la crearea unui GIF animat folosind un serviciu Automator, o serie de sarcini pot fi realizate cu această opțiune.

În timp ce meniul a obținut o serie de servicii, este posibil să doriți să ștergeți câteva dintre cele pe care nu le mai utilizați. Vă va ajuta să mențineți meniul contextual curat și curat și ar trebui, de asemenea, să vă ajute să accesați serviciile pe care le utilizați de multe ori. Eliminarea unui serviciu din meniul contextual este la fel de ușoară ca accesarea panoului de preferințe și debifarea unui element.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Eliminarea unui serviciu din meniul contextual

Nu aveți nevoie de o aplicație terță parte pentru a face treaba.

1. Faceți clic pe sigla Apple din colțul din stânga sus și selectați „Preferințe sistem …” pentru a fi dus la panoul de preferințe de sistem al aparatului.

2. Când se deschide panoul Preferințe, faceți clic pe opțiunea care spune „Tastatură” deoarece acesta este locul în care se află articolele de serviciu.

elimină serviciul-tastatură

3. În setările tastaturii, faceți clic pe fila „Comenzi rapide”. Odată ajuns acolo, faceți clic pe „Servicii” din meniul din stânga pentru a enumera toate serviciile care există pe mașina dvs.

Panoul lateral din dreapta ar trebui să afișeze toate serviciile pe care le puteți utiliza cu meniul contextual. Ce trebuie să faceți aici este să debifați toate serviciile pe care nu doriți să le apară în meniul contextual și acestea vor fi eliminate de acolo.

Rețineți că aceste servicii nu vor fi șterse. În schimb, acestea vor fi ascunse și le puteți activa oricând doriți, selectând casetele corespunzătoare din panoul de mai jos.

elimină serviciul-debifează

4. Acum puteți să faceți clic dreapta pe orice element și să selectați „Servicii” și să vedeți singur că serviciul pe care l-ați debifat mai sus nu mai apare în meniu.

Dacă preferați să eliminați complet serviciile create de dvs., puteți face acest lucru urmând pașii următori.

Eliminarea completă a unui serviciu din meniul contextual

Din nou, nu aveți nevoie de o aplicație terță parte pentru a face această treabă.

1. Deschideți Finder pe Mac (puteți merge la desktop pentru a face acest lucru) și selectați meniul „Go” urmat de „Go to Folder …”

elimină serviciul-go

2. Când se lansează Go to Folder, tastați următoarea cale și apăsați Enter. Ar trebui să vă ducă la directorul în care se află serviciile dvs. auto-create.

elimină serviciul-go

3. Ar trebui să puteți vedea toate serviciile pe care le-ați creat până acum. Pentru a elimina un serviciu, faceți clic dreapta pe acesta și selectați „Mutați în Coșul de gunoi”.

elimină serviciul-coșul de gunoi

4. Serviciul ales ar trebui acum să fie complet eliminat de pe computerul dvs. Mac și nu există nicio modalitate de a-l readuce pe computer.

Concluzie

Dacă în meniul contextual există servicii pe care nu le mai utilizați și doriți să le eliminați, ghidul de mai sus ar trebui să vă ajute să faceți acest lucru pe mașina dvs.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x