Cum să eviți să fii bombardat cu spam deranjant

Cum să eviți să fii bombardat cu spam deranjant
⏱️ 4 min read

Te-ai săturat și te-ai săturat să ai de-a face cu spamul? Dacă ești, nu ești singur. Nimănui nu-i place să aibă de-a face cu el, deoarece are frecvent atașamente sau linkuri către site-uri rău intenționate pentru phishing sau au ca obiectiv introducerea codurilor rău intenționate în dispozitivele sau computerele noastre. Vestea bună este că există modalități de a împiedica accesul spamului în căsuța de e-mail și, dacă se întâmplă vreodată, există instrumente care vă pot ajuta să faceți față acestuia.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Sfaturi pentru a evita introducerea de spam în Mesaje primite

1. Folosiți o adresă de e-mail falsă

Există momente când trebuie să vă lăsați adresa de e-mail undeva online, și atunci acești roboți spam caută în mod activ adrese de e-mail pentru a le adăuga în baza lor de date. Pentru a evita invadarea căsuței de e-mail de spam, cel mai bun mod este să folosiți o adresă de e-mail falsă sau să o scrieți într-un mod în care un spam să nu o poată asocia cu o adresă de e-mail, cum ar fi e-mail fals la Gmail dot com. (scriind-o în cuvinte). Faceți acest lucru numai dacă este necesar, dar ori de câte ori puteți, evitați să vă transmiteți adresa de e-mail online, unde un bot o poate citi cu ușurință.

2. Folosiți un alt nume de utilizator

Probabil aveți o adresă de e-mail secundară doar pentru a colecta buletine informative de pe site-urile dvs. preferate, dar pentru a vă menține adresa principală de e-mail în siguranță împotriva spamului, evitați să utilizați un nume de utilizator pe forumuri și site-uri care este identic cu adresa dvs. de e-mail principală. Dacă cineva dorește să vă trimită spam, este la fel de ușor ca completarea adresei de e-mail cu principalii furnizori de e-mail. Probabil fie va fi Gmail, Yahoo sau Outlook.

3. Nu distribuiți niciodată adresa de e-mail pe rețelele sociale

Amintiți-vă, nu distribuiți niciodată adresa de e-mail pe rețelele sociale. Dacă faceți acest lucru, cereți să fiți bombardați cu spam. Diverse rețele sociale au propriile instrumente pentru ca alte persoane să vă contacteze, astfel încât nu trebuie să vă divulgați adresa de e-mail în mod public.

4. Configurarea unui filtru

Dacă utilizați Gmail sau dacă serviciul dvs. de e-mail vine cu o funcție de filtrare a spamului, îl puteți configura pentru a filtra spamul (majoritatea dintre noi am făcut deja acest lucru, sperăm) și dacă, din anumite motive ciudate, spamul reușește să intre în inbox, ștergeți-l imediat și nu-l deschideți niciodată și nu îl trimiteți nimănui.

Spuneți prietenilor și familiei dvs. despre BCC (Blind Carbon Copy, deoarece permite expeditorului să ascundă persoana din câmpul BCC față de alte persoane) atunci când redirecționați un e-mail cu multe adrese de e-mail atașate acestuia.

Instrumente pentru a vă ajuta să evitați spamul

Dacă trebuie să ne expuneți adresa de e-mail, indiferent dacă doriți să încercați o aplicație online sau să încercați să folosiți aliasuri, un instrument excelent care vă va ajuta cu aceasta este 33Mail. În acest fel puteți bloca e-mailurile nedorite.

De asemenea, vă puteți proteja adresa de e-mail în spatele unui test Scr.im. Instrumentul este foarte ușor de utilizat, deoarece trebuie doar să introduceți adresa de e-mail. Veți primi o adresă URL scurtă, care vine împreună cu un HTML personalizat. Dacă persoana care dorește adresa dvs. de e-mail reușește să treacă testul simplu și se dovedește a fi umană, va fi recompensată cu adresa dvs. de e-mail.

Avoid_Spam_scrim

Este de asemenea obligatoriu să le spui prietenilor și familiei să nu te înscrie niciodată pentru ceva ce cred că ți-ar putea plăcea. Intenția este bună, înscriindu-vă pentru a primi un buletin informativ despre ultimele laptop-uri care apar din moment ce știu că ați cumpărat unul, dar care vă pot duce cu ușurință la obținerea de spam.

Concluzie

Spamul este și va fi întotdeauna foarte enervant. Trebuie să facem tot ce ne stă la îndemână pentru a încerca să o evităm, iar aceste sfaturi ne vor ajuta. Cum evitați să primiți spam în căsuța de e-mail? Spuneți-ne în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x