Cum să evitați problemele la instalarea Windows 11 22H2

Windows 11 22H2yi yuklerken sorunlardan nasil kacinilir.webp
⏱️ 9 min read

Windows 11 22H2 este prima actualizare semnificativă a platformei care va începe să fie lansată pe dispozitivele compatibile cândva în a doua jumătate a anului 2022. Deoarece aceasta este o versiune nouă, procesul de actualizare va necesita o reinstalare completă. În consecință, doriți să faceți câteva pregătiri pentru a evita problemele și erorile înainte de instalare.

Deși ar trebui să faceți întotdeauna upgrade la o versiune mai nouă de Windows 11 pentru a menține suportul, a îmbunătăți securitatea și a accesa noile funcții, instalarea poate cauza multe probleme nedorite. De asemenea, sunt așteptate erori și erori neașteptate în primele zile ale lansării, deoarece procesul de dezvoltare este întotdeauna dificil.

În acest ghid, veți afla mai multe sfaturi pentru a evita problemele și erorile în timpul instalării Windows 11 22H2.

Instalați Windows 11 22H2 prin Windows Update

Windows 11 22H2 oferă mai multe metode de upgrade, dar utilizarea setărilor Windows Update este abordarea recomandată. De obicei, nu ar trebui să grăbiți actualizarea în primele zile ale unei lansări, deoarece este posibil să nu fie încă pe deplin compatibil cu toate configurațiile hardware și software. Acesta nu este un secret și este unul dintre motivele pentru care Microsoft lansează treptat actualizări de caracteristici, punând blocări temporare pe anumite dispozitive pentru a preveni problemele.

Dacă doriți să faceți upgrade cu Windows Update imediat ce versiunea 22H2 este gata, deschideți Setări > Actualizare și securitate > Windows Update, apasă pe Verifică pentru actualizări butonul și faceți clic pe descarca si instaleaza buton.

Setări Windows Update

Dacă dispozitivul nu descarcă noua versiune, este posibil ca actualizarea să nu fie gata. Puteți folosi modalități alternative de actualizare, inclusiv „Asistent de instalare”, suport de pornire USB sau fișier ISO. Cu toate acestea, dacă actualizarea nu este disponibilă mai întâi prin Windows Update, probabil că veți întâmpina probleme.

Regula de bază este să așteptați câteva luni înainte de a face upgrade pentru a evita erorile și alte probleme. Dacă nu puteți aștepta, consultați sfaturile de mai jos pentru a minimiza problemele în încercarea de a instala noua experiență Windows.

Faceți backup pentru sistemul și fișierele curente

Dacă intenționați să faceți upgrade la Windows 11 22H2 de la versiunea originală, este recomandat să efectuați o copie de rezervă completă a dispozitivului, deoarece poate ajuta la recuperarea fișierelor sau a întregului sistem în caz de probleme. Ar trebui să vă faceți întotdeauna timp pentru a crea o copie de rezervă completă înainte de orice instalare pentru a avea o modalitate de a reveni la o versiune anterioară dacă ceva nu merge bine.

Backup complet Windows 11
Backup complet Windows 11

Cel puțin ar trebui să creați o copie de rezervă a fișierelor pentru a vă proteja fotografiile, videoclipurile și alte fișiere.

Evitați problemele de stocare în timpul upgrade-ului Windows 11 22H2

Spațiul de stocare rezervat este o caracteristică de sistem care rezervă o parte din spațiul de stocare disponibil în avans pentru a procesa instalările de actualizare. Cu toate acestea, este posibil să întâmpinați în continuare probleme de stocare în încercarea de a finaliza upgrade-ul Windows 11 22H2, chiar și atunci când caracteristica este activată, cum ar fi eroarea 0x80070070 – 0x50011, 0x80070070 – 0x50012 sau 0x80070070 – 0x6000 – 0x.

Problemele de stocare sunt frecvente pe dispozitivele cu capacitate limitată a hard diskului. Puteți evita problemele asigurându-vă că computerul are cel puțin 64 GB de spațiu pentru a procesa descărcarea și instalarea.

Windows 11 eliberează spațiu pentru a evita problemele
Windows 11 eliberează spațiu pentru a evita problemele

Dacă laptopul sau computerul desktop nu are suficient spațiu, utilizați aplicația Setări pentru a șterge fișierele temporare și alte fișiere inutile. De asemenea, este posibil să conectați o unitate flash USB goală cu cel puțin 8 GB de spațiu de stocare pe care sistemul îl poate folosi ca stocare temporară pentru a efectua upgrade.

Reparați Windows Update pentru a descărca Windows 11 22H2

Când se lansează o nouă versiune de Windows 11, ar putea dura câteva săptămâni înainte ca aceasta să devină disponibilă pentru dispozitivul dvs. Cu toate acestea, uneori, problema ar putea fi o problemă cu Windows Update.

Dacă computerul nu primește actualizarea caracteristicilor din cauza unei probleme cu Windows Update, puteți reseta componentele sistemului pentru a rezolva actualizările blocate care încearcă să se descarce. Dacă nu puteți remedia problema, instrumentul „Asistent de instalare” ar putea fi o abordare alternativă pentru instalarea versiunii 22H2 după ce aceasta devine disponibilă.

Eliminați blocurile pentru a descărca Windows 11 22H2

O conexiune măsurată poate intra între dispozitivul dvs. și actualizarea caracteristicilor. Dacă aveți o conexiune cu fir sau fără fir configurată ca contorizat, va trebui să dezactivați caracteristica pentru a elimina blocarea din Setări > Rețea și internet > Wifi (sau Ethernet), selectând rețeaua și dezactivând „Setați ca conexiune măsurată” comutator.

Dezactivați conexiunea contorizată
Dezactivați conexiunea contorizată

Dezinstalați aplicațiile neesențiale pentru a preveni problemele

Uneori, software-ul de securitate terță parte ar putea fi motivul problemelor în timpul unui upgrade. Dacă aveți un antivirus terță parte sau alt software de securitate, este recomandat să le dezactivați sau să le dezinstalați temporar înainte de a face upgrade la Windows 11 22H2. De asemenea, programele concepute pentru versiuni mai vechi de Windows pot cauza probleme. Dacă bănuiți că un program poate cauza probleme de compatibilitate, cel mai bine este să-l dezinstalați. Îl puteți reinstala după instalare.

Puteți dezinstala programe din Setări > Aplicații > Aplicații și funcții, apasă pe Dezinstalează butonul pentru a elimina aplicația și urmați instrucțiunile de pe ecran (dacă este cazul).

Dezinstalarea aplicațiilor evită problemele cu 22H2
Dezinstalarea aplicațiilor evită problemele cu 22H2

Preveniți problemele de setări după instalarea Windows 11 22H2

Un upgrade poate să distrugă uneori setările anterioare, cum ar fi aplicațiile implicite, setările de confidențialitate etc. Dacă aveți anumite configurații, ar trebui să rețineți setările înainte de a instala Windows 11 22H2. Dacă ceva se schimbă în timpul procesului, le puteți reconfigura mai târziu.

Aplicația Setări Windows 11
Aplicația Setări Windows 11

Deconectați perifericele neesențiale pentru a evita problemele

Dispozitivele de stocare (cum ar fi unitățile flash USB și hard disk-urile externe), camerele și imprimantele pot cauza erori și alte probleme în timpul instalării. Ca rezultat, cel mai bine este să deconectați perifericele pentru a evita problemele de actualizare la versiunea 22H2. Ai nevoie doar de un monitor, tastatură și mouse și o conexiune la internet.

Bluetooth poate provoca, de asemenea, probleme. Dacă aveți un dispozitiv care utilizează această tehnologie fără fir, dezactivați-l înainte de a face upgrade de la Setări > Bluetooth și dispozitive și opriți Bluetooth comutator.

Remediați erorile de actualizare Windows 11 22H2

Dacă computerul are în continuare probleme, probabil că nu sunteți singura persoană cu aceeași problemă. Ar trebui să cercetați eroarea online pentru a determina dacă alte persoane au aceeași problemă și soluția pe care o folosesc.

Microsoft pune la dispoziție informații, stare și posibile soluții pentru probleme într-o nouă versiune pe Site-ul de bord pentru sănătate Windows 11.

Pe lângă erorile neașteptate și erorile cu Windows 11 22H2, sistemul cauzează multe probleme cunoscute care nu sunt considerate erori care pot apărea în timpul procesului de actualizare. De exemplu, un cod de eroare care începe cu 0xC1900101 (De exemplu, 0xc1900101 – 0x20004, 0xc1900101 – 0x2000c, 0xc1900101 – 0x20017, 0xc1900101 – 0x30018, 0xc1900101 – 0x3000d, 0xc1900101 – 0x4000d, 0xc1900101

Eroarea 0xC1900208 – 0x4000C înseamnă că o aplicație este incompatibilă cu upgrade-ul. 0x80070070 – 0x50011 (0x50012 sau 0x60000) este o altă eroare comună și, de obicei, înseamnă că nu există suficient spațiu pentru a finaliza actualizarea.

Faceți upgrade manual la Windows 11 22H2

Când problema este legată de computer și nu de actualizarea caracteristicilor, cea mai bună modalitate de a minimiza problemele este să efectuați o instalare curată a Windows 11, să reconfigurați setările, să reinstalați aplicațiile și să restaurați fișierele din backup.

De asemenea, puteți încerca o actualizare la loc prin montarea fișierului ISO oficial și rulând configurarea. Utilizarea metodei vă va păstra aplicațiile, setările și fișierele.

Dacă nu sunteți pregătit pentru Windows 11 22H2, nu trebuie să faceți nimic pentru a-l bloca, deoarece este disponibil doar ca actualizare opțională. Cu toate acestea, dacă finalizați actualizarea, dar actualizarea cauzează probleme, o puteți elimina și reveni la versiunea anterioară.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x