Cum să evitați problemele la instalarea Windows 10 21H1, actualizare mai 2021

1643834458 Cum sa evitati problemele la instalarea Windows 10 21H1 actualizare
⏱️ 10 min read

Windows 10 21H1, actualizarea din mai 2021, este a unsprezecea actualizare majoră care se estimează că va fi disponibilă în prima jumătate a anului 2021. Deși va fi o mică actualizare care va fi lansată folosind un pachet de activare, doriți să fiți pregătit pentru a evita erorile și problemele înainte de a obține a început cu instalarea.

Deși este întotdeauna recomandat să instalați o nouă actualizare a caracteristicilor pentru a vă menține dispozitivul în siguranță cu cele mai recente patch-uri și pentru a accesa noile funcții, procesul de actualizare poate duce și la probleme nedorite. De asemenea, în primele zile, sunt așteptate erori și erori neașteptate, deoarece testarea unei noi versiuni de Windows 10 pentru fiecare configurație hardware este foarte dificilă.

În acest ghid, veți afla câteva sfaturi pentru a evita problemele și erorile în timpul instalării Windows 10 21H1.

Important: Actualizarea Windows 10 mai 2021 va fi disponibilă ca o actualizare de calitate, cu modificări minore pentru dispozitivele care rulează 20H2 și 2004, ceea ce înseamnă că procesul nu va necesita reinstalare completă. Ca urmare, șansele de probleme în timpul și după actualizare vor fi minime. Deși acest ghid se aplică oricărei situații de upgrade, aceste sfaturi sunt destinate computerelor cu o versiune mai veche de Windows 10, cum ar fi versiunea 1909, 1903 și versiuni mai vechi.

Instalați Windows 10 21H1 cu Windows Update

Windows 10 oferă mai multe metode de upgrade, dar utilizarea Windows Update pentru a descărca și instala manual versiunea 21H1 este metoda preferată. De obicei, în primele zile ale lansării, nu este recomandat să grăbiți actualizarea, deoarece este posibil să nu fie pe deplin compatibil cu configurația dvs. hardware. Acesta este un fapt cunoscut și de aceea Microsoft lansează actualizări de caracteristici în etape și plasează rețineri temporare de actualizare pe anumite dispozitive pentru a preveni problemele.

Dacă doriți să actualizați cu Windows Update, accesați Setări > Actualizare și securitate > Windows Updateapasă pe Verifică pentru actualizări butonul, apoi în secțiunea „Actualizare caracteristică la Windows 10, versiunea 21H1”, faceți clic pe descarca si instaleaza opțiune.

Instalare Windows 10 21H1

Dacă mașina pe care o aveți nu primește actualizarea din mai 2021, motivul poate fi faptul că actualizarea nu este încă pregătită pentru configurarea dvs. Puteți folosi modalități alternative de actualizare, inclusiv „Asistentul de actualizare” sau „Instrumentul de creare a conținutului media”. Cu toate acestea, dacă actualizarea nu este disponibilă mai întâi prin Windows Update, cel mai probabil veți întâmpina probleme.

Pentru a evita erorile și alte probleme, se recomandă să așteptați câteva luni înainte de a face upgrade, cu excepția cazului în care noua versiune include o remediere sau o funcție de care aveți cu adevărat nevoie. Dacă nu puteți aștepta, utilizați sfaturile de mai jos pentru a minimiza șansele de probleme și erori în încercarea de a instala noua actualizare a funcției.

Faceți backup pentru sistemul și datele curente

Când sunteți pe cale să actualizați la Windows 10 21H1, o copie de rezervă completă este poate cel mai important pas pe care îl puteți face pentru a recupera în caz de probleme. Ar trebui să vă faceți întotdeauna timp pentru a crea o copie de rezervă completă înainte de orice instalare pentru a avea o modalitate de a reveni la o versiune anterioară dacă ceva nu merge bine.

Backup complet înainte de upgrade la Windows 10
Backup complet înainte de upgrade la Windows 10

Pe Windows 10, procesul de actualizare de obicei nu provoacă probleme, iar sistemul are un mecanism de derulare înapoi dacă există o problemă în timpul instalării. Cu toate acestea, se recomandă și să creați o copie de rezervă în cazul în care ceva nu reușește. Sau ar trebui cel puțin să creați o copie de rezervă a fișierului pentru a vă proteja datele.

Evitați problemele de stocare în timpul upgrade-ului Windows 10

Spațiul de stocare rezervat pe Windows 10 este o caracteristică concepută pentru a pune deoparte o parte din spațiul de stocare disponibil al sistemului în avans pentru a procesa actualizări. Cu toate acestea, există încă șanse să întâmpinați probleme de stocare în încercarea de a finaliza o actualizare, chiar și atunci când funcția este activată. De exemplu, este posibil să aveți un mesaj de eroare 0x80070070 – 0x50011, 0x80070070 – 0x50012 sau 0x80070070 – 0x60000.

Problemele de stocare sunt frecvente pe dispozitivele cu spațiu limitat pe hard disk. Puteți evita problemele asigurându-vă că computerul are cel puțin 20 GB spațiu disponibil pentru descărcare și instalare.

Dacă computerul nu are suficient spațiu, utilizați aplicația Setări pentru a șterge fișierele temporare și alte fișiere inutile. Alternativ, puteți conecta și o unitate flash USB goală, cu cel puțin 8 GB de spațiu de stocare pentru a o folosi ca stocare temporară pentru a efectua upgrade.

Windows 10 Sens de stocare înainte de 21H1
Windows 10 Sens de stocare înainte de 21H1

După actualizarea la Actualizarea Windows 10 mai 2021, puteți recupera spațiu folosind acest ghid.

Reparați Windows Update pentru a descărca actualizarea Windows 10 mai 2021

Windows Update este un sistem de încredere pentru a descărca și instala actualizări de sistem și drivere. Cu toate acestea, uneori, este posibil să nu funcționeze conform așteptărilor și ar putea fi motivul pentru care versiunea 21H1 nu este disponibilă sau nu se descarcă.

Dacă aveți de-a face cu probleme de actualizare Windows, puteți reseta componentele sistemului pentru a rezolva actualizările blocate care încearcă să se descarce. Dacă nu puteți remedia problema, instrumentul „Asistent de actualizare” ar putea fi o abordare alternativă pentru instalarea Windows 10 21H1 după ce acesta devine disponibil.

Eliminați blocurile pentru a descărca Windows 10 21H1

Dacă computerul a fost configurat anterior să amâne upgrade-urile utilizând politica de grup, nu ar descărca actualizarea din mai 2021 prin Windows Update până când nu eliminați blocarea. Puteți consulta acest ghid pentru a anula modificările.

O conexiune măsurată poate bloca și instalarea actualizării Windows 10 21H1. Dacă aveți o conexiune prin cablu sau fără fir setată ca măsurată, puteți elimina blocarea activată Setări > Rețea și Internet > Wifi (sau Ethernet), selectând rețeaua și oprind „Setați ca conexiune măsurată” comutator.

Windows 10 dezactivează conexiunea măsurată pentru upgrade
Windows 10 dezactivează conexiunea măsurată pentru upgrade

Dezinstalați aplicațiile neesențiale pentru a preveni problemele

Software-ul de securitate de la terți poate cauza uneori probleme. Dacă aveți un antivirus (care nu este Microsoft Defender Antivirus) sau un alt tip de software de securitate, ar trebui să le dezactivați sau să le dezinstalați temporar înainte de a face upgrade la versiunea 21H1.

Puteți dezinstala programe de securitate din Setări > Aplicații > Aplicații și funcții selectând aplicația, făcând clic pe Dezinstalează butonul și urmând instrucțiunile de pe ecran.

Windows 10 dezinstalează aplicațiile incompatibile
Windows 10 dezinstalează aplicațiile incompatibile

Aplicațiile vechi concepute pentru versiuni mai vechi ale sistemului de operare pot cauza, de asemenea, probleme de compatibilitate. Înainte de a instala actualizarea 21H1, ar trebui să dezinstalați orice aplicație care poate cauza probleme în timpul actualizării. După upgrade, le puteți adăuga înapoi.

Preveniți problemele de setări după instalarea Windows 10 21H1

Uneori, în timpul unui upgrade, procesul de configurare poate reseta și unele dintre configurațiile tale anterioare, inclusiv aplicațiile implicite, setările de confidențialitate și altele. Dacă ați petrecut o perioadă semnificativă de timp personalizând experiența, ar trebui să rețineți setările înainte de a instala actualizarea 21H1 dacă ceva se schimbă în timpul actualizării și este necesară reconfigurarea.

Pagina principală a aplicației de setări Windows 10
Pagina principală a aplicației de setări Windows 10

Deconectați perifericele neesențiale pentru a evita problemele

Dispozitivele de stocare (cum ar fi unitățile flash USB și hard disk-urile externe), imprimantele și camerele conectate la computer pot cauza erori și alte probleme în timpul instalării actualizării caracteristicilor.

Ar fi de ajutor dacă ați deconecta toate perifericele pentru a evita multe probleme la instalarea Windows 10 21H1. Ai nevoie doar de un monitor, tastatură și mouse și o conexiune la internet.

Bluetooth poate provoca, de asemenea, probleme. Dacă aveți un dispozitiv care utilizează această tehnologie fără fir, dezactivați-l înainte de upgrade. Puteți finaliza această sarcină pe Setări > Dispozitive > Bluetooth și alte dispozitive și opriți Bluetooth comutator.

Remediați erorile de upgrade la Windows 10 21H1

Dacă, după ce ați urmat toate recomandările, instalarea Windows 10 21H1 tot provoacă o problemă, probabil că nu sunteți singurul cu aceeași problemă. În această situație, ar trebui să cercetați eroarea online pentru a afla dacă alte persoane au aceeași problemă și o soluție.

Când este o problemă cunoscută, Microsoft va publica astfel de informații, stare și posibilă soluție pe Site-ul web de tablou de bord pentru sănătate Windows 10.

Pe lângă erorile și erorile neașteptate cu Actualizarea Windows 10 mai 2021, există o mulțime de probleme cunoscute (neconsiderate erori) care pot apărea în timpul procesului de actualizare. De exemplu, un cod de eroare care începe cu 0xC1900101 (de exemplu, 0xc1900101 – 0x20004, 0xc1900101 – 0x2000C, 0xc1900101 – 0x20017, 0xc1900101 – 0x30018, 0xc1900101 – 0x3000d, 0xc1900101 – 0x4000D, 0xc1900101 – 0x40017) este de obicei o eroare de driver.

Dacă vedeți o eroare 0xC1900208 – 0x4000C, înseamnă că o aplicație este incompatibilă cu upgrade-ul. 0x80070070 – 0x50011 (0x50012 sau 0x60000) este o altă eroare comună și, de obicei, înseamnă că nu există suficient spațiu pentru a finaliza actualizarea.

Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru a instala o actualizare a caracteristicilor, vă puteți posta oricând întrebările pe forumurile Pureinfotech și puteți contacta asistența Microsoft direct sau pe Twitter @MicrosoftHelps.

Faceți upgrade manual la Windows 10 21H1

Când problema este dispozitivul dvs. și nu versiunea 21H1, cea mai bună modalitate de a preveni problemele este să efectuați o instalare curată a Windows 10, să reconfigurați setările, să reinstalați aplicațiile și să restaurați fișierele din backup.

Alternativ, în loc de o instalare curată, puteți încerca și o actualizare la loc folosind Instrumentul de creare media pentru a vă păstra aplicațiile, setările și fișierele.

O actualizare in loc este un proces simplu. Trebuie doar să descărcați Instrument de creare media de la Microsoftlansați configurarea și utilizați Actualizați acest computer acum opțiune. Apoi selectați opțiunea de a vă păstra fișierele și aplicațiile și continuați cu indicațiile de pe ecran.

Dacă doriți să omiteți actualizarea Windows 10 mai 2021, puteți amâna actualizările caracteristicilor până mai târziu sau puteți consulta acest ghid pentru a reveni la versiunea anterioară.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x